Nizanje Clio 1

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
monacoo

Nizanje Clio 1

Odgovor Napisal/-a monacoo »

Avto hocem znizat za 30-35mm. Je res, da se zadaj da kar z originalnimi vzmetmi znizat? Kako? Koliko? Je potem tudi kaj trsi?
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Re: Nizanje Clio 1

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

monacoo napisal/-a:Avto hocem znizat za 30-35mm. Je res, da se zadaj da kar z originalnimi vzmetmi znizat? Kako? Koliko? Je potem tudi kaj trsi?
a nimas ti zadaj torzije :shock: :D ja ce ga bos znizal bo mal trsi :wink:
RS-sport
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

mislim da je torzija, ki jo prestavis za en zob samo mislim da je pol nizji enih 4-5cm ce se ne motim
Uporabniški avatar
monacoo

Po resnici povedano sploh nisem gledal :oops: Do zdaj je se vsak avto, s katerim sem se ukvarjal, imel fedre. :D Se mi je zdelo, da je se vedno samo katrca v drugi preobleki :mad:

Ja, visok je kot koza, pa prevec se gunca in bi ga bilo potrebno malo znizat in strsat, samo ne prevec, ker se bo vozila punca in bo potrebno it vsaj enkrat dnevno tudi po makedamu na ranc...
Uporabniški avatar
Nicc0

po moje ce ga zadaj znizas pa not nabases 3 folka bos obcuto kak je zadaj nizek avto. isto pri meni spredaj je znizan zadaj pa normalna velikost potem pa ko se zadaj vsedejo 3komadi in 15"gor je konkretno pod blatnikom ;)
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Torzija je pred zadnjo gumo. Tam je cez tak okrogel plasticni pokrovcek in ko ga snames dol vidis noter torzijo in v njej navoj. V tisti navoj nasraufas orodje za izbijanje torzije in jo zbijes ven (lahko uporabis tudi kr navojno palico, par matic in eno utez). Ko dobis obe ven nastavis oba kolesa na neko visino in potisnes torzijski palici nazaj na svoje mesto (moras jih vrtet da se usedejo ker nebojo kr takoj sedle, edino ce mas sreco 8) ). Pol avto spustis nazaj na gume in si ogledas rezultat, ce ti ni vsec ponovis vajo z visjo ali nizjo nastavitvijo (malo izmeri pri kaki oddaljenosti gume od blatnika devas noter torzijo da potem lazje popravljas).
Ce bo avto prenizek tudi ko bos torzijo dal nazaj not pri cisto raztegnjenih amortizerjih bos mogel te odsraufat, da bo sla roka se nizje.
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

Lp RoZleht
Uporabniški avatar
privatnik

Odlicno orodje 8) poskusi s tem, ta je sicer se preden je zacel vlect ven torzijo odsraufal amortizerje, da je bla obremenitev na torzijo cim manjsa.

Js sem enkrat pr klogu zbijal z kake 10 kg utezjo pa ni spustila. Je mogu pol zagret vse skupaj da je popustilo (rja)
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

k si napisal tole z gretjem, mi je mehanik reku, da se on ne misl z mojo torzijo ubadat :), ker je zihr vse rjavo :) ... da je enkrat mel podobn problem, in tud z gretjem ni slo ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
privatnik

Ja kr vlko sranje je lahk, sploh pri GTT ki ima dvojno in zunanjo torzijo (pri tej je blo treba pogrevat). Pri zaprtih je malo manj rje in sranja.
Verjetno ma navadnega cliota tak da ma zaprto in nebi smelo bit takih problemov.
Uporabniški avatar
monacoo

Ce prav razumem, odstranim kapico in z "abcigerjem" potegnem tist "zobnik" ven in kolo pritisnem malo pod blatnik ter zadevo vtaknem not nazaj. Vajo ponovim se na drugi strani in pogledam rezultat?
Koliko pride nize? 4-5 cm? Torej spredaj -35mm ne bo dovolj za ravno linijo avta, ceprav je zdaj zadaj na pogled obcutno visji? Trije na zadnji klopi dvomim da se bodo sploh kdaj peljali ;)
Samo ce torzijo samo prestavim, a bo avto dejansko sploh kaj trsi??
Uporabniški avatar
Nicc0

mislim da ne bo trsi od cesa paa bi naj bil?
Uporabniški avatar
monacoo

Nicc0 napisal/-a:mislim da ne bo trsi od cesa paa bi naj bil?
Ja saj to me bega. Ce bo samo nizji, nagibal se pa se vedno kot katrca, potem nisem naredil popolnima nic :?
Uporabniški avatar
Nicc0

daj se odzadaj trsane amortizerje :D npr monroe
Uporabniški avatar
monacoo

Kam? Ce ima pa torzijo :smt017
Verjetno ne gre da bi samo amortizerje in vzmeti kupil ter jih gor montiral ampak je potrebno se kaj drugega predelat?
Odgovori