kangoo 1,5 dci precej casa tece pod cokom

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
francs

kangoo 1,5 dci precej casa tece pod cokom

Odgovor Napisal/-a francs »

Imam kangoo 1,5 dci vendar se mi zdi da se mi ne ogreje dovolj hitro to vidim na stevcu obratov kadar se ogreje ima v prostem teku 600 obratov vendar mi kar 15minut tece na 1000 obratov dokler stevec toplote ne pride na sredino, to pomeni da motor tece pod zaugom, mislim da mi nov tega ni delal ima 180.000 km. Ali je mogoce zanic termostat ali kaj drugega, je pa dejstvo da je zdaj zima. Ali ima kdo kaksne izkusnje. Pa se en problem imam ce mi slucajno ne vze v prvo kar se sicer zgodi malokrat potem tudi za hudica noce vzgati zgleda da potegne zrak potem pa z rocno pumbo ki je pri naftnem filtru malo napumpam potem pa takoj vzge. kaj je tu narobe.
kangoo-zakon
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Kaj pa, ce je potrebno spustit zrak vn iz visokotlacne pumpe...tm pri ventilu?
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

glede prvega problema...se drugace segreje normalno ali se zdaj pozimi ne ogreje masina dovolj? Ce ni normlno, potem je ziher termostat. Potem je varianta spucat loputo zraka...itak ta uravnava dotok zraka.

Drugi problem pa je mogoce ta, kot ga je navedel scrat.
Slika
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

za drugi problem...mogoce je zamasan naftni filter...zdj ko je mal bol mraz je nafta malo gostejsa pa ne gre cez naftni filter... :) ...sem meu isti problem na cloitu 1.5dci sm menu naftni filter in zdj je ok. Pa se ogrevalne svecke poglej ce use delajo...

LP!
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

kako pa preveris, ce delajo vse vzigalne svecke? Sam tok za info me zanima.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

pri dizlu to niso vzigalne svecke ampak grelne elektrode (oziroma svecke vsi recejo). So pa samo za predgretje izgorevalnega prostora...saj lucka na armaturki kaze, kdaj delajo.
Naftni filter pa je tudi lahko vzrok...vlaga in se kaj se v mrzlih mesecih sprime, zmrzne in ne gre skozi vec gorivo.
Slika
Odgovori