Clio II 1.5 dci - poraba 5.5l
Clio II 1.5 dci - poraba 5.5l
Pozdrav!
Zanima me kaksna so vasa mnenja glede porabe clia II (l. 2003).
Moj pije od 5.3l naprej in se vozim zelo lepo, ne divjam.
Nekateri pravijo, da jim pije 4.0-4.5 l, ali je to res?
Kaj lahko storim, da bi pil manj?
PS. potovalni rac kaze do 0.7l premalo.
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
povej kolk konjski je, pa a je cipan, pa kaksna kolesa so gor.
drugac pa men BC laze za 0,5L. po BC je blo dosedaj na cel tank najmanj 3,8, najvec pa 5,0. voznja je mesana (mesto in relacije). s tem da najvecja je bla na 17kah, ko je skor cel tank turbina delala na polno
, najmanj pa se na 16kah, ampak sem res vozu kot po jajcih (tank mi je zdrzal 1200km). v glavnem je 4,3 po BC. aja, pa je cipan iz 80 na 100. drgac pa mi je tvoja poraba res mal suljivo velka...
drugac pa men BC laze za 0,5L. po BC je blo dosedaj na cel tank najmanj 3,8, najvec pa 5,0. voznja je mesana (mesto in relacije). s tem da najvecja je bla na 17kah, ko je skor cel tank turbina delala na polno
Re: Clio II 1.5 dci - poraba 5.5l
To je normalna poraba med 5 in 6 litri... Sej kot si ze napisal, da racunalnik kaze cirka 0,7 premalo in ce to pristejes k tem porabam, ki jih eni govorijo je pol to tostrelaa napisal/-a:Pozdrav!
Vozim Renault z Michelin, sanjam Ferrari z Bridgestone 
@strelaa
verjetno se vozis na krajse relacije zato je tudi temu primerna poraba tvojega Clia. Motor namrec ne doseze delovne temperature in dela z bogatejso zmesjo. Pozabil si povedati koliko ima ta tvoj Clio za sabo prekotaljenih km (ciscenje EGR-ja).
verjetno se vozis na krajse relacije zato je tudi temu primerna poraba tvojega Clia. Motor namrec ne doseze delovne temperature in dela z bogatejso zmesjo. Pozabil si povedati koliko ima ta tvoj Clio za sabo prekotaljenih km (ciscenje EGR-ja).
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)
AWAKE napisal/-a:
To je normalna poraba med 5 in 6 litri... Sej kot si ze napisal, da racunalnik kaze cirka 0,7 premalo in ce to pristejes k tem porabam, ki jih eni govorijo je pol to to
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
ce si sam svoj mojster, potem 0 (samo upas da ga ne odtrgas, ker je lahko fajn zapecen) http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... 71&start=0
nov pride 35k, delo res nevem kok je na servisu, pa treba je tut okolico spucat...
nov pride 35k, delo res nevem kok je na servisu, pa treba je tut okolico spucat...
noben ni reko,da ti ne nardis tolko kilometrovCliYo II napisal/-a:AWAKE napisal/-a:
To je normalna poraba med 5 in 6 litri... Sej kot si ze napisal, da racunalnik kaze cirka 0,7 premalo in ce to pristejes k tem porabam, ki jih eni govorijo je pol to toto ne bo cist drzal...s 44litri nardim 950 do 1000 km, pa tud ze 1100 sem jih...pa je avto cipan na 100KS pa 205/45-16 gume mam gor...potovalni racunalnik pa res kaze okol 0.5l premalo
Vozim Renault z Michelin, sanjam Ferrari z Bridgestone