2007 Renault Twingo II (Facelift 2011 stran 86)

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Dajta mir zaj z puntoti :) Smo pri twingotu....
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
trance0
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a trance0 »

Jao, no. Ok. Twingo power it be. :lol:
Don`t worry, be happy:)
Uporabniški avatar
MDeeJay
Kraj: MARIBOR CITY

Odgovor Napisal/-a MDeeJay »

MDeeJay napisal/-a:kakrsnkoli od teh dveh ce bo, bo super!samo cene me se zanimajo pa kdaj ga bo mozno ze kupit, ker sem avto v totalko vrgo pa kolebam ali nja pocakam na novga twingota al naj kupim tega tazadnjega!!!!

men se zdi ta prvi v tej reviji od zadaj cist podobn kokr je na spypics od majstra iz Revoza!!! :shock: :wink:
kdaj stece prodaja???
Če nimam prav naj me nekdo popravi ali izbri?°e moj post!!!
trance0

Ce smo zelo okvirni, spomladi prihodnje leto enkrat. Moram pa priznati, da so z designom novega Twinga zadeli v polno. Upam, da bo tudi kvaliteta in razmerje cena/oprema ustrezno za slovenske zepe. ;)
Uporabniški avatar
MDeeJay

z ceno do 2.5 mil, si ga se jaz privoscim :oops:
trance0

Sej osnovni model bo po mojem se precej cenejsi od 2.5 mio SIT. Za dva milijona in pol bi se moral dobiti z 1.2 16v motorjem, klimo, 2 airbagoma, potovalnim racunalnikom, elektricnim paketom, daljinskim centralnim zaklepanjem. Fino bi bilo, ce bi se za ta denar dobilo se avtoradio+mp3, ce se ze pri Renaultu tako hvalijo, da bo novi Twingo povsem drugacen od starega in za mlade po srcu. Sicer pa mislim, da radia Twingo za 2.5 mio SIT ne bo vseboval, prav tako pa bo potrebno doplacati za razne finese, kot so parking senzorji, ipd.
Uporabniški avatar
MDeeJay

ja kolko pa bo te 1.2T stal??? :shock: res okorg 3.5 milje???? :shock:
trance0

To pa ve sam bog. Po mojem bo vseboval Twingo z 1.2T motorjem precej bogat nivo opreme serijsko in zato ne bo ravno poceni. Se mi pa zdi, da GT razlicica vseeno ne bi smela kostat vec kot okoli 3 mio SIT. Za RS pa dvomim, da bo pod 3.5 mio SIT. Sicer pa se tudi meni zdi 1.2T masinca simpaticna in bo ziher a hoot to drive, samo fora je, da gre se vedno za turbinarja, kar prinese poleg uzitkov v voznji tudi morebitne slabosti. Med slabosti vsekakor stejem moznost odpovedi turbine, verjetno tudi bolj ali manj obcutno turbo luknjo, vprasanje je pa tudi kako se bo obnesel tale 1.2T motor kot celota, ker gre za povsem novo rec in pri vecini novih motorjev so verjetne porodne tezave.
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Ce bo motor kej po sledeh R5 1.4 GTT pol bo ze raketa, saj petke niso mele vecjih problemov s turbinami. Ce so jih mele so jih mele pa zarad lastnikov ki niso znal vozit takih avtov.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

privatnik napisal/-a:Ce bo motor kej po sledeh R5 1.4 GTT pol bo ze raketa, saj petke niso mele vecjih problemov s turbinami. Ce so jih mele so jih mele pa zarad lastnikov ki niso znal vozit takih avtov.
sej to je se zdej tko.....v vecini primerov je kriv lastnik, ker ne zna vozit turbo avtomobila :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Tocno tako, v 7 letih ko sm meu petko ni blo nikol problemov s turbino in avto je delu brez problema. Sm ga pa vedno zagreu predn sem teru, ko je bil hladen mi niti na pamet ni prsl da bi ga vsaj mal prtisnu, ko sem se ustavu sem ga vedno laufu vsaj 30 sec, ponavadi vec. Predn sem se ustavu sem prizgal ventilator (preko naknadno vgrajenega stikala) da se je avto shladil kolikor se je lahko.

Je pa bil primer ko je sosed vozil tudi R5GTT in 3 leta ni blo nobenih problemov, pol se je pa enkrat njegov brat peljal. Nevem ce je naredil 1km pa je zaklal turbino. Hladnega prtisnu pa je blo konec veselja.
trance0

Saj v tem je ravno hec, ker pri turbinarju moras pazit, da ga ne tiscis hladnega sicer imas hitro lahko tezave s turbino. Ne vem kako bi se to meni obneslo pozimi pri voznji v sluzbo, ker zivim tik ob obvoznici in sem vajen svojega Twingota pri vkljucevanju na avtocesto velikokrat se ne povsem ogretega malce pritisniti. ;)
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

trance0 napisal/-a:Saj v tem je ravno hec, ker pri turbinarju moras pazit, da ga ne tiscis hladnega sicer imas hitro lahko tezave s turbino. Ne vem kako bi se to meni obneslo pozimi pri voznji v sluzbo, ker zivim tik ob obvoznici in sem vajen svojega Twingota pri vkljucevanju na avtocesto velikokrat se ne povsem ogretega malce pritisniti. ;)
Po prvi menjavi turbine bi se hitro odvadil ;)
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

Tuki je treba res pazt. Jst mojga Scénica k je mrzu najvec do 2500 obratov saltam...se zadi tut zakadi nc ne. Ker do 2500 obratov je tudi najbolj varcna voznja za 1.9dCi masino.
trance0

Ja, kakor je po eni strani turbinar zakon za vozit, pac zahteva vec pozornosti pri voznji, ko se ni ogret.
Odgovori