Shema centralnega zaklepanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
koky
Kraj: Gorenjska

Shema centralnega zaklepanja

Odgovor Napisal/-a koky »

Zivjo!
Rabil bi shemo enote centralnega zaklepanja pri Cliotu letnik 2000. Ce ima kdo bi ga lepo prosil ce mi ga poslje. Potrebujem pa za priklop avtoalarma. Avtoalarm ima vsa potrebna navodila in lepo pise ker kabl je za kam sam kaj k ne najdem kam na ker kabl je to treba priklopt na enoti cetralca.

Ima kdo kj vec izkusen??

Prosim za pomoc!!!

sm su tut alternativno pot, sm su do tipa k da je avtoalarme not sm ga prosu ce mi lah lepo sam to prklop pa je zacel da ne pa da to ni dobr tko k je zej not da more vse na nov napelat in bla bla bla in seveda cena 25k. ne hvala pozna kdo ksnga bolj prijaznega?
Lep pozdrav
Klemen
Slika
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Jst ti zmontiram za 8 cukov!
Sm pa iz okolice Velenja.
Uporabniški avatar
urosr

Drgac pa poglej katere žicke gredo iz gumbka, za zaklepanje in odklepanje, je pa negativno proženje.
Uporabniški avatar
koky

uh velenje... js sm z jesenic. mal delc bi se blo vozt..
kaksnega gumbka to misls? na centralnmu? k tm je tok enih konektorjev da se ne znajdem. bi mi lah prosm kej slikov al pa kej. dobis za gajbo pira 100% garantiram!
Slika
Uporabniški avatar
urosr

Ja pomerit moreš z voltmetrom, slikat ti ne morm ker to jst delam drugim, in nism nc fotku ko sm delu, drgac pa mas gor na stikalu, 6žic al 5žic ena je masa ta je na sredini, una modra je osvetlitev stikala, pol maš pa men se zdi da so žicki vsaka na svoji strani na koncu stikala, ena zapre druga odklene ko se stakne z maso, lahk sprobas z eno zicko, u bistvu nimas kej skurit ce bos probval z maso, sam uno modro pust pr meru.
Uporabniški avatar
koky

aha razumem ja. neki me mot edin. reku si da ima negativno komando, v navodilih za alarm mam shemo za avtomobile s pozitivno komando odpiranja/zapiranja in pise da je za Renault. mam tut shemo za negativno komando v oklepaju pa pise za Fiate..
Slika
Uporabniški avatar
urosr

Glih tale vikend sm montiru u cliota 99l in je mel negativno komando, drugace clioti in 19ke letnik 93 in tu okol so pa mel pozitivno, pa sej ti pravim, ce bos probal z maso, pa ti bo odkleno in zakleno, pol mas negativno, vezes pa itak na alarmu isto kot za pozitivno, razen da ne das na stalni plus, temvec na maso.
Uporabniški avatar
koky

ok zaenkrat mi je vse jasno. tnx!! se vprasam te ce si prklaplov na vzig? neupam si prklopt na vzig. aja se to am alarm mam js ze not in deluje sam te dve stvari mi ne delata k ne upam prklopt. moja prva vgradnja :D pa zj mam prkloplen tko da mi sam na spredna vrata senzorje zazna.. kko dodat za zadnja? pisuka k si tok delc bi ti kuj prpelov avto :?

sam ce pa racunam pa se zmer proftiram...
Slika
Uporabniški avatar
urosr

Vžig, to misliš blokado, ce ja, pol enostavno prereži rumeno žico pri vžigu in tisto zveži tako kot ti piše v navodilih, da ti bo vsa vrata zaznalo pa probaj najdit tisto žicko ko gre iz lucke za osvetlitev kabine, tista bi mogla bit zvezana na vsa vrata, ce pa ne najdeš, pa še enostavno iz zadnjih stikal za vrata, pripeli kablcek na sprednja, za kluc pa vzami kodo iz orginal kljuca in jo daj nekam v daljinec, kluc dej pa delat kopijo k klucavnicarju, al pa orginal pobrusi da bo pasu notr, koda pa ne rabi fizicnega stika z kljucom, dost je da je blizu kljuca.
Uporabniški avatar
koky

joooj pa sm ze meu na lucko vezan pa sm mislu da je narobe to pa da je ksna druga fora. mam na sreco se vse kable not do lucke spelan sam prklopm nazaj tja pa bo. ok glede vziga razumem vse. sam tist k si mi pa pol od kluca pa kode razlagov pa blage veze nimam kaj mislis...
Slika
Uporabniški avatar
urosr

No sej za vsak slucaj še pr lucki preveri, ce je res masa tist kabl ko maš ti zvezano, za kluc sm p arazlagu tisto vrjanto ko maš kluc v daljincu, vw style a nimaš tega alarma?
Uporabniški avatar
koky

aa to misls da k prtisnem na originaln kluc da se mi zaklene pa alarm vklop? alarm je pa GTjev
Slika
Uporabniški avatar
urosr

ne ne, sm mislu da si kupu takle komplet http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?ID=1010509# a vidis zdej kaki so daljincki.
Uporabniški avatar
koky

ajaaa vidm vidm ja. ej hvala ti za navodila kuj k bo cajt bom probov prklopt. konc tedna vrjetn ce ne ze prej kej. tnx!!!!
Slika
Uporabniški avatar
koky

urosr po dolgem casu sm koncn dobu cajt in sm su montirat tole skoraj do konca ;D no uspelo mi je tisto s stikalm. mala malca 15 minut pa je blo vse lepo porihtan. zj me caka samo se vzig. hehe!
Slika
Odgovori