Moja gozdna nesreca

Predstavite Vašega Renault-a
coupe
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a coupe »

za napisal/-a:ampak to ni vredu ce ma renault tak narejeno da ce nisi pripasan da lahko pozabis na AIR BAG (ce sem prav razumel) :?

potem takem zdaj logicno sklepam da mi zato zdaj v avtu cvili dokler se ne pripasam,ker z tem tudi aktiviram pripravljenost air bag-ov?

to ma zelo slabo reseno po mojem mnenju
k se pripnes pa neha cvilit :!:
to je zaradi varnosti :!:
coupe
Uporabniški avatar
za

Odgovor Napisal/-a za »

to ja da je zarad varosti ampak to me cudi da ma narjeno tak da je pogoj da se sprozi air bag da si privezan. pol je tam nekaksno stikalo ali nekaj takega to mislim

pismo mrtev bi bil ce se nebi privezal :shock: to mi zdaj ne gre iz glave

mam pa zdaj dva rojstna dneva 10.3 in 17.3 :)
Uporabniški avatar
smile4me
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a smile4me »

Zato se ti airbagi ne sprozjo ce nisi prvezan ker bi lah ob morebitnem lazjem trku neprivezan utrpel poskodbe zaradi airbagov in bi lah firmo tozu tko pa ne mores ker nisi izpolnil pogojev.
Pudl
Kraj: Velenje - Dražgoše

Odgovor Napisal/-a Pudl »

Si predstavljas, da se ravno toliko zaletis in te vrze naprej na volan ali armaturko in se potem pod tabo sprozi vreca? Te na strop nabije pa se tilnik zlomi. Stikalo pa imas v "vticnici" za pas. Ce dobro pogledas, bi moral videti kabel, ki gre vanjo.

Ajd.
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

za napisal/-a:ampak to ni vredu ce ma renault tak narejeno da ce nisi pripasan da lahko pozabis na AIR BAG (ce sem prav razumel) :?

potem takem zdaj logicno sklepam da mi zato zdaj v avtu cvili dokler se ne pripasam,ker z tem tudi aktiviram pripravljenost air bag-ov?

to ma zelo slabo reseno po mojem mnenju
imajo kr vsi avti tako narejeno :wink: ne sam renault
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Pudl napisal/-a:Si predstavljas, da se ravno toliko zaletis in te vrze naprej na volan ali armaturko in se potem pod tabo sprozi vreca? Te na strop nabije pa se tilnik zlomi. Stikalo pa imas v "vticnici" za pas. Ce dobro pogledas, bi moral videti kabel, ki gre vanjo.

Ajd.
A ni tisto stikalo samo zato da neha cvilt pa da lucka na armaturki ugasne? A da je to tut z airbagi povezano? Ja mercedesi pa se nekateri drugi majo narejeno tako, da imajo v zicu eno mrezo, ta mreza pa zazna ali je clovek na sedezu od tega pa je odvisno ali se potem airbag sprozi ali ne... Usekakor boljsa zadeva pomoje kot pa eno stikalo na pasu... :?
Slika
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Ne,ne SRS sistem je pri vseh avtomobilih tako narejen. Da se air-bag ne sprozi vkolikor nisi privezan.
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

kaj pa pri SRP-ju? kaj je razlika med SRP pa SRS?
Uporabniški avatar
Liquid

DragR napisal/-a:
Pudl napisal/-a:Si predstavljas, da se ravno toliko zaletis in te vrze naprej na volan ali armaturko in se potem pod tabo sprozi vreca? Te na strop nabije pa se tilnik zlomi. Stikalo pa imas v "vticnici" za pas. Ce dobro pogledas, bi moral videti kabel, ki gre vanjo.

Ajd.
A ni tisto stikalo samo zato da neha cvilt pa da lucka na armaturki ugasne? A da je to tut z airbagi povezano? Ja mercedesi pa se nekateri drugi majo narejeno tako, da imajo v zicu eno mrezo, ta mreza pa zazna ali je clovek na sedezu od tega pa je odvisno ali se potem airbag sprozi ali ne... Usekakor boljsa zadeva pomoje kot pa eno stikalo na pasu... :?
glih v sredo smo enmu clitu te senzorje testiral..gorela lucka za airbag na bc-ju...tko da tud to nimajo sam mercedesi :wink: :roll:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

Mene bi tudi zanimalo kaj pomeni tale SRP??

Pa ste sigurni da je tist kabel ki gre sz pripenjala, da vpliva na prozenje airbagov??? :?: :?:
Uporabniški avatar
za

Odgovor Napisal/-a za »

jaz ne vem jaz sem samo testiral :)
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Liquid napisal/-a:
DragR napisal/-a:

Ajd.
glih v sredo smo enmu clitu te senzorje testiral..gorela lucka za airbag na bc-ju...tko da tud to nimajo sam mercedesi :wink: :roll:
DrageR pozabil si omeniti da je ta mreza samo na sovoznikovi strani in ne na voznikovi strani. Namenjena je pa temu, da ko na sovoznikovem sedezu nobeden ne sedi, se airbag ne sprozi(s tem so dosegli nizjo skodo avtomobila pri nesreci)
To mrezo pa imajo vecinoma samo avtomobili visjega cenovnega razreda, tako da clio sigurno nima mreze.

lp
Dejan
Uporabniški avatar
Liquid

A da ne :smt017 :smt019

Mozno da sm zajebal,pa da je bil tisto sam konektor od pasa :oops:
Smo hisnikov clio na rac. dal,pa odpravli error lucko :P

lp
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V