Povejte vase tezave okoli Megane II (1600ccm)
Povejte vase tezave okoli Megane II (1600ccm)
Zani ma katere so najpogostejse tezave, ki se lahko pojavljajo pri
Megane 1,6 16V letnik 2003.
Zelim predvsem vedeti kaksna napaka se vam je pojavila (pri katerih kilometrih) in kako ste jo odpravili oz. koliko vas je popravilo stalo.
Namen je predvsem, da se malo pripravim na tezave katere se mi bodo (lahko) pojavile.
Zelim predvsem vedeti kaksna napaka se vam je pojavila (pri katerih kilometrih) in kako ste jo odpravili oz. koliko vas je popravilo stalo.
Namen je predvsem, da se malo pripravim na tezave katere se mi bodo (lahko) pojavile.
Re: Povejte vase tezave okoli Megane II (1600ccm)
Ne klici hudica. Lahko da jih sploh nebomeganeII napisal/-a:Zani ma katere so najpogostejse tezave, ki se lahko pojavljajo pri
S tem motorjem ni nobenih problemov-redko,... Tako da kar veselo na cesto,...
Pa tudi boljse da tega neves,pri kateri km se kaj pokvari,ker pol bos stalno v strahu in cakal da se ti bo kaj pokvarlo,...pa se mogoce tudi nic nebo,...strah bo pa prisoten,...
Lp
Pa tudi boljse da tega neves,pri kateri km se kaj pokvari,ker pol bos stalno v strahu in cakal da se ti bo kaj pokvarlo,...pa se mogoce tudi nic nebo,...strah bo pa prisoten,...
Lp
Jst mam zdj mal vec k en teden zadevo v rokah. Morm rect, da sm zlo zadovoln z 1.6 16V masino. Mam 50k prevozenih. Edin mal mi vsake tok casa pocuka. Je pa res, da je bil servis narjen pred 20k km in ga pelem drug teden na servis. Svecke se niso ble zamenjane od vsega zacetka in bremze. Morm pa zamenat olje, filter za olje, vse zracne filtre...mikrofilter...filter za benz...nekje okoli 200 EUR racunam.
Mam pa se eno vprasanje:
Je mozno, da ma ta Megane isti zracni filter (vgradni) kot pa moj prejsnji scenic?
Se linki:
To je za Scénica: 2003 RENAULT Scenic III 1.9L L4 DSL - All Automotive Air Filter
http://www.knfilters.com/search/product ... od=33-2849
Tole pa za Mégane-a: 2004 RENAULT Megane II 1.6L L4 F/I - All Automotive Air Filter
Mam pa se eno vprasanje:
Je mozno, da ma ta Megane isti zracni filter (vgradni) kot pa moj prejsnji scenic?
Se linki:
To je za Scénica: 2003 RENAULT Scenic III 1.9L L4 DSL - All Automotive Air Filter
Tole pa za Mégane-a: 2004 RENAULT Megane II 1.6L L4 F/I - All Automotive Air Filter
letnik 2003: serijska napaka - vodilo za dvig sprednjih sip!
strosek: 74000sit
tule bi ti lahk DognerDJ povedu se kaj vec
potem so meli probleme z menjalniki, pa tu mislim da celo dizli,
strosek (Stajerski avtodom): okol 400000 sit
tole lahk potrdi frend od BadBoya
2004: slezenje olja pri menjalniku
ohisje termostata
tole so napake za ktere vem.
upam da se nam ne zgodi kaj hujsga, ni pocen.
naj ti sluzi.
lp
strosek: 74000sit
tule bi ti lahk DognerDJ povedu se kaj vec
potem so meli probleme z menjalniki, pa tu mislim da celo dizli,
strosek (Stajerski avtodom): okol 400000 sit
tole lahk potrdi frend od BadBoya
2004: slezenje olja pri menjalniku
ohisje termostata
tole so napake za ktere vem.
upam da se nam ne zgodi kaj hujsga, ni pocen.
naj ti sluzi.
lp
Naj povem se jaz svojo zgodbo, ceprav mislim, da sem ze pisal o tem, tudi na teh straneh. Moj Megane, je tudi 1.6 16V in letnik 2003. Z njim sem na splosno zelo zadovoljen. Bilo je nekaj napak, ampak vse odpravljeno v casu garancije. Pa po vrsti...Ze takoj ko je bil avto nov, ko sem ga pripeljal domov, ni delovala klima. Vzrok: slabo staknjena dovodna cevka med pregradno steno in motorjem, pac spustil plin. Zaradi te navsecnosti, je bil avto trikrat
na servisu, da so zadevo sploh nasli in sanirali. Enkrat kmalu po tem, je odpovedal (beri: bil nezanesljiv) motorcek za dvig sopotnikove sipe. Z mehanizmom nisem imel nikoli tezav, mislim da so mi na enem rednem servisu tudi preventivno zamenjali neke zatice z kovinskimi. Potem senzor za zunanjo temperaturo je kazal nenormalno vrednost temp, glede na realno. To me je se nejmanj motilo, zadevo so zamenjali, ko sem sel na prvi redni servis. In se ena tezava, katero sploh nisem pricakoval... Ko se je pojavilo oktobrsko kislo vreme, nizje jutranje temperature in posledicno vec vlage v zragu, mi je avto zacel cukati, dokler se ni ogrel do prve crtice na stevcu, potem je bilo OK. Vzrok: vzigalna tuljava, menjane so bile vse stiri. Tudi zaradi tega, je bil avto mislim da 4x
na servisu, ker jih niso takoj menjali. To je v bistvu tudi vse, kar je slo narobe. Mislim da je bilo to odpravljeno pri cca. 11000 km in vse v prvem letu. Po tem mi avto dela brez problemov. Sedaj imam prevozenih cca. 64000. Edino ena "tezavica", ki je tudi prisotna ze od vsega zacetka, avto mi malo vlece v levo, ce "spustim" volan.
Ampak to ni tako motece, marsikdo ki sede za volan, tega sploh ne opazi. Kar se ostalega tice, poraba je zmerna ob mojem nacinu voznje. Poleti povprecje okoli 7.0, sedaj pozimi, ko delam krajse fure, pa okoli 8.0 do 8.3, kar je zame povsem spremenljivo.
LP
LP
tom2
Evo, ta motor v Scenicu v garazi... Napake:meganeII napisal/-a:Zani ma katere so najpogostejse tezave, ki se lahko pojavljajo pri
-v garanciji so zamenjali eno vzigalno tuljavo
-mrzel avto (ko ga zazenes in stojis na mestu) smrdi po bencinu
-nemiren prosti tek (avto se stresa kot da bi imel prebavne motnje, vendar obrati ne nihajo)
-pri 50 kkm crknila naslednja vzigalna tuljava, 3 zamenjane na kulanco, ena pa ne (tista ki je ze bila menjana). Zamenjane vse stiri tuljave
To so bile napake motorja, ostalo so bile 8nekaj manjsih) napake vozila...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Se ena "cvetka" obstaja pri tem bencinarju...Sem slisal ze iz parih ust. Namrec, pri speljevanju skoraj vedno malo "cukne". Ni to "cukanje" zaradi tuljav ali sveck, temvec je podobno, kot bi bil nevesc ali neizkusen voznik, ce me razumete kaj zelim povedat. Vcasih mi gre to prav na zivce, saj tudi ce se se tako potrudim, pride do tega efekta. Opazil sem, da gre neopazno mimo samo, pri speljevanju z majhnim (beri min.) gasom. Zaradi tega ni z motorjem ali avtom nic narobe, gre spet samo se za eno "specifiko" tega motorja.
Opazate to tudi pri vasih avtih?
LP
Opazate to tudi pri vasih avtih?
LP
tom2