renault laguna 1.6 ali 1.8
Pozdravljeni!
Tudi sam sem v dilemi, kot je bil mozakar, ki je temo odprl.
Motorja si nista tako hudo razlicna(sklepam iz odgovor-osebno mnenje), zato bom vzel enega ali drugega, ce bo avto lepo ohranjen in seveda redno servisiran. Vozim se vecino sam ali v dvoje, tako da bo tudi 1.6 16V zadostoval. V vsakem primeru pa bom dal avto predelat na plin, tako da bo na daljsi rok zadeva se ekonomicnejsa.
Sedaj pa rabim se malo pomoci od vas, laguna ''maherjev''.
Ima avto kaksne posebne hibe?? Se pri dolocenih km pricakuje kaksne posebne tezave. Poiskusal bom kupiti avto s 100-120k km, zato me zanima, kdaj se menja jermen+sponarje in vodno pumpo? Zanima me tudi, ali so aftermarket deli(beri ponaredki) za laguno drazji od primerljivih avtomobilov? Saj veste, od nekdaj se govori, da imajo francozi drage dele. Upam, da to velja samo za original rez. dele in ne tudi za aftermarket zadeve.
In se, ali ima laguna rezervno kolo na dnu prtljaznika ali slucajno kako drugace? Ker bo tam rezervoar za plin in more biti plac.
No hvala lepa za morebitne odgovore in lep pozdrav!
Lp, Lightning!
Tudi sam sem v dilemi, kot je bil mozakar, ki je temo odprl.
Motorja si nista tako hudo razlicna(sklepam iz odgovor-osebno mnenje), zato bom vzel enega ali drugega, ce bo avto lepo ohranjen in seveda redno servisiran. Vozim se vecino sam ali v dvoje, tako da bo tudi 1.6 16V zadostoval. V vsakem primeru pa bom dal avto predelat na plin, tako da bo na daljsi rok zadeva se ekonomicnejsa.
Sedaj pa rabim se malo pomoci od vas, laguna ''maherjev''.
Ima avto kaksne posebne hibe?? Se pri dolocenih km pricakuje kaksne posebne tezave. Poiskusal bom kupiti avto s 100-120k km, zato me zanima, kdaj se menja jermen+sponarje in vodno pumpo? Zanima me tudi, ali so aftermarket deli(beri ponaredki) za laguno drazji od primerljivih avtomobilov? Saj veste, od nekdaj se govori, da imajo francozi drage dele. Upam, da to velja samo za original rez. dele in ne tudi za aftermarket zadeve.
In se, ali ima laguna rezervno kolo na dnu prtljaznika ali slucajno kako drugace? Ker bo tam rezervoar za plin in more biti plac.
No hvala lepa za morebitne odgovore in lep pozdrav!
Lp, Lightning!
Odkrito povedano, sodelavec ima laguno 1.8 16v L99. Sicer je karavan, kar ziher doprinese razliko v tezi (nevem, 200kg?). Zadeva je taka, da je avto zivahen, ko enkrat prides v blizino 4000 obratov. Verjetno to vsi oznacujejo za lenost, ampak take so pac znacilnosti teh motorjev. Ko se vsedem v svojo 1.9dci z enakim stevilom konjev, pa se mi zdi, da se avta sploh ne moreta primerjat (v prid dizlu).
Osebno bi se v tvojem primeru odlocil za 1.8 izvedbo preprosto za to, ker je 50k na leto malenkost v primerjavi s tem, ko je treba nekoga prehitet pa manjka konjev.
Osebno bi se v tvojem primeru odlocil za 1.8 izvedbo preprosto za to, ker je 50k na leto malenkost v primerjavi s tem, ko je treba nekoga prehitet pa manjka konjev.
lightning napisal/-a:Lepo bi prosil, da o zadevi se kdo kaj napise, vsaj glede cene delov itd.
Mimogrede, na forumu sem opazil, da je kar nekaj tezav z megani(elektronika) in me zanima, ce se tezave s elektroniko pojavljajo tudi pri laguni(modeli DO 2001). Sploh ce imata vgrajen enak motor(1.6 16V 108KM).
Lp
cena delov je taksna kot pri vseh drugih avtomobilih
na pooblascenih servisih so dragi, ampak ni problem dobiti neoriginalnih delov ki so prav tako kvalitetni
zdaj je laguna pri hisi ze vsaj eno leto in kaksnih hudih problemov ni bilo
-menjati je bilo treba prednje diske -serijska napaka prvih lagun ph2 letnik 98, ampak prejsnjemu lastniku se ocitno ni zdelo da bi peljal nazaj na sevis
-menjati je bilo treba jermene in vodno pumpo 116k km
cena tega servisa je bila cca70k sit (delo+material)
-pa se lezaj v zadnjem kolesu je bil menjan (10k sit)
to je to
motor prede kot mucka, tezav z elektroniko zaenkrat ni bilo sploh
mislim da so temu podvrzeni bolj prvi megani ki so jih opremili s tem motorjem
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
No hvala za odgovore, seveda so nadaljna mnenja dobrodosla.
Glede plina, komplet plinska instalacija pride 1550 evrov -10% popust v decembru(Tim avto, sistem Landirenzo). To ceno mi je rekel, ko sem spraseval za vgradnjo v A4 1.8, ki sem ga imel ogledanega, pa so mi ga speljali pred nosom, tako da cena je tu nekje. No po tistem se sedaj odlocam med laguno(do l. 01) in vectro enakega letnika oz do 120k km prevozenega.
In se, kaj vi menite o prednosti/slabosti naslednje izbire:
Laguna(do l.01) 1.6 16V ali 1.8 16V
Vectra (do l.01) 1.6 16V ali 1.8 16V
Vzel bom tisto, kar bom dobil boljse ohranjeno. Ce mi pomagate se s kaksnim nasvetom, bo odlocitev se lazja.
LP
Glede plina, komplet plinska instalacija pride 1550 evrov -10% popust v decembru(Tim avto, sistem Landirenzo). To ceno mi je rekel, ko sem spraseval za vgradnjo v A4 1.8, ki sem ga imel ogledanega, pa so mi ga speljali pred nosom, tako da cena je tu nekje. No po tistem se sedaj odlocam med laguno(do l. 01) in vectro enakega letnika oz do 120k km prevozenega.
In se, kaj vi menite o prednosti/slabosti naslednje izbire:
Vzel bom tisto, kar bom dobil boljse ohranjeno. Ce mi pomagate se s kaksnim nasvetom, bo odlocitev se lazja.
LP
1.6 16V je premalo srce za Laguno/Vectro. To je nekje idealn motor za Megana/Astro. Glej raje 1.8 16V modele.
Kar se tice Vectre oz. Lagune. Pa kr tezka odlocitev. Vectra ima nekaj tezav z plocevino dokaj rade rjavijo sploh blatniki-stara oplova bolezen. Okoli GM agregata pa ni pripomb je kr preizkusena zadeva verjetno nekoliko bolj od Renaultovega 1.8 16v. Poraba je za kak deci visja pri Vectri. Motorske sposobnosti pa nekje enake. Bilo je nekaj tezav z elektroniko pri Oplih.
Udobje je na strani Lagune. Togost pa na strani Vectre..
Odlocitev cisto osebne narave.. Preprosto idi po opremi, kdo vec nudi za ta denar,ki si pripravljen dat..
V nobenem primeru ne bos zgresil al Laguna ali pa Vectra.
Lp
p.s. da nam ne bo kdo ocital da ne pisemo objektivno ter da samo Renault-e zagovarjamo.
1.6 16V je premalo srce za Laguno/Vectro. To je nekje idealn motor za Megana/Astro. Glej raje 1.8 16V modele.
Kar se tice Vectre oz. Lagune. Pa kr tezka odlocitev. Vectra ima nekaj tezav z plocevino dokaj rade rjavijo sploh blatniki-stara oplova bolezen. Okoli GM agregata pa ni pripomb je kr preizkusena zadeva verjetno nekoliko bolj od Renaultovega 1.8 16v. Poraba je za kak deci visja pri Vectri. Motorske sposobnosti pa nekje enake. Bilo je nekaj tezav z elektroniko pri Oplih.
Udobje je na strani Lagune. Togost pa na strani Vectre..
Odlocitev cisto osebne narave.. Preprosto idi po opremi, kdo vec nudi za ta denar,ki si pripravljen dat..
V nobenem primeru ne bos zgresil al Laguna ali pa Vectra.
Lp
p.s. da nam ne bo kdo ocital da ne pisemo objektivno ter da samo Renault-e zagovarjamo.