Priporocilo lastnikom novih Meganov oziroma Scenicov

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Priporocilo lastnikom novih Meganov oziroma Scenicov

Odgovor Napisal/-a scenicII »

Ker se bliza zima in s tem razne nevsecnosti, zelim vsem tistim, ki svojega novega jeklenega konjicka se niste zapeljali na s peskom posute ceste, prihraniti jezo, ko boste ugotovili, da so izboceni deli zadnjih blatnikov speskani od peska izpod prednjih koles...to je zelo vidno pri temnejsih barvnih tonih :cry:
Tam so sicer namescene neke cudne nalepke, ki pa niti priblizno ne opravljajo svojega namena, saj so odlocno premajhne, poleg tega niso iz pravega materiala in kmalu porumenijo ali celo odpadejo.
Tudi originalne prednje zavesice ne resijo problema, ker so premajhne!
Sam sem zadevo pri svojem Scenicu resil tako, da sem zadaj namesto originalnih nalepk po mucnem iskanju nasel pravo zadevo (folijo) od firme 3M (obstaja nekaj podobnega tudi od firme FoliaTec), katero mi je vgradil prijazen gospod pri Fazerju (med Kranjem in Skofjo Loko - mislim da v Srednjih Bitnjah). Ta folija (seveda izrezana po meri) pokrije vso povrsino, katera je ogrozena od kamenckov in je skoraj nevidna.
Namesto originalnih zavesic spredaj pa v zimskem casu namestim doma izdelane zavesice iz debelejse gume.
Ce sem komu s tem pomagal, me veseli, kajti pri Renaultu ob nakupu novega vozila ne opozorijo na to (vsaj kolikor je meni znano)..

P.S. Ce bi kdo zelel imeti originalne prednje zavesice za Scenica, mu jih podarim....
Maxxo

Odgovor Napisal/-a Maxxo »

Super!
To je to kar tudi sam iscem za Megana. Zanima me, ali imas prelepljen samo izbocen del in do koliko visine priblizno? In se cena me zanima.
Res hvala za koristen nasvet!
dare01
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a dare01 »

pa za vse tisti ki dajete smrcke gor :evil: . mars po folijo :!: :wink: :D :D
Uporabniški avatar
scenicII

Maxxo napisal/-a:Super!
To je to kar tudi sam iscem za Megana. Zanima me, ali imas prelepljen samo izbocen del in do koliko visine priblizno? In se cena me zanima.
Res hvala za koristen nasvet!
Najbolj je seveda izpostavljen izboceni del, pa tudi rob vrat je problematicen (pri petvratnem modelu seveda), zato je najbolje, da je prelepljena kar cela povrsina (samo cca 1 cm od roba blatnika je brez folije). Jaz imam folijo visine cca 34 cm, placal pa sem 3500 sit/kom skupaj z montazo pri Fazerju.
Ce imas trivratni model Megana, po moje zadostuje, ce je prelepljen samo izboceni del.

Se foto:

Slika
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Men pa nic ni pesek sprasku tega dela, ki ga omenjate. Upam samo, da mi ga ne bo letos pozimi. :oops:
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Na ocetovem Meganu se zelo pozna (temna barva!), pa je dal avto skozi sele 1 zimo. Tiste original nalepke zadaj so bolj za okras... :?

Tole je vec kot odlicna resitev. :wink:
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
scenicII

scrat napisal/-a:Men pa nic ni pesek sprasku tega dela, ki ga omenjate. Upam samo, da mi ga ne bo letos pozimi. :oops:
Ne, ne, lahko si miren, sodec po sliki imas prejsnjega Scenica, ki nima tako izpostavljeno oblikovanih robov blatnikov... :).
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Zdj sm mal pomirjen. Hvala. K mi ga je skoda.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Priporocilo lastnikom novih Meganov oziroma Scenicov

Odgovor Napisal/-a robertp »

scenicII napisal/-a:Ker se bliza zima in s tem razne nevsecnosti, zelim vsem tistim, ki svojega novega jeklenega konjicka se niste zapeljali na s peskom posute ceste, prihraniti jezo, ko boste ugotovili, da so izboceni deli zadnjih blatnikov speskani od peska izpod prednjih koles...to je zelo vidno pri temnejsih barvnih tonih :cry:
Tam so sicer namescene neke cudne nalepke, ki pa niti priblizno ne opravljajo svojega namena, saj so odlocno premajhne, poleg tega niso iz pravega materiala in kmalu porumenijo ali celo odpadejo.
Tudi originalne prednje zavesice ne resijo problema, ker so premajhne!
Sam sem zadevo pri svojem Scenicu resil tako, da sem zadaj namesto originalnih nalepk po mucnem iskanju nasel pravo zadevo (folijo) od firme 3M (obstaja nekaj podobnega tudi od firme FoliaTec), katero mi je vgradil prijazen gospod pri Fazerju (med Kranjem in Skofjo Loko - mislim da v Srednjih Bitnjah). Ta folija (seveda izrezana po meri) pokrije vso povrsino, katera je ogrozena od kamenckov in je skoraj nevidna.
Namesto originalnih zavesic spredaj pa v zimskem casu namestim doma izdelane zavesice iz debelejse gume.
Ce sem komu s tem pomagal, me veseli, kajti pri Renaultu ob nakupu novega vozila ne opozorijo na to (vsaj kolikor je meni znano)..

P.S. Ce bi kdo zelel imeti originalne prednje zavesice za Scenica, mu jih podarim....
Sicer ne vem kako ti vozis ampak sam imam Scenica II od vsega zacetka. Avto je vozen leti i zimi kot se rece, imam zimske gume zanj...In v vseh teh zimah nisem zasledil da bi se mi kakorkoli poskodoval bok oz. zadnji blatniki zaradi kamenckov ispod prenjih koles. In avto je kovinske barve, ki je obcutlivejsa kot navadna. In nalepka mi v vsem tem casu ni porumenela temvec je se zmeraj taksna kot original. Avto je tudi poleti precej na soncu...
Se je pa podoben primer pojavil pri klasicnem meganu in GTju...

Tako da nekih grdih zavesic ni potrebno dajati na prve blatnike.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori