megane - zavore cvilijo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
suska

megane - zavore cvilijo

Odgovor Napisal/-a suska »

lep pozdrav vsem,
sem prvic na forumu. Imam megana karavana starega leto in pol. Zavore cvilijo tako da imam ze prav bad feeling, ko vem, da bo treba pred semaforjem al pa kolono zavirat. a ma kdo kaj izkusenj s tem. na servisu so naredil ze vse mogoce - menjal ploscice, diske, pa se zmeri cvil!!!!!!!!!!!!! eni pravijo, da bo cvililo toliko casa, dokler bodo montiral originalne ploscice???????
hvala za pomoc
suska
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

pretrde ploscice so gor dane...to bi ze na servisu lahko vedeli, ker je baje dokaj pogosta napaka.
Kaksne druge ploscice bi bilo treba probat.

Idi nazaj in zahtevaj ploscice drugega proizvajalca. Upam, da jih se kdo drug dela...kere firme je original?

pa :smt016 med ljubitelji Renault vozil! :wink:
Slika
suska

nimam pojma katera firme je , na pooblascenem servisu sam pravijo da je original.
je pa avto se v garanciji, zato se mi zdi trapasto dat kaj drugega kot original
suska
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

no...nisem mislil neoriginal dobesedno...samo ploscice drugega proizvajalca.

sicer pa ce se ploscice niso ulezajene, se vozi normalno z avtom, bremzaj z obcutkom...bo mogoce cviljenje prenehalo scasoma, ko se bodo ploscice vlegle...to bo pa dokaj hitro, ce pravis, da so menjani tudi diski.
Slika
suska

dvakrat so menjali samo ploscice, dvakrat pa komplet diske in ploscice - tako vsaj pravijo, in to v mesecu in pol, tako da imam ze mal dost vsega - na servisu pa mene, pravijo, da je najbols, da predlagam zamenjavo avta!!??:cry: :x
suska
Uporabniški avatar
elzorro
Kraj: Yes and nice

Odgovor Napisal/-a elzorro »

suska napisal/-a:dvakrat so menjali samo ploscice, dvakrat pa komplet diske in ploscice - tako vsaj pravijo, in to v mesecu in pol, tako da imam ze mal dost vsega - na servisu pa mene, pravijo, da je najbols, da predlagam zamenjavo avta!!??:cry: :x
Napaka!
Menjaj serviserja pa bo. Orginalne naj bi ble se nekoliko mehkejse in naj nebi cvilile. :wink:
Red steelers
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Zavore cvilijo ponavadi takrat kadar so ploscice trse od diska oz. enako trde. Pri zamenjavi ploscic oz. preden zadevo namontiras je pametno ploscico premazat z rahlim slojem bakrene masti.. Je tudi opcija da malo posnames robove ploscic. Ponavadi imajo to ze narejeno tovarnisko a kot zgleda da premalo..

Je pa dosti odvisno tudi od nacina zaviranja v kaksni meri zavore cvilijo...
Uporabniški avatar
Dejko

Odgovor Napisal/-a Dejko »

Ja pr ns smo tko navajeni da k dajemo na stare diske nove plocice,pobrusimo notranji in zunanji rob ploscic da se lepo usedejo,lah pa da pride umes tud kaksna taka serija ploscic ki so pretrde in namesto da bi lepo prijemale drsijo in posledicno cvilijo.
melonca'r
Kraj: Celje

Re: megane - zavore cvilijo

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

meni tudi prav nagravzno cvilijo zavore, ampak samo ko se malo segrejejo in ko nezno zaviram, ce mal bolj pohodim, potem je OK. jst ma pa lucas diske in ATE ploscice.
suska napisal/-a: Zavore cvilijo tako da imam ze prav bad feeling, ko vem, da bo treba pred semaforjem al pa kolono zavirat.
mam podobne probleme, ampak jih tako resuje, da pac mal bolj ornk zavsak zabremzam, ravno toliko, da ne cvili :D
etore

Re: megane - zavore cvilijo

Odgovor Napisal/-a etore »

pojdi na drugi servis in jim tecnari. ce ne znajo zbrat tapravga materjala je njihov problem. tudi ce je avto v garanciji bi lahko dala ploscice kaksne druge priznane firme. ferodo racing mogoce. pa naj ti se enkrat zamenjajo use ukop in pole bi moglo bit. btw meni tudi pri majhnih hitrostih skripajo sam mi je vazno da primejo.
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Tu js sm mel ATE ploscice in so cvilile :mad: . Na konc mi je strgal ker mi je slo na zivce nenehno cviljenje in sm sou kupit druge (mislim da Lucas) in od takrat je mir. Je pa hecno da sem mel zadnje in sprednje ploscice od ATE in so samo sprednje cvilile, zadnje pa ne, mozno tudi da zaradi manjsih sil na zadnjih kolesih.
suska

privatnik napisal/-a:Tu js sm mel ATE ploscice in so cvilile :mad: . Na konc mi je strgal ker mi je slo na zivce nenehno cviljenje in sm sou kupit druge (mislim da Lucas) in od takrat je mir. Je pa hecno da sem mel zadnje in sprednje ploscice od ATE in so samo sprednje cvilile, zadnje pa ne, mozno tudi da zaradi manjsih sil na zadnjih kolesih.

kje se pa dobijo lucas ploscice :?: :idea:
suska
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Malo povprasaj po avtotrgovinah, jst sem jih kupil v Celju v GMT.
BRUKI

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

megan ima original vgrajene ploscice bosch.
Sam sem imel enak primer....ploscice so cvilele ali sobale
kot da so obrabljene do zeleza.
Lucas so cisto dobre ....ne bodo cvilile....le veliko praha bodo puscale.
To pomeni zmeraj zamazana platisca.
Uporabniški avatar
Solero

Odgovor Napisal/-a Solero »

BRUKI napisal/-a:megan ima original vgrajene ploscice bosch.
Sam sem imel enak primer....ploscice so cvilele ali sobale
kot da so obrabljene do zeleza.
Lucas so cisto dobre ....ne bodo cvilile....le veliko praha bodo puscale.
To pomeni zmeraj zamazana platisca.
Kaksne ploscice in kateri zavorni sistem ima Megane je odvisno od modela ter serije.. se pravi 1.4, 1.6 oz. 1.5dCi. Ostale zadeve 1.9dCi, 2.0dCi, 2.0 imajo vecje zavorne diske spet drugi tip ploscic oz. proizvajalca.
Odgovori