Nizanje Clio 1
Se vedno mi ni jasno zakaj bi se potem manj nagibal. Amortizerji (za razliko od vzmeti) so enako trdi skozi celo obmocje delovanja (vzmet pa bolj jo stisnes, bolj je trda). Domnevam pa da bi kolo prej podrsalo pod blatnik, kot pa da bi se amortizer popolnoma stisnil.
Torej je edina resitev znizanje s torzijo in trsanje amortizerjev?
Nicc0: se opravicujem, sem narobe prebral. Vem da je amortizer tudi, samo sem mislil, da si predlagal, da bi zadaj dodal se vzmeti, pa mi ni bilo jasno kam jih naj dam...
Torej je edina resitev znizanje s torzijo in trsanje amortizerjev?
Nicc0: se opravicujem, sem narobe prebral. Vem da je amortizer tudi, samo sem mislil, da si predlagal, da bi zadaj dodal se vzmeti, pa mi ni bilo jasno kam jih naj dam...
- Ruff_RydeR
- Kraj: Kamnik
- Ruff_RydeR
O tem sem pravzaprav razmisljal glede na stanje, ki ste mi ga predlagali.
Na bavarcu sem dal obnovit in strsat sprednje amortizerje pri Amortizer Turnsek in sem z rezultatom se danes zadovoljen. Je bila tudi opcija prestavitve salcke, samo se za to nisem odlocil, ker bi bila cena precej visja, pa sam mojster je povedal, da je rezultat boljsi, ce se raje menjajo vzmeti.
Sprednji fedri -35mm so na ebayu od 35eur naprej, tako da bi bila to verjetno najboljsa moznost. A pri prestavitvi torzije za en zob in nizanju spredaj -30 do -35mm bo avto kolkrtok v liniji ali bo zadaj nizji, glede na to, da bi prestavitev torzije naj pomenila -45 do -50mm?
Na bavarcu sem dal obnovit in strsat sprednje amortizerje pri Amortizer Turnsek in sem z rezultatom se danes zadovoljen. Je bila tudi opcija prestavitve salcke, samo se za to nisem odlocil, ker bi bila cena precej visja, pa sam mojster je povedal, da je rezultat boljsi, ce se raje menjajo vzmeti.
Sprednji fedri -35mm so na ebayu od 35eur naprej, tako da bi bila to verjetno najboljsa moznost. A pri prestavitvi torzije za en zob in nizanju spredaj -30 do -35mm bo avto kolkrtok v liniji ali bo zadaj nizji, glede na to, da bi prestavitev torzije naj pomenila -45 do -50mm?
- Ruff_RydeR
- Ruff_RydeR
Sem predlagal kleparju, da ko je "avto ze ravno na dvigalu" bi prestavila se torzijo, pa je skoraj znorel, da to nikakor ni preprosto in jo je ze ven zbit velik problem, ko jo dobis ven, ti udarijo roke dol in ti lahko avto vrze z dvigala. Da bi jo potem se spravil notri, naj kar pozabim...
Je kdo dejansko ze to delal na Cliotu in mi lahko pove kako je v resnici s tem?
Je kdo dejansko ze to delal na Cliotu in mi lahko pove kako je v resnici s tem?
- Ruff_RydeR