Clio II ph2 1.5 dci - d_leonit-ITG filter(str. 33)

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

torej si dal cip od original 100 konjskega lai je kaksen sportni cip?
Slika
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Jaz sem imel ze prej chipanga na 85KM, in sedaj dal samo IC(sem misli da bom dobil s tem samo kaksne 3KM)vendar dobil brez dodatnega chipanja 96.5HP.
Tako smo probali se malo naviti(dobili se 2KM vec), nakar je pa precej bol pokadil, in smo raje vrnili na prejsni chip.Tako da sem ostal na 96.5hp :D .Za kaj vec bi bilo potrebno zamenjati pa ze vbrizgalne sobe..... Tako da bom raje kar ostal na teh konjih in za kaj vec, cez par let nabavil nov avto :D
Uporabniški avatar
blackwolfcar
Kraj: Ig

Odgovor Napisal/-a blackwolfcar »

a tolk si potem dobil samo z IC-jem. Ja to pa ni svoh ne....no lej da ga jutr prpeljes, da ga koncn vidmo:)
Perfect Match!!!
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

se pravi...cipas iz 60 na 85KS in dodas IC in mas 95KS...noroooooo...

Ps: merki na turbinco pri hladnem motorju...

Lp!
Uporabniški avatar
d_leonit

CliYo II napisal/-a:se pravi...cipas iz 60 na 85KS in dodas IC in mas 95KS...noroooooo...

Ps: merki na turbinco pri hladnem motorju...

Lp!
Jap tocno tako :twisted: (IC od bmw-ja dele cudeze hehe)
Uporabniški avatar
blackwolfcar
Kraj: Ig

Odgovor Napisal/-a blackwolfcar »

Noro....se pravi ce bi tud jest zamenjal svoj IC z BMW-jevim bi dobil kr neki konjckev vec... 8)
Perfect Match!!!
Uporabniški avatar
pery
Kraj: cerknica

Odgovor Napisal/-a pery »

nice 8)
Slika Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

zdaj mi je pa jasno...
pri IC-ju je pomembna oblika in hladilna povrsina.

Ker je ta IC narejen verjetno za dosti vecjo kubikazo kot pa 1.5, pa se poldogovat, se zrak precej ohladi oziroma veliko "odvecne" toplote se prenese na okolico. To pa fizikalno pomeni, da ce je zrak cim bolj mrzel, bolj je gostejsi, bolj je tezji...OZIROMA...napram toplemu zraku ga pri nekem volumnu (1.5 l motor) spravis vec noter...to pomeni vec kisika za izgorevanje...eto...in rezultat je res ociten.
Prav zanima me, koliksna je temperatura zraka pred vstopom v IC in na izhodu.

Da imas kaksno turbino z variabilnimi lopaticami, bi v dolocenem obmocju vrtljajev dosegel 120 KM.

sicer pa pohvale vredno, da si se tega lotil!

ce potegnes crto...koliko denara je slo za to?
Slika
Uporabniški avatar
d_leonit

Vse skupaj me je prislo 55k, mogoce se malenkost vec. Se najvec je slo pa truda in zivcev :evil: :D

Aja no pa da vidite se na listu koliko konjev je pokazalo na valjih oz. dynu :D

Slika
nauportus

Odgovor Napisal/-a nauportus »

zivjo mene pa zanima kako si spremenu lcd uro v modro barvo. a so notri led diode al zarnice. in pa kako si modro osvetlitev naredil za zaklep in ogrevanje zadnjih stekel. kako si razdrl armaturo. aja pa se osvetlitev za dvigovanje luci. uspel pa mi je narest za dvigovanje stranskih stekel. lp
Uporabniški avatar
d_leonit

nauportus napisal/-a:zivjo mene pa zanima kako si spremenu lcd uro v modro barvo. a so notri led diode al zarnice. in pa kako si modro osvetlitev naredil za zaklep in ogrevanje zadnjih stekel. kako si razdrl armaturo. aja pa se osvetlitev za dvigovanje luci. uspel pa mi je narest za dvigovanje stranskih stekel. lp
Pri lcd-ju za uro sem moral narediti vezje, na katerega sem postrani prispajkal 8 visokosvetlecih 5mm modrih led diod(imas tudi moznost naspajkati smd diode).
Za zaklep in za ogrevanje zadnjih stekel, pa sem stikali enostavno dal ven in obe razdrel, v katerih sta bili 2 oranzni 3mm diodi in jih enostavno zamenjal z modrimi.
Pri osvetlitvi za dvigovanje luci je precej bol zakomlicirano
Ko odpres imas notri oranzno plastiko, katero moras enostavno vzeti ven, ter not nekako zvezati dve diodi, ter eno sredinsko.(to bi ti mogel pokazat)

Drugace za vse te stvariposlikano na teji strani, vendar bos mogel malo poiskat
http://www.clubclio.com/public/foro/index.php

Veliko srece pri predelavi 8) :D

lp
Dejan
nauportus

tnx za odgovor. sm pogledu ja za dvigovanje luci tm k je una oranzna plastika notr. a pr lcd-ju so zdaj bele zarnice ali diode, a ga je ful zajeban vn dobit in kako to priblizn zgleda. a je to spred lcd zadaj pa osvetlitev, al je oranzna folija not.
kako pa za ogrevanje plosco das vn ( jz mam rocno klimo). a je notri na isti nacin osvetlitev kot za dvigovanje luci ena oranzna plastika.

lp
nauportus

ali mas slucajno se kako fotko ko je bilo to se razdrt. a za te dioda si dau 1000 OHM upora
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Svaka cast!
nauportus

a si lece pri ledicah tudi pobrusu
Zaklenjeno