sovoznikov predal megane II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Malo bolj nezna je treba bit :wink:

Huh malo sem cekiral, sploh ne vem kje bi lahko bla kaksna vzmet. Pa v dialogys-u je tudi ni nikjer prikazane.. :shock: Tako da ti ne znam pomagat
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Re: sovoznikov predal megane II

Odgovor Napisal/-a Duli »

nina11 napisal/-a:Najprej lep pozdrav vsem. Sem lastnica renaultovega megana coupe l. 03 in mi je predkratkim crknil mehanizem za odpiranje oz. zapiranje sprednjega sovoznikovega predala - plastika na katero pride zmet je odletela. Sla sem na renaultov servis in so mi rekli, da mi ne preostane kaj drugega kot da kupim nov predal - samo 30.000 sit :shock: - ker samega mehanizma ne mors narocit:? . Zanima me ce se je ze komu zgodilo kaj takega oz. ce ima kdo kaksno koristno idejo kako to popraviti. Poskusila sem tud s karamboliranimi avtomobili vendar tudi ti hocejo imeti 15.000. Vsaka info je dobrodosla, pa lep pozdrav. nina[/b]
Najbolj, da poskusis se v kaksni trgovini z (neoriginal) avtodeli (Euroton...), bi znali imet tudi po 3x ceneje, kot na uradnem servisu, pa iste kvalitete.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: sovoznikov predal megane II

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Duli napisal/-a:
nina11 napisal/-a:Najprej lep pozdrav vsem. Sem lastnica renaultovega megana coupe l. 03 in mi je predkratkim crknil mehanizem za odpiranje oz. zapiranje sprednjega sovoznikovega predala - plastika na katero pride zmet je odletela. Sla sem na renaultov servis in so mi rekli, da mi ne preostane kaj drugega kot da kupim nov predal - samo 30.000 sit :shock: - ker samega mehanizma ne mors narocit:? . Zanima me ce se je ze komu zgodilo kaj takega oz. ce ima kdo kaksno koristno idejo kako to popraviti. Poskusila sem tud s karamboliranimi avtomobili vendar tudi ti hocejo imeti 15.000. Vsaka info je dobrodosla, pa lep pozdrav. nina[/b]
Najbolj, da poskusis se v kaksni trgovini z (neoriginal) avtodeli (Euroton...), bi znali imet tudi po 3x ceneje, kot na uradnem servisu, pa iste kvalitete.
Takih stvari pa v Eurotonu in ostalih stacunah z avtodeli ne bos nasel.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Najceneje je na kakem odpadu...
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

a pa to se je prov zlomil, al samo stran padl? Mogoce se da nazaj dat? :oops:
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Zdaj vem kaj mislis :wink: Jap verjetno bo treba res novo/rabljeno zadevo nabavit :shock:

lep pozdrav
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

al pa nalepi enga jezka cez :lol:
Uporabniški avatar
LexLuthor

Odgovor Napisal/-a LexLuthor »

Vem, da je tole stara zadeva, ampak aktualna....

Zlomil se ti je del zatiča, na katerega je postavljena vzmet, ki zapira mehanizem. Na servisu želijo 150 EUR za popravilo - barabe! Samo zlomljeni del plastike v resnici ne stane več ko 2 EUR.

Del problema je v sestavi vrat predala, ki so zvarjene iz dveh delov. Na notranjo stran prednjega dela je nato pritjen zapiralni mehanizem. To je narejeno nalašč, saj bi vse skupaj lahko rešili s 4 vijaki - politka podjetja pač, da dobro prodajajo rezervne dele.

Kako sem jaz to popravil za 3 EUR (zaenkrat še drži):
1. Vzameš ploščati izvijač in na robovih naviraš vratica dokler ne razpadejo na dva dela. Spodnji del ostane pritjen na predal, sprednji pa odpade. Tega in vse polomljene kose plastike vzameš seboj.
2. potrebuješ sekundno lepilo, vžigalnik in malo bakrene žice. Najprej polomljen del plastike zlepiš. Ko se posuši, vzameš žico, jo prisloniš vzdolž mest zloma, jo pogreješ s plamenom, tako, da se v plastiko naredi luknjica. Skozi te luknjice napelješ žico in jo s kleščami zaviješ na tesno. Tako ojačaš plastiko, ki bi se sicer zopet kmalu zlomila ob uporabi.
3. Natakneš vzmet in vrneš v ležišče.
4. tako popravljen prednji del vrat s sekundnim lepilom (priporočam gel) nalepiš nazaj na ležišče in podložiš, da se stvar posuši.

To je to!
grega78

Odgovor Napisal/-a grega78 »

pozdravljeni,

mene pa zanima kako zgleda tale vzmet, ce je kje na netu kaka slikca al pa ce kdo narise.
Me moti ta predal k se velikokrat odpira, ker pa sem tak avto ze kupil nimam niti pojma kako ta vzmet zgleda...

lp
Odgovori