Clio II ph2 1.5 dci - d_leonit-ITG filter(str. 33)
Jaz sem imel ze prej chipanga na 85KM, in sedaj dal samo IC(sem misli da bom dobil s tem samo kaksne 3KM)vendar dobil brez dodatnega chipanja 96.5HP.
Tako smo probali se malo naviti(dobili se 2KM vec), nakar je pa precej bol pokadil, in smo raje vrnili na prejsni chip.Tako da sem ostal na 96.5hp
.Za kaj vec bi bilo potrebno zamenjati pa ze vbrizgalne sobe..... Tako da bom raje kar ostal na teh konjih in za kaj vec, cez par let nabavil nov avto 
Tako smo probali se malo naviti(dobili se 2KM vec), nakar je pa precej bol pokadil, in smo raje vrnili na prejsni chip.Tako da sem ostal na 96.5hp
- blackwolfcar
- Kraj: Ig
- blackwolfcar
- Kraj: Ig
zdaj mi je pa jasno...
pri IC-ju je pomembna oblika in hladilna povrsina.
Ker je ta IC narejen verjetno za dosti vecjo kubikazo kot pa 1.5, pa se poldogovat, se zrak precej ohladi oziroma veliko "odvecne" toplote se prenese na okolico. To pa fizikalno pomeni, da ce je zrak cim bolj mrzel, bolj je gostejsi, bolj je tezji...OZIROMA...napram toplemu zraku ga pri nekem volumnu (1.5 l motor) spravis vec noter...to pomeni vec kisika za izgorevanje...eto...in rezultat je res ociten.
Prav zanima me, koliksna je temperatura zraka pred vstopom v IC in na izhodu.
Da imas kaksno turbino z variabilnimi lopaticami, bi v dolocenem obmocju vrtljajev dosegel 120 KM.
sicer pa pohvale vredno, da si se tega lotil!
ce potegnes crto...koliko denara je slo za to?
pri IC-ju je pomembna oblika in hladilna povrsina.
Ker je ta IC narejen verjetno za dosti vecjo kubikazo kot pa 1.5, pa se poldogovat, se zrak precej ohladi oziroma veliko "odvecne" toplote se prenese na okolico. To pa fizikalno pomeni, da ce je zrak cim bolj mrzel, bolj je gostejsi, bolj je tezji...OZIROMA...napram toplemu zraku ga pri nekem volumnu (1.5 l motor) spravis vec noter...to pomeni vec kisika za izgorevanje...eto...in rezultat je res ociten.
Prav zanima me, koliksna je temperatura zraka pred vstopom v IC in na izhodu.
Da imas kaksno turbino z variabilnimi lopaticami, bi v dolocenem obmocju vrtljajev dosegel 120 KM.
sicer pa pohvale vredno, da si se tega lotil!
ce potegnes crto...koliko denara je slo za to?

Pri lcd-ju za uro sem moral narediti vezje, na katerega sem postrani prispajkal 8 visokosvetlecih 5mm modrih led diod(imas tudi moznost naspajkati smd diode).nauportus napisal/-a:zivjo mene pa zanima kako si spremenu lcd uro v modro barvo. a so notri led diode al zarnice. in pa kako si modro osvetlitev naredil za zaklep in ogrevanje zadnjih stekel. kako si razdrl armaturo. aja pa se osvetlitev za dvigovanje luci. uspel pa mi je narest za dvigovanje stranskih stekel. lp
Za zaklep in za ogrevanje zadnjih stekel, pa sem stikali enostavno dal ven in obe razdrel, v katerih sta bili 2 oranzni 3mm diodi in jih enostavno zamenjal z modrimi.
Pri osvetlitvi za dvigovanje luci je precej bol zakomlicirano
Ko odpres imas notri oranzno plastiko, katero moras enostavno vzeti ven, ter not nekako zvezati dve diodi, ter eno sredinsko.(to bi ti mogel pokazat)
Drugace za vse te stvariposlikano na teji strani, vendar bos mogel malo poiskat
http://www.clubclio.com/public/foro/index.php
Veliko srece pri predelavi
lp
Dejan
tnx za odgovor. sm pogledu ja za dvigovanje luci tm k je una oranzna plastika notr. a pr lcd-ju so zdaj bele zarnice ali diode, a ga je ful zajeban vn dobit in kako to priblizn zgleda. a je to spred lcd zadaj pa osvetlitev, al je oranzna folija not.
kako pa za ogrevanje plosco das vn ( jz mam rocno klimo). a je notri na isti nacin osvetlitev kot za dvigovanje luci ena oranzna plastika.
lp
kako pa za ogrevanje plosco das vn ( jz mam rocno klimo). a je notri na isti nacin osvetlitev kot za dvigovanje luci ena oranzna plastika.
lp