Mastna manseta

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Mastna manseta

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Doma sem na domacem cliotu opazil, da je manseta pri menjalniku mastna...luzice pod avtom ni nobene, tudi kokr sm gledu manseto je cela. Kaj bi bil lahko vzrok za to? Je strosek popravila velik?
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Ce je samo malo mastna manseta in polos na levi strani, luze pa ni, potem pusti pri miru. Tam vmes je semering, ki rad malo "popusti". Ce ga menjas se ne pomeni da bo bolj. Obicajno pusca res samo toliko da je mastno in to je to.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
thesharky

sem imel avto na dvigalu dons pa smo obrisal k je blo minimalno...par kapljic...je pa reku mehanik da se ne splaca se menjat ker bo se kr neki casa zdrzal, k bo pa kaka luzca na zasciti spodi takrat pa. In da pride komplet manseta, lezaj, olje, delo, pa kaka objemka cca. 30 000.
Pa se neki me zanima...po tem posegu je treba nujno optiko nazaj nastavljat al ne?
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

obcasno spremljaj situacijo, meni je tako spuscalo da je bila vcasih kr luza pod avtom, mehanik mi je rekel da ni panike.pa je mal spuscalo pa pol pol leta nic,...ne sekiraj se,navadi se!!!
Uporabniški avatar
thesharky

Se ne sekiram...pa tut ni problem menjat, sam ce pravijo da ni treba se ne bom :D ko bo treba pa bom..imam rad svoj avto, tako da no problem :wink:
Uporabniški avatar
elzorro
Kraj: Yes and nice

Re: Mastna manseta

Odgovor Napisal/-a elzorro »

thesharky napisal/-a:Doma sem na domacem cliotu opazil, da je manseta pri menjalniku mastna...luzice pod avtom ni nobene, tudi kokr sm gledu manseto je cela. Kaj bi bil lahko vzrok za to? Je strosek popravila velik?
Se zmeri ne vemo na kateri strani je mastna manseta. To da ni luzice je slabo, saj to pomeni da semering drzi in da je pretrgana manseta. Dokler je mastna bo slo, ko pa bo vsa mast usla iz mansete bo na suh laufal in bo sit. Skratka, preveri tesnost mansete, ce je pretrgana menjaj, kar ni velik strosek cca 10K, ce nimas oderuhe okoli sebe. :wink:
Red steelers
Uporabniški avatar
thesharky

Ce stojis pod avtom, na levi strani diferenciala je manseta, mastna pa je skrajno levo, tam kjer je objemka.
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

thesharky napisal/-a: Pa se neki me zanima...po tem posegu je treba nujno optiko nazaj nastavljat al ne?
Optike ni potrebno nastavljat...glede manjsete pa...dokler nimas luzce pod avtom pusti tako kot je

Lp!
Uporabniški avatar
elzorro
Kraj: Yes and nice

Odgovor Napisal/-a elzorro »

thesharky napisal/-a:Ce stojis pod avtom, na levi strani diferenciala je manseta, mastna pa je skrajno levo, tam kjer je objemka.
Ce je mast, menjaj dokler jo je se kj notri, ker ti bo notranji zglob polosi fental. Je pa res, da ti bo pri menjavi steklo tudi olje iz menjalnika. Ce je semering na menjalniku fuc, pac pregledas nivo v menjalniku, dolijes in je to to. Ce je pa mast pa raje menjaj, ker ko ti gre notranji zglob je treba menjat komplet polosovino, ker samo tako dobis in se to obnovljeno-strosek je pa kr ornk. :wink:
Red steelers
Odgovori