dci tuning, str3

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

urosr napisal/-a:
clio_dizel napisal/-a:ce se ne motim, je na fotki tist vzvod, ki odpira loputo na turbini, da grejo plini mimo lopatic (kadar je pac treba). zdej pa nevem, a je slucajno kdo (na bilokeri turbini) "prestavljal" ta vzvod, ker se zelo interesantno samo obrne matice in je loputa v drugacnem polozaju. upam da nism prevec v temo brcnu, sam pac iscem resitve, kjer bi se dal se kej stisnt iz masine :lol:
Lahk ga prestavis, pa mozno da bi ti turbina vec filala, sam ti bo pa takoj elektronika posegla vmes in bo isti drek.

mislim da nima smisla
take finte so delale na, naprimer turbo petkah, ce ti pa elektronika uravnava nadtlak pa ne bo slo
racunalnik zatipa da je boosta dovolj in zapre wastegate

najbolj poceni (in ob enem ceska) resitev za dvigovanje boosta v tem primeru je bleed valve....samo ne vem kako je s tem pri traktorjih
na bencinarju dela :D
Slika
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Imperator

Odgovor Napisal/-a Imperator »

a ni to blow off? pa to nic konjev ne prinese. samo podaljsa zivljensko dobo turbine
?†it ... spet mam prav!
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

ja, ce je to res blow off, potem na traktorju ni nic drucga razen sounda. kaj ko je tok teh imen, pol se pa en amaterski "tuner" zgubi v vsem tem :lol: . ceprav tacga blowofa se nism vidu...
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

:lol: ....sej je sus napisu da je to bleed valve.....s tem ubistvu "prelisicis" ECU. ECU misl da je se zmer standardn boost, ubistvu je pa zvisan. Je pa tud slaba lastnost tega bleed ventila, ker ce pride do kaksne napake motorja, ponavadi ECU zniza boost, tukej pa pol ECU nima vec kontrole nad boostom in lahk kr konkretno zjebes masino.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
clio_dizel

ahaaaa. hvala za razlago :wink: . to pol odpade.
Uporabniški avatar
Drmo

jah nek rizik je ane....sej je tud pri cipanju, s tem da s tem ventilom lahko stelas boost :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
clio_dizel

drmocar napisal/-a:jah nek rizik je ane....sej je tud pri cipanju, s tem da s tem ventilom lahko stelas boost :wink:
sej problem je v tem, ker pomoje se potem riziki sestevajo... ja zgleda da bom res mogu cist opustit ta moj "tuning" dci-ja. sportni (vgradni) filter je moja zadnja resitev :rainbow1:
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Clio_dizel, ce hoces se malo povecat konje v tvoji masinci, potem si kupi slednje:turbino od bmw 320d e46 136hp(nisem sigurn),potem zamenjaj vbrizgalne sobe,in uporabi od 100KM cliota, katere so 1500eur :evil: .
Na koncu pa se sklopko. Tako bi lahko iz masine iztisnil tam okoli 130hp brez problema, edino intercooler bi bil lahko ze problem(saj nebi vec zadostno hladil zraka iz turbine, bi ga mogel dati cisto spredaj, tako kot imam jaz).

lp
Dejan
Zadnjič spremenil d_leonit, dne 07 Nov 2006, 00:49, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
clio_dizel

:shock: -> zakon :D a si zihr da to funkcionira??? sej sobe se pomoje da dobit kje cenej iz razbitga. a ni mel meganeII tut take masine not. kaj pa pumpa je dost mocna za druge sobe? pa kako se potem komp sporazumeva s piezzo sobami?
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Lahko ti na pm. poslem msn od portugalca, ki se precej spozna na te reci, (zna tudi dobro ang. tko da ni problema)pa ti bo on bol razlozil kaj vse je potrebno 8) .
Pa ta tip je tudi sam naredi predelavo iz 65KM na 100KM, tako kot delam jaz vendar z malo drugacnim IC-jem izdelanim po narocilu.

Tukaj ena slikca njegovega cliota z IC-jem :D
Slika
Zadnjič spremenil d_leonit, dne 07 Nov 2006, 09:38, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Drmo

clio_dizel napisal/-a::shock: -> zakon :D a si zihr da to funkcionira??? sej sobe se pomoje da dobit kje cenej iz razbitga. a ni mel meganeII tut take masine not. kaj pa pumpa je dost mocna za druge sobe? pa kako se potem komp sporazumeva s piezzo sobami?
zakaj pa nebi :wink: vecja turbina, vec zraka lahk nafila, zato rab vec bencina (vecje sobe), pumpa pa ni tak strosek(samo pumpa, brez plovca in ostale sare) cca. 30k
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
clio_dizel

drmo, jaz sem mislu v tem smislu, ce pase recimo turbina direkt na kolektor, al ga je treba tut menjat (kar se mi zdi da ja), pa ce je pumpa od comon raila dost mocna (1400bar)...

sem se pa ze zanimal mal po oglasniku in sobe pridejo 500eur, turbinca 700eur pa intercooler 120eur. zaenkrat je to mejcken prevec, ampak vazn da vem da se da zrihtat :D - bomo ze zmontiral kdaj kasnej

EDIT: model me je klicu nazaj (BMW) da da vse skupi za 650eur. hmmm.

d_leonit, bi te pa prosu pol ce mi posles msn od portugalca, pa kksn link mogoce od njegove predelave, ce ma kje
Uporabniški avatar
Drmo

kolektor ni nujno treba menjat. Zdej ne vem k ga se nism vidu, sam ponavad se nardi prirobnica ki jo zasraufas na kolektor, na to prirobnico pa turbino in te ne pride velik. Ce bi pa rad mel res ornk (pomoje se na moci ne bo poznal nevem kaj) potem mors dat pa kolektor delat custom, razen ce si sam svoj mojster in ga nardis sam 8)

edit:

pa uzem tole za 650eur! :shock:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
clio_dizel

sj bi bil s prirobnico zadovoln :) . modela sm pa pozabu prasat, kok konjski je avto, ker je letnik 2004 in je lahko tut 150PS (ma pa drugacno turbo). avto ma pa baje dobrih 20kkm. moram se mal prespat, pa kksno s portugalci rect, pa bomo vidl :wink:
Imperator

Odgovor Napisal/-a Imperator »

rabis konje, za obracat tiste tezke 17ke, ha? :D
?†it ... spet mam prav!
Odgovori