Mrzlega Cliota zamori gas

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
zblojenc

Mrzlega Cliota zamori gas

Odgovor Napisal/-a zblojenc »

Evo ko ima pa hudic mlade jih ima pa res veliko :mad: Stvar je sledeca. Ce je avto dal casa parkiran zunaj - na hladnem (tolk da se vsi motorni deli ohladijo na zunanjo temperaturo) ga nekaj mori. Npr prizgem avto normalno, stojim na miru (ali pa ko speljujem) - ko dam gas, padejo obrati takoj pod 500 obratov in ce nisem pozoren (oz ce ga ne naturiram najprej cez 2000 obratov) mi takoj crkne. Kaj bi bil lahko to razlog? To se zgodi samo, ko je avto hladen. Je bil pa pred 2 mesecema delan servis, avto ima slabih 14.000km in je 1.2 16V, letnik 05 (star model).

Prosm za kakrsno kol pomoc oz nasvet. Saj bom sel na servis, vendar mi fax in potrebe po avtu to trenutno onemogocajo :cry:
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Pomoje ta kej stant gas je**.
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

To je cist normalno za zjutraj, ko so temperature nizke. Malo ga mora morit, ce ti njega moris tolk zgodi :D
Uporabniški avatar
Doc
Kraj: L'usine Renault Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Doc »

Trik:

Spelji vedno sele potem, ko vsaj minuto tece v prostem teku. Ne dotikaj se stopalke za plin. Spelji brez plina, pocasi popuscaj sklopko. 1.2 16V spelje na ravnem brez tezave hladen, cetudi ne dodajas plina. Ko enkrat naredis 100-200 m ne bo vec tezav. Topel pa ni muhast, ne? Ce je vseeno tezaven, misli na menjavo svecic. Le kadar se pojavlja tudi lucka za elektroniko je mozna tudi okvarjena loputa za plin (garancija).

Zakaj?

:lol:

Osnovna tezava je v nastavitvi D4F agregata v Cliu II (in ostalih, ki imajo D4F iz casa pred tehnolosko dodelavo - prvi z novim agregatom je bil Modus 1.2 16V). Da ne bom dolgovezil, polozaj svecice v izgorevalnem prostoru ni idealen, sesalna odmicna gred je preostra,... sodec po tem, kar so naredili po tehn. spremembah, saj zdaj 1.2 16V (Clio III, Modus) dela brezhibno. (Z malo drugacno glavo, sesalnim trektom, vzigom, odmicnimi gredmi,...)
"C'est le privil?®ge des grands de ne retenir que l'essentiel."
zblojenc

Serijska tezava :shock: Nemore biti! Zakaj pa potem tudi lansko leto, ko je bilo zunaj se mnogo bolj mrzlo ga ni niti enkrat morilo??? Ce bi bila to potemtakem serijska napaka potem bi se enako pojavljalo prejsnjo zimo. Jaz sem prvo pomislil, na kaksne smeti v rezervoarju, samo ko sem pa opazil, da se pri ogretem motorju to ne dogaja, mi ni bilo popolnoma nic jasno. Sem ga pa potem malo prepucal po AC, nekje 25km sem peljal 170+, pa je bilo ze takoj zvecer isto :mad: To so mi mogli na servisu nekaj naedit, da se to dogaja.

Potem imam pa se eno vprasanje. In sicer ce peljem avto "malo" bolj hitro cez 90 in 180 stopinjske ovinke, voham antifriz :shock: Voha se tako kot bi pritekel v potnisko kabino. Pokrovcek na vrhu tesni dobro, pa tudi posoda ne spusca, tako da mi tudi to spet ni nic jasno.
Uporabniški avatar
Doc

Odgovor Napisal/-a Doc »

Ja, jaz sem zamenjal svecke in je bil kot nov. Do prvega enomesecnega stanja v garazi. Od takrat je enako kot opisujes.

Povprecno so prve resne tezave po kakih 10-20 k km. In ja, fantje na servisu so zamenjali vse od A do Z (loputo za plin, scistili tank, crpalko za gorivo, precistili cevi za gorivo, 1 x 2 injektorja, drugic vse stiri, 2 x update softvera, svecke). Samo pri zadnjem posegu je bil sploh kak efekt. Na sreco se jim je dogajalo med garancijo.

Btw. Imas kaj mokre tepihe pod nogami? Ce je res AF, lahko spusca na grelniku.
zblojenc

No saj moj je tudi se v garanciji :D Bom porocal, kaj mi bodo rekli oz naredili na servisu. Btw na katerem servisu so ti pa to delali?

Glede antifriza. Ja enkrat sem imel nekaj vecjih kapljic med podnom in tepihom iz blaga, kater je bil pa tudi vlazen. Meni popolnoma nic ni bilo jasno saj je bilo to sredi poletja, in zunaj nobenega dezja, tako da sem dal samo na sonce tepih da se je posusil in nazaj noter. Je pa res da sem imel zadnji cas same relacije (sama AC), in tega nisem zaznal, ker se nisem nic vozil po takih ovinkih. Jah bodo pa se to pogledali na servisu. Zaradi cesa se pa to zgodi? Se nekaj, a bi lahko bilo kaj drugega z enakim oz skoraj identicnim vonjem kot antifriz?
Uporabniški avatar
Doc

Odgovor Napisal/-a Doc »

Vec serviserjev je bilo vpletenih, po internem inform. sistemu so celo vedeli kaj je kdo pred njimi delal. Zares mojstrski so bili nato v zahodnem predmestju Ljubljane (Plesko).

Meni na oldtimerju spusca antifriz na podoben nacin, se bedasto se rosijo sipe. Nimam pa izkusenj na Renaultih glede puscanja AF v kabino.
Odgovori