Sklopka in menjalnik
Sklopka in menjalnik
Zanima me ce se da nastaviti kako sklopko na r19 16v.Dogaja se mi da ko menjam prestave ucasih zaskrta,posebj v vzratno,te tezave ni ce vn uzamem tepih in sklopko stisnem se kaksen milimeter vec. Zanima me ce se da kako sklopko nastaviti oz zajlo za sklopko.Ker pozimi ne gre brez gumijastega tepiha ker so poj tla skoz mokra.
16v nekako zelo ziva rata sele pri visjih obratih kako bi se avto obnasal ce bi zamenjal menjalnik oz prestavil prenose menjalnika od 1.8rti v 16v
ali bi avto postal kaj bol primeren za mestno voznjo.
lp
16v nekako zelo ziva rata sele pri visjih obratih kako bi se avto obnasal ce bi zamenjal menjalnik oz prestavil prenose menjalnika od 1.8rti v 16v
ali bi avto postal kaj bol primeren za mestno voznjo.
lp
Po opisanem se mi zdi, da je sklopka ze obrabljena oz. kosara ne odvoji dovolj lamele od vztrajnika, ko pritisnes pedal od sklopke. Da se pa sicer tudi stelat pedal, ker je sklopka na zajlo, samo Renaultove so itak samonastavljive in dvomim, da bo stelanje kaj pomagalo, ker je rec zelo verjetno ze obnucana, ce ti v vec prestavah skrta, ko saltas.
Don`t worry, be happy:)
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Sklopka se sama nastavlja in tudi ce je malo bolj izrabljena bi se mogla nastavit tako da jo se lahko stisnes. Poglej se tisto lunico na pedalu za sklopko, ce je tam slucajno kaj videt ali ce je ze res do konca zategnjena. Ce se ni do konca zategnjena pol bi se se mogla.
Pri meni je tako da spredaj ko potegnem zajlo od tistega sedisca vilice menjalnika, gre kak dober cm stran (se pravi ma tolk lufta predno jo pedal zategne). Seveda ma tut pedal malo lufta ko je spuscen.
Pri meni je tako da spredaj ko potegnem zajlo od tistega sedisca vilice menjalnika, gre kak dober cm stran (se pravi ma tolk lufta predno jo pedal zategne). Seveda ma tut pedal malo lufta ko je spuscen.
-
bluerunner
!9-ke so imele/imajo na splosno precej trdo sklopko. Tako da ne ukrepaj prehitro in ne menjaj brez veze, ce tebe ne moti. Nekateri mehaniki so hudo pametni pri receh, kjer nimajo pojma.
Ce bo zezala, jo bos ze zamenjal, drugace pa pusti pri miru in se zna zgodit da bo prej avto skupaj sedel kot pa sklopka sla.
Res pa je da lahko pa jutri crkne.
Ce bo zezala, jo bos ze zamenjal, drugace pa pusti pri miru in se zna zgodit da bo prej avto skupaj sedel kot pa sklopka sla.
Res pa je da lahko pa jutri crkne.
LP, Samojed
- killah bee
- Kraj: Ljubljana