Laguna trese

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
elzorro
Kraj: Yes and nice

Laguna trese

Odgovor Napisal/-a elzorro »

Pri pospesevanju ali voznjo nekoliko v breg trese volan, ali kr cel avto. Pri konstantni voznji niti ne.Pri zaviranju pa tudi volan trese sem ter tja.
Ali kdo ve kaj bi to bilo?
Laguna 1.8 RT l.96 :?:
Fedri so novi, tud lezaji na amortizerjih, kot tudi stabilizatorja. Precni pomik volana nima lufta-koncniki volana OK. Optika tud.
Zadnjič spremenil elzorro, dne 11 Nov 2006, 02:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Red steelers
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

vilce so ok???
Lp RoZleht
majtl

Odgovor Napisal/-a majtl »

Najbrz je zglob. Pr 19ki je bil podoben problem.
Je treslo pri 4kRPM ce si samo malo zasukal volan.
Uporabniški avatar
RoZleht

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

pr men je blo pr cliotu podobno, pa je bla vilca zanic ... zato sm pomislu na to :)
Lp RoZleht
zupi13
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a zupi13 »

polos???
Uporabniški avatar
elzorro

zupi13 napisal/-a:polos???
Men se tud zdi...Sumim notranji zglob polosi.. :idea:
Red steelers
Uporabniški avatar
elzorro

Problem je v notranjem zglobu na polosi pri menjalniku in to na dolgi polosi.Pojavil se je luft v zglobu in to vpliva na tresenje. Novo polos dobis le komplet, rabljene so pa velik ?, eno ze mam pa ma isto luft na omenjenem zglobu. Tko,da mi bodo ostala dve desni polosi z dobrim homokineticnim zglobom. :?
Red steelers
Uporabniški avatar
Dejko

Odgovor Napisal/-a Dejko »

Zna bit pol os ja ni pa nujno!Zna bit problem tud v menjalniku tam una sala kamor se lezaji od akse usedejo una sala na 3 pride vcasih naribana in pol trese volan pr pospesevanju.To bi znalo bit. :wink:
DrAjC

Odgovor Napisal/-a DrAjC »

Dejko napisal/-a:Zna bit pol os ja ni pa nujno!Zna bit problem tud v menjalniku tam una sala kamor se lezaji od akse usedejo una sala na 3 pride vcasih naribana in pol trese volan pr pospesevanju.To bi znalo bit. :wink:
Sam pri speljevanju ne trese, le ko gre avtomobil nekoliko v breg in takrat ko desna polos poganja v levi ovinek oz.pri pospesevanju v voznji. :wink:
Uporabniški avatar
Dejko

Sj sm napisu pr pospesevanju :wink: pomoje da je to ni pa nujno,ce so koncniki vredu bi znalo bit to :wink:
Uporabniški avatar
baccara
Kraj: NM

Odgovor Napisal/-a baccara »

A lohk se meni pomagate prosim:
Espace trese pri pospesevanju ali voznji v hrib in to samo ob voznji naravnost.
Tresenje izgine v levem ovinku, v desnem se zmanjsa.
Pojavi se nekje pri 70km/h, izgine pri 100.
Prevozenih 220tkm.
Hvala za diagnozo.
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Za vse - predno razkopljete pol avta, ali vam je treslo tudi predno ste zimske gume namontirali?
LP, Samojed
Uporabniški avatar
baccara
Kraj: NM

Odgovor Napisal/-a baccara »

Dober hint, pri meni odgovor je da.
Sem ravno zaradi tresenja malo prej menjal gume letos.
Isti smorn.
Se mi je pa zadeva zacela po remontu menjalnika.
Ven je bil vzet tudi motor.
Ob sestavi je bil menjan tudi lezaj desne polosi in najprej sem posumil nanj.
Zdaj sem 99,99% da z diffom in menjalnikom nima veze, samo rad bi vedel v katerem zglobu naj najprej iscem luft.
Dvignil sem ga ze, pa nisem opazil nikjer nic posebej tragicnega.

Aja, zglobi pri meni niso bili nikoli suhi, sem pa menjal ze vsaj 3 mansete v zadnjih 50tkm.
Kdo pri nas pa dobro obnavlja polosi?
Uporabniški avatar
Dejko

baccara Ej neki ti povem po pravic kaj bi jest naredu na tvojm mestu "CIM PREJ PRODEJ ESPACE"res ce noces met stroskov,mater sm ze zamenu 5 masin na teh jajcih 2.2,3.0,2,0t,1.9 vse je en drek ziva resnica pa velsatis zamenas masino pa se po 20.000 prevozenih spet vvrne mu spet kadi.Res da je lep ce mas familijo ma ga ni bulsga avta res je lep k hudic pa udobje itd.sam kvar se pa k kur**.Pa zdj so se se koncal OTSI za mororje K RENAULT NE BO VEC TEGA FINANCERU,stari ni to to ziva resnica.
Uporabniški avatar
Espace
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Espace »

@Dejko
Upam da nisi lovec, ker s tvojo izjavo si pa ustrelo enega "big" kozla. Za vse okvare na motorju si okrivil karoserijsko razlicico Renault-jevega vozila, pa naj bo to Espace ali Vel Satis. Da bi na servisu zaradi dimljenja menjavali celotne motorje? povej raje kje to delajo, da se bomo takega servisa izogibali. Ce motor samo dimi se ne pomeni da je potrebno zamenjati cel motor.
Metati obe karoserijski razlicici v isti kos zaradi "slabih" motorjev je pa malo pretirano oziroma nestrokovno utemeljeno.
Kot "super" mehanik bi lahko vsaj navedel zakaj je bilo s tvoje strani menjanih 5 motorjev, ter v kaksnem stanju so bili ti motorji, na pa da navajas, da so bili menjani zato ker so dimili.
Upam, da tvojih izjav ne bo pod drobnogled vzel tvoj delodajalec in jih primerjal z obveznostmi iz pogodbe o zaposlitvi, pa tudi stric Toporisic bi ti vcasih bil dobrodosel.
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)
Odgovori