megane - zavore cvilijo
megane - zavore cvilijo
lep pozdrav vsem,
sem prvic na forumu. Imam megana karavana starega leto in pol. Zavore cvilijo tako da imam ze prav bad feeling, ko vem, da bo treba pred semaforjem al pa kolono zavirat. a ma kdo kaj izkusenj s tem. na servisu so naredil ze vse mogoce - menjal ploscice, diske, pa se zmeri cvil!!!!!!!!!!!!! eni pravijo, da bo cvililo toliko casa, dokler bodo montiral originalne ploscice???????
hvala za pomoc
suska
Napaka!suska napisal/-a:dvakrat so menjali samo ploscice, dvakrat pa komplet diske in ploscice - tako vsaj pravijo, in to v mesecu in pol, tako da imam ze mal dost vsega - na servisu pa mene, pravijo, da je najbols, da predlagam zamenjavo avta!!??![]()
Menjaj serviserja pa bo. Orginalne naj bi ble se nekoliko mehkejse in naj nebi cvilile.
Red steelers
Zavore cvilijo ponavadi takrat kadar so ploscice trse od diska oz. enako trde. Pri zamenjavi ploscic oz. preden zadevo namontiras je pametno ploscico premazat z rahlim slojem bakrene masti.. Je tudi opcija da malo posnames robove ploscic. Ponavadi imajo to ze narejeno tovarnisko a kot zgleda da premalo..
Je pa dosti odvisno tudi od nacina zaviranja v kaksni meri zavore cvilijo...
Je pa dosti odvisno tudi od nacina zaviranja v kaksni meri zavore cvilijo...
Re: megane - zavore cvilijo
meni tudi prav nagravzno cvilijo zavore, ampak samo ko se malo segrejejo in ko nezno zaviram, ce mal bolj pohodim, potem je OK. jst ma pa lucas diske in ATE ploscice.

mam podobne probleme, ampak jih tako resuje, da pac mal bolj ornk zavsak zabremzam, ravno toliko, da ne cvilisuska napisal/-a: Zavore cvilijo tako da imam ze prav bad feeling, ko vem, da bo treba pred semaforjem al pa kolono zavirat.
-
etore
Re: megane - zavore cvilijo
pojdi na drugi servis in jim tecnari. ce ne znajo zbrat tapravga materjala je njihov problem. tudi ce je avto v garanciji bi lahko dala ploscice kaksne druge priznane firme. ferodo racing mogoce. pa naj ti se enkrat zamenjajo use ukop in pole bi moglo bit. btw meni tudi pri majhnih hitrostih skripajo sam mi je vazno da primejo.
Tu js sm mel ATE ploscice in so cvilile
. Na konc mi je strgal ker mi je slo na zivce nenehno cviljenje in sm sou kupit druge (mislim da Lucas) in od takrat je mir. Je pa hecno da sem mel zadnje in sprednje ploscice od ATE in so samo sprednje cvilile, zadnje pa ne, mozno tudi da zaradi manjsih sil na zadnjih kolesih.
privatnik napisal/-a:Tu js sm mel ATE ploscice in so cvilile. Na konc mi je strgal ker mi je slo na zivce nenehno cviljenje in sm sou kupit druge (mislim da Lucas) in od takrat je mir. Je pa hecno da sem mel zadnje in sprednje ploscice od ATE in so samo sprednje cvilile, zadnje pa ne, mozno tudi da zaradi manjsih sil na zadnjih kolesih.
kje se pa dobijo lucas ploscice
suska
Kaksne ploscice in kateri zavorni sistem ima Megane je odvisno od modela ter serije.. se pravi 1.4, 1.6 oz. 1.5dCi. Ostale zadeve 1.9dCi, 2.0dCi, 2.0 imajo vecje zavorne diske spet drugi tip ploscic oz. proizvajalca.BRUKI napisal/-a:megan ima original vgrajene ploscice bosch.
Sam sem imel enak primer....ploscice so cvilele ali sobale
kot da so obrabljene do zeleza.
Lucas so cisto dobre ....ne bodo cvilile....le veliko praha bodo puscale.
To pomeni zmeraj zamazana platisca.