Shema centralnega zaklepanja
Shema centralnega zaklepanja
Zivjo!
Rabil bi shemo enote centralnega zaklepanja pri Cliotu letnik 2000. Ce ima kdo bi ga lepo prosil ce mi ga poslje. Potrebujem pa za priklop avtoalarma. Avtoalarm ima vsa potrebna navodila in lepo pise ker kabl je za kam sam kaj k ne najdem kam na ker kabl je to treba priklopt na enoti cetralca.
Ima kdo kj vec izkusen??
Prosim za pomoc!!!
sm su tut alternativno pot, sm su do tipa k da je avtoalarme not sm ga prosu ce mi lah lepo sam to prklop pa je zacel da ne pa da to ni dobr tko k je zej not da more vse na nov napelat in bla bla bla in seveda cena 25k. ne hvala pozna kdo ksnga bolj prijaznega?
Lep pozdrav
Klemen
Rabil bi shemo enote centralnega zaklepanja pri Cliotu letnik 2000. Ce ima kdo bi ga lepo prosil ce mi ga poslje. Potrebujem pa za priklop avtoalarma. Avtoalarm ima vsa potrebna navodila in lepo pise ker kabl je za kam sam kaj k ne najdem kam na ker kabl je to treba priklopt na enoti cetralca.
Ima kdo kj vec izkusen??
Prosim za pomoc!!!
sm su tut alternativno pot, sm su do tipa k da je avtoalarme not sm ga prosu ce mi lah lepo sam to prklop pa je zacel da ne pa da to ni dobr tko k je zej not da more vse na nov napelat in bla bla bla in seveda cena 25k. ne hvala pozna kdo ksnga bolj prijaznega?
Lep pozdrav
Klemen

Ja pomerit moreš z voltmetrom, slikat ti ne morm ker to jst delam drugim, in nism nc fotku ko sm delu, drgac pa mas gor na stikalu, 6žic al 5žic ena je masa ta je na sredini, una modra je osvetlitev stikala, pol maš pa men se zdi da so žicki vsaka na svoji strani na koncu stikala, ena zapre druga odklene ko se stakne z maso, lahk sprobas z eno zicko, u bistvu nimas kej skurit ce bos probval z maso, sam uno modro pust pr meru.
Glih tale vikend sm montiru u cliota 99l in je mel negativno komando, drugace clioti in 19ke letnik 93 in tu okol so pa mel pozitivno, pa sej ti pravim, ce bos probal z maso, pa ti bo odkleno in zakleno, pol mas negativno, vezes pa itak na alarmu isto kot za pozitivno, razen da ne das na stalni plus, temvec na maso.
ok zaenkrat mi je vse jasno. tnx!! se vprasam te ce si prklaplov na vzig? neupam si prklopt na vzig. aja se to am alarm mam js ze not in deluje sam te dve stvari mi ne delata k ne upam prklopt. moja prva vgradnja
pa zj mam prkloplen tko da mi sam na spredna vrata senzorje zazna.. kko dodat za zadnja? pisuka k si tok delc bi ti kuj prpelov avto 
sam ce pa racunam pa se zmer proftiram...
sam ce pa racunam pa se zmer proftiram...

Vžig, to misliš blokado, ce ja, pol enostavno prereži rumeno žico pri vžigu in tisto zveži tako kot ti piše v navodilih, da ti bo vsa vrata zaznalo pa probaj najdit tisto žicko ko gre iz lucke za osvetlitev kabine, tista bi mogla bit zvezana na vsa vrata, ce pa ne najdeš, pa še enostavno iz zadnjih stikal za vrata, pripeli kablcek na sprednja, za kluc pa vzami kodo iz orginal kljuca in jo daj nekam v daljinec, kluc dej pa delat kopijo k klucavnicarju, al pa orginal pobrusi da bo pasu notr, koda pa ne rabi fizicnega stika z kljucom, dost je da je blizu kljuca.
ne ne, sm mislu da si kupu takle komplet http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?ID=1010509# a vidis zdej kaki so daljincki.