Hehe mojsterNeed 4 ultra speed napisal/-a:ti ga nikoli nisi sprobal, al zakaj dvomis vedno v povedane hitrosti? Tisti podatki ki jih navede tovarna so tocni saj oni imajo merilne naprave in dajo tocno hitrost (ne gledajo po stevcu), mi pac povemo kolko je stevec kazal.Meni je 1.6 16V v soboto ko sem sel iz ce proti mb, stevec kazal malo cez 210, ko sem z audijem A4 1.9 tdi dirkal, pa sma bla glih, samo moram povedat da so bli v A4 trije, v mojem pa 2, pa se malo naklon gor je bil. Skoda ker nisem snemal.Tadej napisal/-a:mocno dvomim...
Glede performans pa mas tu link kjer so za vse (skoraj vse) avte navedeni pospeski in koncne, pa moc motorja.
http://www.globalcar.com/datasheet/Rena ... 1.616v.htm
kaj menite o motorju 1.6 16v 79kw
Zadnjič spremenil Solero, dne 13 Nov 2006, 13:36, skupaj popravljeno 1 krat.
- Need 4 ultra speed
vem ko je prisel hrib nisem mel pogojev, samo na ravnem pa sem ga komot drzal in sem pri nekaj cez 210 (po stevcu seveda ) sel mimo paverjetno je bil 115 ks A4, ker je bil stari model (2 modela nazaj). Pa se trije so bili not v A4 to tudi nekaj odnese....samo ce pogledas pa ma megane coupe 1.6 16V pospeske do 100 iste kot A4 130 KS, le da ma A4 za 10 km/h visjo tovarnisko koncno hitrost, z 115 ks A4 pa ma megane visjo koncno...poglej one like ko sem poslal, ker za vse znamke in vse modele pise kolko majo ks, 0-100 km/h in koncna, pa se kaj....je ga pa z A4 do konca tisal ker je tako dimno zaveso delal zadaj da sem moral it avto prat ko sem domov priselSolero napisal/-a:Hehe mojsterNeed 4 ultra speed napisal/-a:ti ga nikoli nisi sprobal, al zakaj dvomis vedno v povedane hitrosti? Tisti podatki ki jih navede tovarna so tocni saj oni imajo merilne naprave in dajo tocno hitrost (ne gledajo po stevcu), mi pac povemo kolko je stevec kazal.Meni je 1.6 16V v soboto ko sem sel iz ce proti mb, stevec kazal malo cez 210, ko sem z audijem A4 1.9 tdi dirkal, pa sma bla glih, samo moram povedat da so bli v A4 trije, v mojem pa 2, pa se malo naklon gor je bil. Skoda ker nisem snemal.Tadej napisal/-a:mocno dvomim...
Glede performans pa mas tu link kjer so za vse (skoraj vse) avte navedeni pospeski in koncne, pa moc motorja.
http://www.globalcar.com/datasheet/Rena ... 1.616v.htmVerjetno si ti tekmoval
Ne ves z kaksno rezervo je on vozil. Ker v hrib na AC pa nimas sans ti z 1.6 16v ter tvojim navor in pa 1.9 TDi z njegovim navorom.. Ce ti drzis z tvojim Meganom od Celja proti Sl. Konjicam na klancu pred tunelom 190km/h mas nadpovprecen 1.6 16v, TDI in dCI to zmore
- Need 4 ultra speed
lahko pa vprsas kolko so bonesa namerili z provido pa tudi ma coupeja 1.6 16V (rekel je da mu je kazalo v providi 223 km/h).
mogoce pa bi lahko drzal 190... po stevcu seveda da nebo pomote...bom enkrat probal pa kot dokaz ce mi bo ratalo bom snemal, samo pol bom moral fejst bremzat ker majo radarje pred tuneli in je 100 omejitev..
sem pa enkrat dirkal z laguno dci in golf IV tdi (ona dva sta dirkala), pa sem v klanec po AC od Blagovice proti Trojanam,kjer je kr fajn hrib gor, ga naspanal pa sta se dizelckamogla lepo umaknit. Pa pri dizelcku se lepo vidi kdaj ga tisis, ker zacne fejst crno kadit....je pa tudi vprasanje tega kolko ljudi je v avtu in kolko je nalozen. Dizelcku se tolko ne pozna, ce pa das meni 3 not pa lahko kr pozabim na dirkanje... zato pa bo moj naslednji avto turbo (bencinc)...zelja je Laguna GT (205) ali megane RS rabljeni seveda...
mogoce pa bi lahko drzal 190... po stevcu seveda da nebo pomote...bom enkrat probal pa kot dokaz ce mi bo ratalo bom snemal, samo pol bom moral fejst bremzat ker majo radarje pred tuneli in je 100 omejitev..
sem pa enkrat dirkal z laguno dci in golf IV tdi (ona dva sta dirkala), pa sem v klanec po AC od Blagovice proti Trojanam,kjer je kr fajn hrib gor, ga naspanal pa sta se dizelckamogla lepo umaknit. Pa pri dizelcku se lepo vidi kdaj ga tisis, ker zacne fejst crno kadit....je pa tudi vprasanje tega kolko ljudi je v avtu in kolko je nalozen. Dizelcku se tolko ne pozna, ce pa das meni 3 not pa lahko kr pozabim na dirkanje... zato pa bo moj naslednji avto turbo (bencinc)...zelja je Laguna GT (205) ali megane RS rabljeni seveda...
- Need 4 ultra speed
mislim da se se vidi....sem se peljal za cisto novo laguno 1.9 130 ks pa je crno kadila ko je stisnil gas do konca..testna je bila pa kolega jo je vozil spredaj...Solero napisal/-a:Huh ne mislim pred tunelom 190km/h na vrhu klanca...
Novih ne vidis vec kateri tisci in kateri ne ker niti malo ne kadi, zaradi filtra sajastih delcev
Hehe ne vem no, nisem se opazil.. ne na A4 2.0 TDi pa ne na mojem Meganu z tem filtrom.. Pa smo kr nekaj vozli po AC. Ne bi smelo kadit, ker filter saje zadrzi..Need 4 ultra speed napisal/-a:mislim da se se vidi....sem se peljal za cisto novo laguno 1.9 130 ks pa je crno kadila ko je stisnil gas do konca..testna je bila pa kolega jo je vozil spredaj...Solero napisal/-a:Huh ne mislim pred tunelom 190km/h na vrhu klanca...
Novih ne vidis vec kateri tisci in kateri ne ker niti malo ne kadi, zaradi filtra sajastih delcev
- Need 4 ultra speed
mozno pa da je bil ze umazan pa ni vec tak dobro filtriral....je pa res da me megane dci 130 ks poje tak v koncni kot v pospeskih....120 pa mislim da ne. pravim pa da gre avto lepo za 1.6 pa 107 ks, glede na to da ima citroen in peugeot z isto masino in cca 7-10 ks vec pa ima slabse zmogljivosti...
Zadnjič spremenil Need 4 ultra speed, dne 13 Nov 2006, 13:58, skupaj popravljeno 1 krat.
- Need 4 ultra speed
Za Megana 130KM ti lahko povem, da gre kr solidno nekje isto kot Audi A4 2.0 TDi ter Passat in Golf. TDi motor ga sije v proznosti ce pri 50km/h das v 5.prestavo in pohodis gas, dCI rabi nekoliko dlje casa (0.5sek) kot TDi. Koncne pa ti neznam povedat, ker se nisem probal maximuma od tega avtomobila po ravnem.. nekaj cez 200km/h sem peljal kaj vec pa ne, blo pa je se rezerveNeed 4 ultra speed napisal/-a:mozno pa da je bil ze umazan pa ni vec tak dobro filtriral....je pa res da me megane dci 130 ks poje tak v koncni kot v pospeskih....120 pa mislim da ne. pravim pa da gre avto lepo za 1.6 pa 107 ks, glede na to da ima citroen in peugeot z isto masino in cca 7-10 ks vec pa ima slabse zmogljivosti...
120KM dCi Megane gre okoli 210 km/h nic vec in nic manj
- Need 4 ultra speed
to so pa ze konji s katerimi se jaz ne moram primerjat...za tvojega pa ze rabis 2.0 16V, ki ma 130 ks, samo ta pa spet gre bolj kot 130 ks dizli...pa kaj je res to da so servisi za dizle drazji kot za bencinca (mogoce ravno zaradi filtra sajastih delcev)..?Solero napisal/-a:Za Megana 130KM ti lahko povem, da gre kr solidno nekje isto kot Audi A4 2.0 TDi ter Passat in Golf. TDi motor ga sije v proznosti ce pri 50km/h das v 5.prestavo in pohodis gas, dCI rabi nekoliko dlje casa (0.5sek) kot TDi. Koncne pa ti neznam povedat, ker se nisem probal maximuma od tega avtomobila po ravnem.. nekaj cez 200km/h sem peljal kaj vec pa ne, blo pa je se rezerveNeed 4 ultra speed napisal/-a:mozno pa da je bil ze umazan pa ni vec tak dobro filtriral....je pa res da me megane dci 130 ks poje tak v koncni kot v pospeskih....120 pa mislim da ne. pravim pa da gre avto lepo za 1.6 pa 107 ks, glede na to da ima citroen in peugeot z isto masino in cca 7-10 ks vec pa ima slabse zmogljivosti...
Filter se baje menjava na 150kNeed 4 ultra speed napisal/-a:to so pa ze konji s katerimi se jaz ne moram primerjat...za tvojega pa ze rabis 2.0 16V, ki ma 130 ks, samo ta pa spet gre bolj kot 130 ks dizli...pa kaj je res to da so servisi za dizle drazji kot za bencinca (mogoce ravno zaradi filtra sajastih delcev)..?Solero napisal/-a:Za Megana 130KM ti lahko povem, da gre kr solidno nekje isto kot Audi A4 2.0 TDi ter Passat in Golf. TDi motor ga sije v proznosti ce pri 50km/h das v 5.prestavo in pohodis gas, dCI rabi nekoliko dlje casa (0.5sek) kot TDi. Koncne pa ti neznam povedat, ker se nisem probal maximuma od tega avtomobila po ravnem.. nekaj cez 200km/h sem peljal kaj vec pa ne, blo pa je se rezerveNeed 4 ultra speed napisal/-a:mozno pa da je bil ze umazan pa ni vec tak dobro filtriral....je pa res da me megane dci 130 ks poje tak v koncni kot v pospeskih....120 pa mislim da ne. pravim pa da gre avto lepo za 1.6 pa 107 ks, glede na to da ima citroen in peugeot z isto masino in cca 7-10 ks vec pa ima slabse zmogljivosti...
V glavnem da ne zaidemo predalec 1.6 16v za Megana ja, za Laguno nikakor
- Need 4 ultra speed
Se popolnoma strinjam s tabo, ker je 1.6 presvoh za Laguno, vsaj za dinamocno voznjo, ce pa ti pospeski, prehitevanja in koncna hitrost ne pomenita nic pa lahko tudi Laguna 1.6 16V, ker 130 km/h po avtocesti vseeno dosezeSolero napisal/-a:Filter se baje menjava na 150kNeed 4 ultra speed napisal/-a:to so pa ze konji s katerimi se jaz ne moram primerjat...za tvojega pa ze rabis 2.0 16V, ki ma 130 ks, samo ta pa spet gre bolj kot 130 ks dizli...pa kaj je res to da so servisi za dizle drazji kot za bencinca (mogoce ravno zaradi filtra sajastih delcev)..?Solero napisal/-a: Za Megana 130KM ti lahko povem, da gre kr solidno nekje isto kot Audi A4 2.0 TDi ter Passat in Golf. TDi motor ga sije v proznosti ce pri 50km/h das v 5.prestavo in pohodis gas, dCI rabi nekoliko dlje casa (0.5sek) kot TDi. Koncne pa ti neznam povedat, ker se nisem probal maximuma od tega avtomobila po ravnem.. nekaj cez 200km/h sem peljal kaj vec pa ne, blo pa je se rezerveNo samo 2.0 16v tudi pade na klancu. Ravno zaradi navora. Kr nekaj krat sem bil na nemski avtocesti kjer so dolgi klanci pa vem kaj nardi bencin in kaj nardi dizl z njimi, pa se poln avto prtljage
Koncna hitrost pa je res na strani bencina.. Ampak kolikokrat pa zenes avto do koncne hitrosti?!:) jaz ga zelo malo krat..
V glavnem da ne zaidemo predalec 1.6 16v za Megana ja, za Laguno nikakor