R19, iz 1.4 swap na 1.8

Kotiček renojevih starodobnikov
Uporabniški avatar
Devilll
Kraj: Vinorodna dežela Bizeljsko...

R19, iz 1.4 swap na 1.8

Odgovor Napisal/-a Devilll »

lp

eno vprasanje.....

ce bi kupo R19 1.4 energy, letnik 95, ali je mozno brez komplikacij spravit noter 1.8, 110km motor, menjalnik, ter vse ostalo potrebno????

ali je potrebnih veliko predelav????

drugo vprasanje....

1.4 energy odzadaj nima diskov, ce bi jih zelel meti kaj vse je potrebno zamenjati/predelati da bi to funkcioniralo???

sem se zelo zagrel za 19-ko, tak da se malo pozanimam kako in kaj je z tuningom in temi stvarmi.... :D :?

lp,ales
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Ce bos ze delal swap pol de notr 1.8 16v.

Blok od 1.8 al pa 16v sta ista, razen glava je drugacna in pa seveda sesalni ter izpusni kolektor. Dela bos imel enako z obema motorjema.

Pase lepo na obstojece nosilce. Rabis edin mocnejso benz pumpo.

Zadaj diski. Tema za katero eni pravijo da se ne splaca dajat zadaj diskov, eni pravijo da se pozna. Jst mislim da ce bi bli bobni boljsi, potem ne bi imel vsi oz novejsi avtomobili diskov zadaj.

Torej da naredis zadaj diske, potrebujes:
Nosilec, ki pride na pesto prisraufan.
Celjusti z nosilci, ki potem pridejo namontirani na te prve nosilce.
Zajlo za rocno, od R19 16v
Pa nekak mors skombinirat s cevmi za zavorno olje, ki pridejo do zavornih celjusti. ( to mi se ni cist jasno kako je treba)
Go HARD or Go HOME
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

raje ze v osnovi kupi 1.8 s 110KM ali pa 1.8 16V, bos najceneje skoz prsu, pa se najmanj dela bos meu.
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Glede zadaj diskov - hja, so diski boljsi, predvsem kar se pregrevanja tice. Bobni so se zadaj obdrzali predvsem zato, ker je mala obremenitev.
NPR - moj scenic ima zadaj diske, ki pa so manjsi kot jih je imela katrca spredaj. Da negovorim o vseh problemih zaradi teh diskov.
Moje mnenje - ce ne vozis rejlija, jih ne rabis. Za eno do 2 zaviranja na polno zdrzijo vsaki bobni.
Jaz osebno bi vec pozornosti posvetil temu, da so original bobni in vse kar sodi zraven zrihtani kot je treba, zavore pravilno nasponane in je to to.
Za extremne voznje so pa diski skoraj nuja, vendar spet naletis na problem - taki kot jih imam jaz na scenicu ne zdrzijo dosti vec od bobnov. Torej bi moral zadaj imeti diske vecje kot se dobijo original. Potem ti bodo pa zadnje zavore zdrzale, pa sprednje ne itd.
Pa se eno opozorilo pri vseh ki spreminjate in menjate zavore. Ni vse zlato kar se sveti. Je kdo pomislil, ko je spredaj dal mocnejse zavore, da te bolj primejo in zadnje zaradi tega skoraj nic? Je kdo nastavljal razporeditev zavorne sile spredaj/zadaj?
Mislim da nihce ali skoraj nihce. In tisto, kar na prvi pogled zgleda kot nekaj hudo dobrega in koristnega, je na drugi pogled lahko celo skodljivo, saj podaljsa zavorno pot.
LP, Samojed
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Kup 1.8 110km pa bos zadovolen. Lih prov mocna pa poraba ni prevelka. Pa se lepo se obnasa v niskih obratih.
Uporabniški avatar
Dr_S

samojed: Jst mislim, da bi se ta razlika poznala, ce bi dal spredaj zelo vecje diske kot so original, potem bi spredaj res obcutno boljse prijelo.

Sam se vedno mam rajs da mi spredaj ful primejo, kot pa zadaj...
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Normalno. A za cimkrajso zavorno pot mora biti razmerje optimalno. "brez" zadnjih se ta sigurno poveca, v teorije za koliko se pa ne bom spuscal. Nekako velja, da zadnja kolesa nej nebi zdrsnila oz. naj bi zdrsnila malo kasneje kot prednja. Vsa 4 pa naj bi zdrsnil ce res na moc pohodis pedal.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
SebastjanM

Odgovor Napisal/-a SebastjanM »

Se neki mormo vedet pri prehodu na diske. Ce bos dal diske zadaj na obicno 1.4 19-ko (za druge ne vem), ki ma ze v osnovi bremze v ku..., bo potem sigurno se slabse, saj moramo vedet, da boben deluje na osnovi samoojacevanja zaviranja, pri disku pa tega ni. Posledica je manjsi zavorni ucinek na enak pritisk pedala. Sej boben je cist kul, mal je mogoce res smesn, ker je tak majhn.. Diski so jih izpodrinal edino zaradi tega, ker so enostavnejsi za vzdrzevanje in bolj precizni za razne ABS finte, dobro se jih da hladit (to ne velja za enojne), ampak kot ze receno, rabis mocnejsi ojacevalnik.
Imam hrosca, letnik '74, ki ima vse 4 bobne, brez ojacevalnika zavor in zavore delujejo z manj pritiska na pedalo z bistveno boljsim zavornim ucinkom kot na moji 19-ki, pa imam komplet nove zavore. :wink:
Audi A6 2.4 Quattro Limo LPG
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

hrosc ce je letnik 74 mora met spredi diske, ker nas je bil 72 in je ze mel spredaj diske ter 1.6 motor. model 1302_S

sori za off
Slika
Uporabniški avatar
SebastjanM

Odgovor Napisal/-a SebastjanM »

Ja, 1302, ali pa 1303, to sta bla edina modela z diski, ce je bil recimo 1303j (sarajevcan), so bli pa bobni tut spredaj. Vsi ostali hrosci imajo vse 4 bobne.
Audi A6 2.4 Quattro Limo LPG
Uporabniški avatar
Devilll
Kraj: Vinorodna dežela Bizeljsko...

Odgovor Napisal/-a Devilll »

pa ce komplet masino z menjalnikom, racunalnikom, napeljavo dobim za 50 k sit se pa splaca it na swap......! no sicer je 93km, sam vseen bols ko pa 1.4 e....

pol bi pa komplet bremze od 16v premontiral????bi slo al je kaj komplikacij???

p.s. dva avtoodpada mam v blizini.... :)

lp,ales
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Devilll napisal/-a:pa ce komplet masino z menjalnikom, racunalnikom, napeljavo dobim za 50 k sit se pa splaca it na swap......! no sicer je 93km, sam vseen bols ko pa 1.4 e....

pol bi pa komplet bremze od 16v premontiral????bi slo al je kaj komplikacij???

p.s. dva avtoodpada mam v blizini.... :)

lp,ales

Jaz sem prodajal 19-ko 16v po delih, kje si bil? :D
Zdaj je ze prodano, samo iz izkusenj ti povem, da je razlika med 110km in 140km kot dan pa noc :) brez zajebancije...
Govorim iz izkusenj, sem imel ze obe in je razlika vec kot ocitna. Je pa res, da je 110km motor precej bolj varcen kot pa 16v... (problem pri 16v je ta, da ga zelo tezko vozis pocasi, potem pa tudi poraba primerno naraste :? )
Probaj dobiti vsaj 110km motor, se splaca, 93konjska ne zere dosti manj, gre pa gotovo slabse...
Slika
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Aja, pa ce ne dajes noter 16v motorja je brezveze dajat zadaj diske, ker jih 110konjska original nima...
Slika
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

ene majo tud odzad diske,serijsko
Uporabniški avatar
Dr_S

Za 50k komplet motor z menjalnikom, potem se ti splaca it na swap.

Zamenjas pa samo spredaj diske, ki pasejo direkt na luknje pa je to to.
Go HARD or Go HOME
Odgovori