Megane 1.6e gretje ne dela
Megane 1.6e gretje ne dela
Zanima me kaksni bi bili lahko vzroki da mi ne dela gretje tako kot bi moralo se pravi da ne piha vroce temvec najvec mlacno?pa tudi merilcec temperature vode je na prvi crtici oziroma niha med 0 in prvo kaj bi to lahko bilo,sepravi ne pride na polovico, razen ce avto stoji na mestu prizgan se dvigne na polovico?
hvala za odgovore
lp, Gasper
hvala za odgovore
lp, Gasper
Jaz sem z mojim meganom sel vceraj v ribnico in se mi pri 0°C ni segrel kakor ponavadi. Pihalo je tudi mlacno, tko da ce ma kdo kako idejo kaj bi lahka pr men blo bi bil tudi vesel...
Aja ponavad se mi segreje do srednje crtice, zdej je pa bil eno nizje. Ce sem ga prtisnu da se je mal vrtel je malo gor zlezlo, ampak je pol prec nazaj dol padlo...
Aja ponavad se mi segreje do srednje crtice, zdej je pa bil eno nizje. Ce sem ga prtisnu da se je mal vrtel je malo gor zlezlo, ampak je pol prec nazaj dol padlo...
- Blueboy_RM
- Kraj: Posavje
Problem ti je v termostatu. Ko bos menjal, vzami dol se cevi od pecke v kabini in splahni z pritiskom vode, da se scisti, pa tudi cez motor(seveda hladen) to naredis in das noter antifriz pa nov termostat pa bo grelo. Glej da dobis pravi termostat za tvoj tip motorja ker niso vsi enaki za renaulte. Temperaturo odpiranja mislim
RM
[Nism član j... ga:)]

[Nism član j... ga:)]

No pri meni je takole med delovanjem. Ko se avto segreje gre tudi so sredine, pol pa ce normalno vozim pade na tako vrednost kakor je na sliki.

No jaz sem tudi pomislil da je termostat, samo ko prizgem avto se lepo segreje, pol pa ko termostat spusti vodo, da zacne krozit temperatura pade, nakonc se pa na tej meji ustali. Fora je v tem da vse normalno dela, le temperatura motorja je za eno stopnjo nizja.
Zdej me pa zanima kaj mislite, ali menjam termostat ali ni krize?

No jaz sem tudi pomislil da je termostat, samo ko prizgem avto se lepo segreje, pol pa ko termostat spusti vodo, da zacne krozit temperatura pade, nakonc se pa na tej meji ustali. Fora je v tem da vse normalno dela, le temperatura motorja je za eno stopnjo nizja.
Zdej me pa zanima kaj mislite, ali menjam termostat ali ni krize?
uglavnem ce se vam avto ne segreje na delovno temperaturo med voznjo menjajte cevni termostat cca. 4k SIT.
ko se vam bo avto segrel na delovno temperaturo in bo v kabini se kr mrzlo potem pa prepucajte pecko (kilercek). ponavadi se tam nabere umazanija ali v najsalbsem primeru vodni kamen in potem voda ne skrozi cez cel kiler in zato piha mlacno namesto vroce.
ko se vam bo avto segrel na delovno temperaturo in bo v kabini se kr mrzlo potem pa prepucajte pecko (kilercek). ponavadi se tam nabere umazanija ali v najsalbsem primeru vodni kamen in potem voda ne skrozi cez cel kiler in zato piha mlacno namesto vroce.
Preden karkoli menjas, je potrebno dobro z pritiskom spucat pecko gretja ker usedline v pecki zaprejo del komore za gretje. To ima za posledico da se pecka ne napolne do konca z vroco tekocino, ampak samo del in piha mlacen zrak. Preveris pa tako, ce sta obe cevi na pecki vroce, tako dovodna in odvodna je 100% tako. Ce ni vroca potem je treba iskati vzrok v termostatu ali odzracevanju sistema. 
Red steelers