Hladilna tekocina
Re: Hladilna tekocina
In zakaj bi menjaval hladilno tekocino na letniku 2006 ??!!
Na 9let starem Meganu sem jo menjal samo 1x pa se to takrat ko sem menjal vodno crpalko. Pa se danes drzi do -18, pred par dnevi sem meril. Dolival pa nikoli..
Da nisi slucajno zamesal "antifriza" z "vitrexom"
Na 9let starem Meganu sem jo menjal samo 1x pa se to takrat ko sem menjal vodno crpalko. Pa se danes drzi do -18, pred par dnevi sem meril. Dolival pa nikoli..
Da nisi slucajno zamesal "antifriza" z "vitrexom"
Zadnjič spremenil Solero, dne 15 Nov 2006, 23:34, skupaj popravljeno 3 krat.
Mislim, da bo najlazje, ce odstranis spodnjo cev s hladilnika. Odtegnes objemko in jo potegnes dol ter odpres pokrov na ekspanzijski posodi. Prezraciti pa najbrz ne bo potrebno, ker so vecinoma kompresijske posode zaradi tega na najvisji tocki v sistemu. Nalij novo tekocino in pozeni motor ter pocakaj, da se nehajo delati mehurcki v posodi. Zagotovo jo bos moral se kaj doliti vmes.
Ajd.
Ajd.
Ce mas kaj usrano vodo (rjava kot da bi malo blata pomesal noter) pol sistem le malo splahni z vodo iz pipe (cev lepo porines v ekspanzijsko in pustis nekaj cajta da tece). Fajn je tut da snames obe cevi s kilerja in tud tega preperes. Pol pa obvezno nov antifriz in destilirano vodo. Js sm glih vceraj to delal tak da sm pripravljen na mraz
.
Re: Hladilna tekocina
Jaz ti svetujem da uporabis originalno hladilno tekocinoMatej123 napisal/-a:Kaksno "neorginalno" hladilno tekocino lahko uporabim pri Cliu l.2006, motor 1,2 60KM, da ne bom metal denarja stran za drago "originalno"?
V naprej se zahvaljujem za odgovor.
M.
1. liter originalne hladilne tekocine = 1.468.00 sit + popust
Skoda, ker nisi ze pri prevzemu vozila to opazil, ker bi ti tam morali doliti vse tekocine do max
RS-sport