Lucka za AIR-BAG, laguna 1997

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
g.kromfelna

Lucka za AIR-BAG, laguna 1997

Odgovor Napisal/-a g.kromfelna »

Imam problem z lucko za airbag, ki je zacela kar naenkrat svetit in noce ugasnit. Avto ima samo en airbag v volanu.

Vzrok lucki mora biti kratki stik, ki je nastal, sedaj pa sveti kar naprej, ceprav po moje napake vec ni.

Zanima me, ce mogoce kdo ve, kako odpravit napako, resetirat racunalnik,...
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Spucaj konektorje pod voznikovim sedezom...
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

Tadej napisal/-a:Spucaj konektorje pod voznikovim sedezom...
oz.bolje je da konektor odstranis in direktno skup zlotas pa bo dobro za skoz :D
RS-sport
tinka
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a tinka »

lep pozdrav

tudi jaz sem imela podoben problem pa sem ga resila, tako, da smo pod sedezem malo premaknili konektor naprej in nazaj pa potem ni vec bilo problemov (pred tem pa je kar nekaj casa gorela lucka)
tcg...renault clio
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Jap res probaj konektorje.

P.S...pa saj prav kr naj gorijo lucke, saj so prazniki pred vrati. Ce ze po mestih krasijo.. pol se lahko v nasih avtih. Naj se ve, da prihaja Miklavz, Bozicek ter Dedek Mraz :x-mas: :lol: :lol:

..pridni bit danes!!! Miklavz hodi :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Dejko

Odgovor Napisal/-a Dejko »

Odstrani konektor in polotaj kable ce noces met problemov v prihodnosti. :wink:
g.kromfelna

Ceprav ima airbag samo v volanu ima tudi kable pod sedezem? Moram pogledat pod voznikov sedez, ce je kaj kablov spodaj. Hvala
g.kromfelna

Sem zdaj vse razmigal. Spodaj pod voznikovim sedezem sta dva konektorja. Ko sem odklopil vecjega, je nehala goreti lucka za pas, tako da pravi konektor mora biti manjsi, ker vec kablov spodaj ni. Tistega tamanjsega sem migal, razklopil, nazaj skup sestavil, in lucka kar naprej gori. Lucka za airbag niti utripnila ni.

Ko dam kontakt gori, potem po vzigu pa vse lucke lepo ugasnejo. Cez kaksne 3 sekunde pa se prizge. Da bi jo... :D

Ce se ima kdo kak nasvet ali ce sem delal kaj narobe, mi naj prosim svetuje. Hvala
Uporabniški avatar
RS-sport

g.kromfelna napisal/-a:Sem zdaj vse razmigal. Spodaj pod voznikovim sedezem sta dva konektorja. Ko sem odklopil vecjega, je nehala goreti lucka za pas, tako da pravi konektor mora biti manjsi, ker vec kablov spodaj ni. Tistega tamanjsega sem migal, razklopil, nazaj skup sestavil, in lucka kar naprej gori. Lucka za airbag niti utripnila ni.

Ko dam kontakt gori, potem po vzigu pa vse lucke lepo ugasnejo. Cez kaksne 3 sekunde pa se prizge. Da bi jo... :D

Ce se ima kdo kak nasvet ali ce sem delal kaj narobe, mi naj prosim svetuje. Hvala
ja ne vem a ne znas brati :mad: poglej malo visje pod Dejko in RS-sport in si preberi...problem je ce bos tako naredil 200% resen + avto mors pelat na tester da se ti napaka zbrise :D
RS-sport
g.kromfelna

RS-sport napisal/-a:
g.kromfelna napisal/-a:Sem zdaj vse razmigal. Spodaj pod voznikovim sedezem sta dva konektorja. Ko sem odklopil vecjega, je nehala goreti lucka za pas, tako da pravi konektor mora biti manjsi, ker vec kablov spodaj ni. Tistega tamanjsega sem migal, razklopil, nazaj skup sestavil, in lucka kar naprej gori. Lucka za airbag niti utripnila ni.

ja ne vem a ne znas brati :mad: poglej malo visje pod Dejko in RS-sport in si preberi...problem je ce bos tako naredil 200% resen + avto mors pelat na tester da se ti napaka zbrise :D
Vem brat. Ampak nihce ni omenil tega s testerjem. Sem mislil, da bo lucka, ko zmigam kable, kar sama ugasnila. Vsaj tako je razumeti predhodne poste, da zmigas kable in problem je resen.

Ce je tako, je napaka najverjetneje odpravljena, kar je mogoce bila ze preden sem sploh to migal (moj prvi post). Sedaj mi pa povejte, ce imam kaksno moznost, da sam zbrisem napako. Odklop akuja ali kaj podobnega. Ker 6ksit brezveze ven metat za to, da mi ugasnejo eno lucko, tudi ni malo.
Uporabniški avatar
RS-sport

g.kromfelna napisal/-a:
RS-sport napisal/-a:

Vem brat. Ampak nihce ni omenil tega s testerjem. Sem mislil, da bo lucka, ko zmigam kable, kar sama ugasnila. Vsaj tako je razumeti predhodne poste, da zmigas kable in problem je resen.

Ce je tako, je napaka najverjetneje odpravljena, kar je mogoce bila ze preden sem sploh to migal (moj prvi post). Sedaj mi pa povejte, ce imam kaksno moznost, da sam zbrisem napako. Odklop akuja ali kaj podobnega. Ker 6ksit brezveze ven metat za to, da mi ugasnejo eno lucko, tudi ni malo.
Ja tolk je cena testerja ponekod :D drugace pa tud manj :wink: no sicer so pa novoletni prazniki tu in ce ti kaksna lucka svet je tud dobr :D :D
RS-sport
Uporabniški avatar
Dejko

Ti odstrani konektor polotej kable skupej pa ni nujno da gre ista barva na isto :wink: ino pa po eno cvikej stran ne vse naenkrat,pa pod sovoznikovem sedezu poglej ce mas tud sam ce je tam tud jih more bit itak manj pa se tist pa ce bo se zmer svetla pa mene kontakterej na zp. :wink:
g.kromfelna

Dejko, dela. No, ne dela :D . Lucka je ugasnila. Vzrok pa so bili kabli pod SOVOZNIKOVIM sedezem. Sem samo zmigal in lucka je ugasnila. Si nisem mislil, da jih ima tudi na sovoznikovi strani, saj tam ni airbag-a. Pa zgleda kabli vseeno so.

Hvala vsem za pomoc!
Uporabniški avatar
Dejko

Ja sam to ti ni resitev polotej jih!To ti bo najbols res.Pa za pir si dolzan. :D yoke
Uporabniški avatar
RS-sport

g.kromfelna napisal/-a:Dejko, dela. No, ne dela :D . Lucka je ugasnila. Vzrok pa so bili kabli pod SOVOZNIKOVIM sedezem. Sem samo zmigal in lucka je ugasnila. Si nisem mislil, da jih ima tudi na sovoznikovi strani, saj tam ni airbag-a. Pa zgleda kabli vseeno so.

Hvala vsem za pomoc!
pa men tud :D dolzen :squarewink:
RS-sport
Odgovori