Ce je avtomatska klima, potem pobira podatke od senzorja in temu prilagaja temperaturo zraka in moc ventilatorja. Meni je zdaj, ko je bil pokvarjen, klima po zagonu potrebovala kaksne 30 s da je sploh zacela delovati pa se potem je pihanje bilo ves cas na minimum. Zdaj, po zamenjavi senzorja, pa takoj zacne pihati. Pri rocni klimi pa je senzor samo za indikacijo temperature.
Je pa zalit v plastiko, predvidevam zaradi toka zraka med voznjo.
Karakteristike senzorja, ce bos iskal: http://pudl.moj-album.com/album/6242430/?os=6242432
Taksne zadeve pa imamo mi v sluzbi in celo za renaulta je. Ker delamo predpriprave. Obstajata pa dve varjanti, sicer je senzor enak razlika je samo v dolzini zice.
No, kaj je z temi senzorji???
A se jih da nabavit ceneje ali ne?
Ce kdo ve, kje jih dobiti ceneje kot na renaultu naj pove!
Me ze full moti k mi kaze okoli 20-30 stopinj.
Zadnjic sem ga malo z vzigalnikom pogrel in je pokazal 50 in pri 60 na displayu ne kaze nic vec. Potem je 1 dan delal normalno in kazal realno temperaturo. Zdaj pa spet isto.
Ja koliko je zdaj cena???
Mislim, da nismo dorekli nic okoli cene.
Napisi tocno ceno, pa ti na PM posljem svoje podatke! To bos najverjetneje poslal po hitri posti.
Ja koliko je zdaj cena???
Mislim, da nismo dorekli nic okoli cene.
Napisi tocno ceno, pa ti na PM posljem svoje podatke! To bos najverjetneje poslal po hitri posti.
Poslal PM ze prejsni teden!
Kwa je zdej s temi senzorji? A bodo al ne bodo?
Vidim da niste nic kaj konkretnega pogruntali, razen cene Jast sem mojega z Clia kar seciral. Ko pridem iz sluzbe bom probal najti shemo z vsemi oznakami elementov. Mislim pa da je bil en upor, mogoce en kondenzator, pa tisti element, mislim da kar termistor (PTK, NTK ??) V glavnem ce nam uspe razvozlati bo relativno poceni...