Kolega ima Laguno 1.6 16v letni 99. Pred nekaj casa mu je pocila vzmet na levem prednjem amortizerju. Sedaj je to zamenjal z nekimi kao original svedskimi vzmetmi. Vendar je sedaj avto spredaj vsaj 3cm visji kot bi mogel biti. Na ravnem avto zgleda kot gliser. Izgleda tako kot, da so vzmeti pretrde, ceprav so za ta tip vozila. Ima kdo kaksno idejo kaj bi bilo lahko narobe, ali kako bi problem resili. Ceprav avto se pelje obcutno bolje kot prej, samo izgled je pa katastrofalen.
Ce so origilane za ta avto nima kaj drugega kot da avto da spustiti ali
da vecja kolesa....
Lahko pa da so vzmeti do kaksnega drugega modela oziroma tipa...
Bojci napisal/-a:jaz bi rekel, da so stare vzmeti toliko posedle, nove pa so iz drugega materiala, tako da...
in jast mislim tako.....jst ko sem sel na mojga menjat vzmeti spredaj sem zamenjal tud amortizerje in po menjavi je bil avto skoraj isto visok kot z original vzmetmi..ceprav sem pricakoval da bo avto za 3.5 cm nizji, zakolikor so bile nove vzmeti nizje.... se unim pri Amortizerju ni blo cist nc jasno so kar en cajt guncal avto No sej zdej je se je zadeva usedla in je na pravi visini tako kot mora biti...
No sam tle je zdej taka luknja med kolesom in blatnikom, da je groza. Tko tud pod razno, ne sme in ne more bit. Tud se nisem slisal da bi se komu original vzmeti ze kdaj posedle. A je kaka moznost, da bi te vzmeti nekako stisnil skupaj ali kaj podobnega, ker je res grdo.
ja ja firma je LesFjordes ane
mam u mojmu cliotu +3 centi
sm gruntu varjanto (glede na to da je dobra lega)
da bi dau k Amortizerju predelat salco vzmeti /da jo nizje spustijo
a mogoce kdo ve obstajajo kksne vzmeti k znizajo sam za cirka 20mm
zival napisal/-a:No sam tle je zdej taka luknja med kolesom in blatnikom, da je groza. Tko tud pod razno, ne sme in ne more bit. Tud se nisem slisal da bi se komu original vzmeti ze kdaj posedle. A je kaka moznost, da bi te vzmeti nekako stisnil skupaj ali kaj podobnega, ker je res grdo.
ja. pri Amortizerju in pri Vugi (te dva jest poznam) se ukvarjajo tudi s termicno obdelavo in stiskanjem vzmeti.
sam a ni blo ze doskrat recen da rezanje in ponovno krivlenje vzmeti
poskoduje sestawo in pol pokajo pomoje je bols wrjanta salco na amortizerju prestawt
Ruff_RydeR napisal/-a:sam a ni blo ze doskrat recen da rezanje in ponovno krivlenje vzmeti
poskoduje sestawo in pol pokajo pomoje je bols wrjanta salco na amortizerju prestawt
nisem govoril nic o rezanju, ampak o termicnem stiskanju. Vzmet segreje in jo stisne. Ohrani vse lastnosti, le da je krajsa.