obstajajo slabe lastnosti sportnega filtra?

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
za

obstajajo slabe lastnosti sportnega filtra?

Odgovor Napisal/-a za »

tega nisem nikjer zasledil zato sprasujem :)

namen mam dat sp.filter pa me zanima koliko to kaj skodi motorju, :?
ce sploh skodi?
sem se z enim pogovarjal pa pravi, da ga ne da gor, ker z tem ko je vecja prepustnost zraka,je posledicno tut vecja prepustnost smeti in z tem obraba motorja (ma kar prav si mislim) a to drzi?

mam pa se garancijo pa tudi nasploh nebi si rad zdaj z to potezo kasneje povzrocal probleme.
pa zanima me tudi kaksnega naj dam?
v MEGANE 1.616V 115KM letnik 04 mika me predvsem zvok.
:twisted:
in to ko berem da lazje zavrti,ker se mi zdi da tam do 3k obratov bi mogo malo vec dat od sebe.pol je kar ok glede na motor.

aja pa ima kdo izkusnje kako pri tem avtu speljat dovod hladnega zraka filtru?

pa se zanima me ce je mozno kupit filter z vsem da ma speljan dovod hladnega zraka? (da nebi tople vode odkrval)
Uporabniški avatar
za

Odgovor Napisal/-a za »

zgleda da ne bo odgovora :)
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

ja normalno da je vecja prepustnost, to je bistvo sportnega filtra
ce se ne vozis ravno vsak dan cez kaksen grozen prah, naprimer cez puscavo, motor niti opazil ne bo :wink:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

Tle mas eno varianto...vgradni: http://www.knfilters.com/search/product ... od=33-2849

Pa drugo...zunanji: http://www.knfilters.com/search/product ... =57-0521-1 Tuki so pa se navodila za vgradnjo...in ni treba tople vode odkrivat :wink: http://www.kandn.com/instructions/57-0521-1.pdf

To oboje je za tak avto k mas ti...vem, ker mam jst tut tazga. Sam jst bom dal not samo vgradnega...k nocem, da se zadeva prevec dere.
Uporabniški avatar
elzorro
Kraj: Yes and nice

Odgovor Napisal/-a elzorro »

AGR ventil, LMM
Pozimi ni priporocljivo in po makadamu. :wink:
Red steelers
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

elzorro napisal/-a:AGR ventil, LMM
Pozimi ni priporocljivo in po makadamu. :wink:
Bencinc nima AGRa.

Drugace je pa tao glede filtrov: imas dve vrsti ( suhi in oljni filtri )
- Suhi: imajo boljsi pretok/niso naoljeni, za ciscenje filtra se uporablja samo kompresor zraka, posledicno ne paca senzorjev. Eni izmed redkih, ki jih lahko pri nas dobis so na zgornjem linku in sicer od Supersprinta: KD1 in KD2

- Naoljeni: so mastni oz prepojeni z oljem, slabsi pretok zraka, za ciscenje se uporablja posebna tekocina bazirana na oljni osnovi. Pacajo senzorje in z tem povzrocajo tezave. K&N druscina filtrov :wink:

Zdaj pa presodite sami katerega uporabit :D
dare01
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a dare01 »

Za megana je dalec najboljsi panelni filter ITG http://www.itgairfilters.com/ (po primerjavah-fantje v Angliji(meka Renault Sport avtomobilov) so K&N filtre ven zmetali). Je suh in se ne paca. ITG lahko narocis iz Angilje(K-tec) ali pa iz Avstrije pri zastopniku. Filter je panelni in gre v original skatlo. Ce pa hoces samo zvok pa se ta nasvet(tudi probano v Angliji): odpri skatlo za filter, daj filter ven in potem iz skatle odstrani peno(ene vrste zvocna izolacija). Daj filter nazaj in avto se bo opazno bolj drl. ker roko na srce pri 1.6 masini ne bos dosegel nekih bajnih sprememb z menjavo filtra kar se tice prerformans. Za zvok pa odstrani izolacijo pa je.
Kar se tice filtra: ce kupujes filter ne sparat in kupuj samo najboljse.
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Tocno tako. Pozabil sem se ITG napisat, pa mislim da so BMC tud suhi. Vazno je da je filter suhi.

Ze cena pove dovolj: oljni K&N okol 10.000SIT+ , suhi KD okol 25.000SIT in vec.

Zakljucek: iskati suhe filtre :wink:
Uporabniški avatar
za

Odgovor Napisal/-a za »

saj ravno to hocem da mam narejeno tak ko treba in kvaliteto drugace raje nimam!! nisem za inprovizacije :? sploh kar se tice avta

hvala vam :)

ampak je pa bolse da pocakam z tem zaradi garancije ker homologiral pa tega ne bom
Odgovori