-kdaj so zaceli delat twingota crne barve in kdaj srebrne
-od katerga letnika naprej se, da dobit servo volan
-katera je najcenejsa varjanta engine swap ne gre se mi sedaj, da bom imel 150+hp ampak le nekaj vec moci (ubistvu navora)
Ja crni so bli ze leta 1993,srebrni so pa 2001,za servo pa nism cist preprican ampak pomoje od 2004 naprej edin ce niso bli ze preh s ksno boljso opremo....za ostalo ti pa nevem povedati,ti bo gdo drug
Servo za doplacilo je bil ze leta 96 ali 97 - to sem siguren.
Za engine swap je pa tako - videli smo ze da se marsikaj da, ce bi pa rad malo vec in poceni, potem je pa verjetno najlazja varianta da menjas pri starem - do letnika 97, ki je imel C3J motor. Izvedenke teh motorjev so menda imele tudi 80 konjev, zaradi navora je pa ze takoj razlika ce gres iz original 1,2 na 1.4 od R5 Five.
Za servo volan rabis servo pumpo, ki jo preko nosilca prisraufas na blok motorja in je gnana preko mikro jermena. Obstajajo tudi elektricne servo pumpe (mele so jo R19 16V ki so mele ze original klimo noter). Pol rabis servo letev (svojo neservo zamenjas z njo). Rabis pa tudi lajtnge za povezavo teh dveh komponent. Ponavadi gre lajtnga se spredaj pred kilerjem in naredi kak zavoj ali dva da se olje rahlo hladi.
Pa si ti ziher da si videl v twingu navaden servo (z crpalko gnano z jermenom)?
Jaz vem samo za elektricen "kao" servo, ki pa je pomoje tu mac kompliciran za predelavo v navadnega twingaca.
Poleg motorcka z mehanskimi pritiklinami (v bistvu zgornji del volanske letve) rabis se njegov racunalnik.
Pa sigurno so se kaksne spremembe - najbrz rabi ta komp kaksne podatke...
Pardon sem pisal preden bi sel gledat v Dialogys. baccara ma prav, Twingi so mel res elektricno pumpo, ampak je ta kr na volanskem drogu cisto navrhu skoraj blizu volana. Zgleda rabis se racunalnik za vse skupaj. Zgleda kr komplicirano letve pa so mel vsi enake sepravi nemores dobit letve za Twinga da bi jo lah prklopu na kako drugo pumpo. Elektronika od racunalnika serva pa bogve kam je zvezana. Pa sm se spet neki novga naucu tnx baccara .
Vrjetno bom kupil 16" platisca od Cliota RS, sedaj me pa zanima, ce bo mozno to homologirati na Twingotu.
Je mozno za ta platisca sploh dobiti kaksne papirje?
Gasilec napisal/-a:Vrjetno bom kupil 16" platisca od Cliota RS, sedaj me pa zanima, ce bo mozno to homologirati na Twingotu.
Je mozno za ta platisca sploh dobiti kaksne papirje?
ce so od cliota pomeni da so serijske od cliota in zraven ne dobis TUV-a za homologacijo....modriDIRKAC je nazadnje imel 16 colska platisca na twingu...ampak sirina je bila max 6.5 ali 6
kar je vec je pa ze problem...pa se guma ne sme biti vec kot 195 35 16
lp
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom www.avtohisa-REAL.si
Da se dat tut sirđa kola gor, sam je potrebna manjsa predelava.
Jst bom mel z naslednjo sezono 16ke gor 6'5 sirine, je pa res, da je avto malce razsirjen + strsan bo po tanovem. Zato tut ne bo panike.
Je pa drugac kr jeba s tem, ja.
Vsak stvar potegne za sabo en kup komplikacij, sploh, ce avto ni namenjen za ksno extra predelavo.
...prej bo dala, prej bo frej...
Ni vazno al je mucek ali pesek... Vazno, da je mesek...