Pri Scenicu 1998 (klima, abs, 1,6) se ABS vklopi ze pri blagem pritisku na zavoro. To ne vedno, samo vcasih. Slisi in obcuti se nekaj popuscanj cilindra, nato je v redu. Kje je napaka, lahko to popravim sam ?
Daners sem gledal malo tam okoli senzorjev in sem opazil da so zavorne ploscice na obeh straneh z notranje strani skoraj obrabljene. Mogoce je pa to vzrok.
Hm mojster, kako ves da se ABS vklopi?! Mogoce je pa kovinski zvok, ki prihaja od obrabljenih zavornih ploscic in se ob zaviranju pojavljajo tudi rahle vibracije, ki jih ti obcutis na stopalki..
Preveri obrabljenost ploscic cimprej, ker lahko diske poskodujes v kolikor so ploscice obrabljene ze do te mere. Lahko da ze imas tudi rob na disku..
Aja pa se to.. tipalo za obrabo je ponavadi samo na eneni ploscici, tako da mogoce zaradi tega tudi ne prizge kontrolne lucke.
tipalo je na ploscici na notranji strani diska...kjer se ploscica tudi hitreje obrablja. Tipalo je pa tudi iz varnostnih razlogov narejeno tako, da drajsa ob disk ze takrat, ko je se kaksen milimeter "mesa" na ploscici.
Mogoce mas pa diske zanic. Ali ti pri veliki hitrosti, ko pritisnes nezno na zavore kaj tresejo kolesa? Ce ti, so diski zanic. ABS pa dela ali pa ne dela. Kot so ze fantje prej povedali...najbrz so zanic gume. Al si pa premocen v nogah JOKE!
Poglej tiste zobnike od ABSa na polosovinah,ce so celi,al je ker napocen,oziroma,ali je celo odpal, Preglej jih temeljito,ker lahko da je samo napocen in pride do vecjega razmaka med zobmi.
scrat napisal/-a:Mogoce mas pa diske zanic. Ali ti pri veliki hitrosti, ko pritisnes nezno na zavore kaj tresejo kolesa? Ce ti, so diski zanic. ABS pa dela ali pa ne dela. Kot so ze fantje prej povedali...najbrz so zanic gume. Al si pa premocen v nogah JOKE!
Disk je z notranje strani bolj obrabljen kot z zunanje. Pri zaviranju ne cutim nekih tresljajev. V nogah sem mocan, samo tega ne izkoriscam pri zaviranju.