Se da komu opisat postopek nastavitve platin?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
damjan
Kraj: Celje

Se da komu opisat postopek nastavitve platin?

Odgovor Napisal/-a damjan »

Znal sem za silo, pa ne vem vec cesa vsega se moraš držati pri nastavitvi.
Ko sem to prvic delal sem unicil platine (jih zažgal), pol je blo bolš, perfekcije pa nisem nikol izdelal, ker mi pol ni blo vec potrebno, ker sem menjal okvarjen fertajler.
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Pri platinah je vazen razmak. Za petko campus je ta razmak 0,4mm. Torej ko so najbolj odprte, naj bo to 0,4 mm. Tu se storija s platinami konca, ostalo je pa predvzig itd.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
damjan

Samojed napisal/-a:Pri platinah je važen razmak. Za petko campus je ta razmak 0,4mm. Torej ko so najbolj odprte, naj bo to 0,4 mm. Tu se štorija s platinami konca, ostalo je pa predvžig itd.
ja, tega se še spomnem, 0.4 mm, nekek prisilno mam v glavi tut kako to izvest.
predvžig? to bi pa dosegu kako? s tistimi crticami na ohišju menjalnika in na vztrajniku? a mi lahk opišeš kako pa kaj je s tem?
kaj mi lahko svetuješ, da bo zadeva tekla mal bolj gladko.
ce kišta stoji par dni vžge šele po ene 3jem poskusu pa to laufa tak ko traktor, verjetn sam po enem cilindru.na polno zacne delat cez par sekund. svecke sem menjal vceraj, sem sprva mislil, da je krivo ravno to.
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

predvzig stelas s fertajlerom...tam ob strani kape so vijaki...odpusti jih in s tistim se regulira cas iskre na svecki.
Predvidevam, da te ravno to zeza.
Kak deluje v standgasu? Kaj posebnega, ali vse normalno ali tekoce?
Ker ce je iskra prehitro, potem pri fergazeru moras nastelat visje obrate pa zabija masino (tolce kot traktor - je za visoke obrate kul), ce pa je iskra prepozno, potem pa nima moci avto pa se neizgoreli bencin se na auspuhu cuti..
Slika
Uporabniški avatar
damjan

mogl bi lepše vžigat, ko je hladneje, in malo lepše laufat. v prostem teku se mašina trese malo prevec. vžge pa v prvo, ce je vsaj okoli 10 stopinj zunaj, v x-em poskusu pa, ko je hladneje. drgac ni problemov z mocjo med vožnjo, kolker je pac premore boga 1.1 mašina.
svecke sem, kot sem rekel, menjal v soboto. vse, od prve do zadne so ble lepe, sive, take kot morjo bit. potej logiki, ce ni z vžigom nc narobe pol more bit nekje drugje težava. zracn filter je bil v soboto menjan, filter za bencin še ni bil, odkar sm jz lastnik tega avta. nej se še tega lotim?
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
Bojci

samo ves, je pa lahko vzig malenkost prevec hitro nastavljen, ce ti v prostem teku trese. Avto ima sicer vec moci pri visjih obratih, ampak v prostem teku je nemiren.

Potem alternativa je menjat filter za benz in potem hkrati scisti crpalko za benzin..verjetno je mehanska gor na bloku motorja, ne? Preglej cevi, v kaksnem stanju so.
Slika
Uporabniški avatar
damjan

se bom lotu še filtra, ga bom prvo spihat probu, da ne bom brezveze kupval novga, ce s tem ni nc narobe...
za bencin pumpo sm pa mislu da mam elektronsko...sm se motu ocitno... bom že do nje prišu po lajtngah, kr trenutno se mi sanja ne, ki je.
ca ma še kdo kako idejo naj pove prosim, hvala pa tebi bojci za pomoc!
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
Bojci

predvidevam da je se mehanska, glede na to, da imas se platine.
Na prednji strani so bile ponavadi pumpe, zaj pa tocno lokacijo pa ne bi vedel.
Slika
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Ce slabo vziga, najprej preveri ce se ti loputa za zaug zapre do konca - zaug moras vedno dat na ful, potem ko vzge ga pa znizas.
Poleg tega preveri da frgazer ne pusca, ker zmanjka bencina v njem in so tezave z vzigom.
Platine imajo veze z vzigom, ampak da ne bi vzgal pa skoraj ne. Vseeno preveri razmak, ce pa avto nic ne klenka ko je segret in ko ga na ful zahodis, potem lahko malo predvziga dodas (losas matico pod frtajlerjem in ga za malenkost - stopinjo ali dve- obrnes v smeri urinega kazalca)
Itak pa predvidevam da je slaba ali zanic vakumska membrana na frtajlerju, pa tudi cevke na frgazerju preveri ce so vredu. Na tem frgazerju je poleg cevi za bencin se en nastavek, ki pa mora imeti pokrov/stofelc. Se je ze zgodilo da je odpadel in potem tudi ne dela cisto tako kot bi bilo treba.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
damjan

no, bom še to preveru...hvala za nasvet.
R5 1.7T 5v
Odgovori