Scenik 1.5 dci, 74 kw, dodajanje plin pri 2100 obr. muhasto.
Scenik 1.5 dci, 74 kw, dodajanje plin pri 2100 obr. muhasto.
Nisem nasel teme z odgovorom na moj problem, zato nacenjam temo.....
Ze od <rojstva>mi pri Sceniku, motor 1.5 dci, 74 kw, ko vozim nekaj casa (kolona itd.) pri okrog 2100 obratih in nato dodam plin ostane na istih obratih, stopalko lahko tiscim do podna, ko popustim in ponovno dodam plin je ok.
To se dogaja bolj pogosto pri manj ogretem motorju. Zadnje case pa mi vcasih <stantgas> pade na 400 obr., drugace je na 900. Na servisu me samo debelo gledajo, nimajo ideje.....Ima kdo kako izkusnjo..
lp d2
Ze od <rojstva>mi pri Sceniku, motor 1.5 dci, 74 kw, ko vozim nekaj casa (kolona itd.) pri okrog 2100 obratih in nato dodam plin ostane na istih obratih, stopalko lahko tiscim do podna, ko popustim in ponovno dodam plin je ok.
To se dogaja bolj pogosto pri manj ogretem motorju. Zadnje case pa mi vcasih <stantgas> pade na 400 obr., drugace je na 900. Na servisu me samo debelo gledajo, nimajo ideje.....Ima kdo kako izkusnjo..
lp d2
V paleti ima reno stiri 1.5 dci. Dva sta poznana se iz clio palete, okrog 62 in 80 KM. 1.5 dci 100KM kot je moj je letnik 2004, bil je v proizvodnji cca dve leti, nadomestil ga je 1.5 108 KM. Prodajajo ga se v Romuniji,Turciji itd.
Torej na tem forumu ni kakega elektronika z mojega problemskega podrocja. Skoda, se mogoce da pritegniti kakega profija z servisa, reklamacij.......
d2
Torej na tem forumu ni kakega elektronika z mojega problemskega podrocja. Skoda, se mogoce da pritegniti kakega profija z servisa, reklamacij.......
d2
Dize in pumpa ne morejo biti krivci za pogosto neodzivnost stopalke za plin pri cca 2100 obratih. Ne najdem nobene logike v tem. Stopalko so mi ze pregledali, tako, da po mojem ostaja problem na elektroniki ali kakih tipalkah, ki asistirajo tej elektroniki. Vcasih pa res tudi kmecka logika odpove pri taksnih problemih.
d2
d2