1993 Renault 5 Energy

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Tom000
Kraj: Šentjur pri Celju

Odgovor Napisal/-a Tom000 »

mloncar napisal/-a: menjalnik bom menjal (iscem naslednje menjalnike: JB1 018, JB1 033, JB1 047 do 050.. ..ce kdo ve za kaksnega, naj mi javi)
jaz podarim od clio1 1.2 menjalnik, ko sem kupil avto je spuscalo olje in zdaj imam od 1.4 noter menjalnik
menjalnik je drugace izpraven :lol: ampak unicen je zaradi tega ker je pokjen "gestel" pri eni manseti, tam kjer pride os pogona, no sej se ne spoznam, ...vglavnem mogoce je kje kaksem "majster" in ga nekako zakrpa hehe ali pa za dele ce komu pride prav...
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

dete napisal/-a:mloncar zakaj pa ne bos dau notr 1.8 16V motorja???
Kaj pa vem.. ..nekih velikih denarjev ne bom vlagal v ta avto. 1.8 16V masina s menjalnikom in vsemi potrebnimi deli za vgradnjo bi me kr drago prsl (ene 150k ziher), pol je pa tu se montaza itd.

Pa se en razlog je, da v Slo. je ze nekaj R5 s 1.8 16V masino, prav tako jih je nekaj s 1.4 energy masino, vprasanje pa je ce je katera 5ka s 1.4 energy natunano masino :twisted: Fajn obcutek je, k naredis eno stvar, ki je ne vidis za vsakim vogalom. Poleg tega bom s 1.4 masino vozil v Diviziji 3 na slalomih, medtem ko bi s 1.8 16V masino vozil v ubijalski divizi 4 :twisted:...

Pa ceneje je eksperimentirat na 1.4 masinah, ki jih ni problem kupit za majhen denar, medtem ko je 1.8 ze kar redkost. Na tej 1.4 masini se bom predvsem ucil, kajti prvic se bom spravil sam masino razdirat in nazaj sestavljat itd. Si morem mal mehanicnih izkusenj pridobit :lol:

Tom000.. ..a se ti ljubi pogledat oznako menjalnika? JBx xxx
Tom000

mloncar napisal/-a:Tom000.. ..a se ti ljubi pogledat oznako menjalnika? JBx xxx
ce se bom spomnil bom jutri pogledal in ti sporocil tukaj kaj pise gor
Zadnjič spremenil Tom000, dne 07 Jan 2007, 14:08, skupaj popravljeno 2 krat.
melonca'r

MaTe0 napisal/-a:Ja pa kje najdes ti tolk rje :) A si mel vsa ta leta zunaj postavljen avto?
Avto je star dobrih 13let. Prvih 6 let je bil garaziran, naslednjih 7 pa je bil parkiran noc in dan na parkiriscu pred blokom. Sonce, dez, sol... terjajo svoj davek in posledica je rja. Morem pa rect, da je avto v precej dobrem stanju glede na starost in kolikor je rje, jo bom popravil.

Ce bi temeljito pogledal svoj avto, bi verjetno tudi kaj rje nasel :lol: (upam, da cim manj)
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Verjetno ze, vendar pomojem manj zaradi tega ker je avto vseh 10let garaziran ... naredi vreme svoje, najvec pa itaq sol.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
melonca'r

Verjetno imas prav!

Jst sem imel na parih mestih rjo - na zadnjem delu (pod odbijacem) je bila zgolj povrsinska rja, ki sem jo brez problemov odstranil, potem na straneh, kjer se prtrdi odbijac - ta je bil malo bolj trdovratna, ampak sem pofliku, potem par pikic po robovih blatnikov in pa pri zadnjih stranskih steklih (tu je v bistvu najhuje). Podvozje, koloteke itd sem zdej zascitil s bitumensko barvo in upam, da bo zdj mir.

Me pa nekaj zanima.. ..pod zadnjimi stranskimi stekli sta 2 luknji v prag vozila. Tam notri bi jaz nasprical kaksno zascitno sredstvo, da bi preprecil morebitno rjavenje pragov iz notranjosti. Kaj naj tam notri nasricam?
Uporabniški avatar
monacoo

Odgovor Napisal/-a monacoo »

Vosek. Prav zasciti notranjih votlih delov je namenjen. Malo spominja na to crno zadevo kot jo imas za zunaj, toda je rumen in se nikoli popolnoma ne posusi.
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Ce je ze rjavo ne bo pomagalo nic!
Uporabniški avatar
monacoo

Vosek prepreci dostop zraku in vlagi ter tako mocno upocasni, ce ne ze kar prepreci nadaljno siritev rje.
melonca'r

urosr napisal/-a:Ce je ze rjavo ne bo pomagalo nic!
pragi so bili popravljeni 2 leti nazaj.. ..zdej bi preventivno zascitil.

monacoo.. ..kje lahko kupim ta vosek? a to je v spreju, da se kr notr nasprica?
Uporabniški avatar
monacoo

Tam kjer si kupil barvo za zascito podvozja ;) Torej prodajalne z avtodeli, avtolaki... Zadeva je vecinoma v plocevinkah, ki jih pritrdis na pistolo ter nanasas s kompresorjem. Sigurno jo ima kdo v blizini ;) Vecinoma ima na koncu gumijasto cevko, da dosezes v notranjost. Vsekakor priporocam da to naredis v vseh votlih delih, ki jih dosezes (tudi skozi razne cepke, luknje...). Pa ne skrtarit. Za avto iz avatarja sem porabil 3 plocevinke. Sem pa tudi v vrata nasprical v spodnji del...
melonca'r

Barvo za zascito podvozja sem sicer v Merkurju nabavil.. ..bom pa sou po avtotrgovinah poprasat po tem vosku.

Hvala za informacije...
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

...da se dobit tud v spreju, stane cca. 1500 oz. 6eur ( :P ). Pa glej da vzames tisto s slamco ker drugace bos tezko zraven prisel.
Enigma motorsport
Tom000

mloncar napisal/-a:Tom000.. ..a se ti ljubi pogledat oznako menjalnika? JBx xxx
evo sem sel fotkat
Slika
tukaj nekje je pa pokjen (na fotki se ne vidi, se na oko komaj kaj vidis, ampak dosti da pocas pusca)
Slika
Tom000

kaj pa je razlika v teh menjalnikih, kajti jaz imam notri .....040 (zadnji dve stevilki), je pa od 1.4 motorja
Zaklenjeno