Renault LAGUNA

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
dolenc

Renault LAGUNA

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Mene pa zanima naslednje in sicer v zvezi z Laguno. Vsi "pluvajo" cez Laguno, da ni uredu dizel, da se kvarijo motorji,...
Preverjal sem cene na avto.net, pa vidim da se skoraj nove dobi bistevno ceneje od novih. Dve leti staro in na pogled zelo ohranjeno ponuja za 2.5 mio SIT. Zanima me, ce mi lahko kdo od vas pove ali je res tako slab avto, da na podlagi vseh napak tako drasticno izgubi tudi ceno??? Hvala za odgovor.
Uporabniški avatar
audio

Odgovor Napisal/-a audio »

Mislim, da ni tako slaba, sploh > 2003. Ce pobrskas po cenah primerljivih avtov (Mondeo, C5...) bos opazil podoben padec cen.

lp
dolenc

ja sej to je ker meni se ne zdi slab avto. in po testih je varen, udoben... Samo vsak mi pravi da ima slab motor, sploh dizel,....tako da sem malo skepticen pri nakupu....
lagunec

Odgovor Napisal/-a lagunec »

no jaz sem lastnik lagune 1,9 dci letnik 2003, 120KS, zaenkrat nimam tezav z motorjem, so dolocene malenkosti kot so cricki ponekod, tud motor se mi zdi vcasih preglasen ampak to so bolj moji prisluhi, se da to tudi resit. imam opremo privilege tako da je skorej vse kar potrebujem oziroma sem hotel pri avtu ze v paketu. dolcen riziko po mojem je pri vsakem nakupu tud ce bi sel po VW al Audi al pa Mercedesa, saj se pri vsakem da kaj najti., men je bila laguna vsce in sedaj je nebi kar tako zamnejla kvecjemu za novo ko pride. Poraba je povprecje nekje okoli 6,5 l vklucno z mestno voznjo, na dolge ture okoli 5,5 l/100 km, seveda ob pametni voznji. Ce bos prebiral po tem forumu kje sprasujemo predvsem po odpravi okvar ali pomanjkljivosti bos sicer dobil nekaj informacij za katere pa ne moremo reci, da veljajo na splosno.
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Tudi jaz moram priznati, da me moja Laguna ne pusca na cedilu. Ceprav je 88kW letnik 2001, lahko o njej povem le dobre stvari. Ob nakupu so bile prisotne manjse okvare, ki pa jih je prodajalec odpravil in od takrat samo se tankam. Glede na to, da je razlicica Initiale, mi nic ne manjka, racunalnik pa za zadnje 3000km kaze porabo 6.9L. Verjetno bi bila se manjsa, ce bi imel do sluzbe vec kot 2km. Kar pa se tice crickov...ja, teh se ne znebis. Toda, ce sem jih nasel v passatu in a4, potem me niti to ne moti, glede na to, da nimam toliko denarja, da bi lahko kupil kaksnega mercedesa, ki (vsaj mislim) nima crickov...
Uporabniški avatar
alfa156
Kraj: Ljubljana

Laguna

Odgovor Napisal/-a alfa156 »

Ja, tako kot ti vsi pripovedujejo...
Ni tako slab avto, kot nekateri govorijo.
Jaz sem imel prej nekaj diesel motorjev, sedaj pa imam Laguno z bencinskim 2.0T motorjem Poraba med 8 in 10 litri. Nakup je cenejsi, ker bencinarjem bolj pade cena, pa menim , da je tudi vzdrzevanje bolj ugodno. Nic se ne sekiram, kje bom tocil slabo nafto.. Tako, da je vredno premisliti, kaj se splaca kupiti. Prevozim pa cca 27-30k km letno. Pa ne grem vec na diesla!
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Vec je tistih, ki so zadovoljni z Laguno (1.9 oz. 2.0, 2.2dCi). Je pa res, da je pri vseh znamkah dolocen odstotek vozil,ki imajo okvaro in tu je taksna rubrika v kateri se objavljajo okvare ter napake. In folk vidi in slisi samo negativne strani, ker pac tisti, ki nimajo tezav ne pisejo in ne tarnajo, temvec mirno vozijo svoje kilometre. Zato ne gledat tako crnogledo na vse skupaj.

Tudi ce bos sel h konkurenci VW pa povprasal za Passat-a, da ti povedo napake in tezave z vozili oz. TDi-ji bos tudi zacel malo razmisljat, ce nebi raje kaksnega drugega vozila nabavil

:wink:
dolenc

Vsec mi je ZELO. Vem da cene ne morem primerjat z Volvom ali Mercedezom,...
Volkswagen moj avto definitivno ne bo. Za ceno ki jo imajo ne ponujajo nic. Vseeno ali se vsedes v polota ali passata notranjost je skoraj ista.

Bolj pa ciljam na diesel, ker delam dolge relacije in je baje bolj hvalezen glede porabe. Naredim okoli 55 tisoc km letno.

A mi lahko kdo svetuje, na kaj naj bom pozoren glede motorja? Predvsem kaksni so znaki da bo turbina sla...

Fantje hvala za vse nasvete!
Uporabniški avatar
Solero

Motor sam kot tak ni problematicen je skoraj da neuniciljiv,ce se bos drzal tega, da mrzlega ne vrtis v visoke vrtljaje po nepotrebnem,pol nima kaj bit z motorjem in turbina bo zdrzala tudi 200.000 in se nekaj cez...

V glavnem ne pretiravat. Za tiste, ki samo gas poznajo
ter se jim dopade zvok motorja, ce ga vrti v visokih obratih ni ravno ta stvar. V takih primerih res rade turbine odpovejo.
dolenc

Solero, pa je mozno kako na motorju opazit da je turbina zanic? A se to vidi ce ga na racunalnik priklopis. Jaz bi namrec rabljeno laguno kupil, prodajalci pa itak vsi obljubljajo da je avto kot nov :)
Uporabniški avatar
Solero

dolenc napisal/-a:Solero, pa je mozno kako na motorju opazit da je turbina zanic? A se to vidi ce ga na racunalnik priklopis. Jaz bi namrec rabljeno laguno kupil, prodajalci pa itak vsi obljubljajo da je avto kot nov :)
Hm kaj pa vem. Vzami nekoga seboj, ki vozi dCi-ja in se zapeljita. Ce je pisk oz. crickast zvizg pri pospesevanju od 1.900obr/min do 2.200 oz. 2.500 obr/min konstanten in ima avto zvezno pospesuje brez jemanja sape pol je zadeva vredu. Kakor pa slisis kaksne kovinske zvoke prisotne in mogoce se vmes kak padec moci pri pospesevanju,pol smo pa tam.. V glavnem najbolj se pozna da avto enostavno ne pospesuje vec tako kot bi moral.

Mogoce bi znali drugi kaj vec povedat, ki si morda ze imeli tezave z turbinami :cry:
Uporabniški avatar
alfa156
Kraj: Ljubljana

Laguna

Odgovor Napisal/-a alfa156 »

To, da pride samo do padca moci, se ne pomeni, da je slaba turbina. Tu gre lahko za egr ventil, kaksno cev, intercooler, pa se kaj...

Se pa da tudi zmeriti polnjenje turbine.
Ampak to ni garancija, da bo pozem se dolgo delovala..
dolenc

Na motorju ni verjetno kaj vidt ne. Nimas kej kot jit pogledat in probat.
Na avto.net gledam eno sivo za dva milijona pa mi je sumljiva cena za tri leta staro. Nova je vec kot 5 mio,...
Si bom cas vzel in poisakl eno dobro. Kaksna pa je kaj laguna v primerjavi z meganom?? Varnost verjetno ista a ne?
Uporabniški avatar
Solero

dolenc napisal/-a:Na motorju ni verjetno kaj vidt ne. Nimas kej kot jit pogledat in probat.
Na avto.net gledam eno sivo za dva milijona pa mi je sumljiva cena za tri leta staro. Nova je vec kot 5 mio,...
Si bom cas vzel in poisakl eno dobro. Kaksna pa je kaj laguna v primerjavi z meganom?? Varnost verjetno ista a ne?
Vozne lastnosti nekje iste, mogoce udobja je vec pri Laguni zaradi daljsega sedalnega dela. Obema zadek rahlo zdrsi sploh ce je kaksna neravnina na cestiscu v ovinku. Pol dobis obcutek da mores koregirat zacrtano smer a ni potrebe..

Glede na to da so v Megane iste dCi-je vgrajevali je za odtenek malo bolj "divji" kot Laguna saj je lazji za dobrih 200kg. Glede varnosti hm.. oba imata 5* s tem da je Megane novejsi projekt s podrocja varnosti kot Laguna. Prakticno varnost je pobrana iz Lagune in se nekaj zravn..
dolenc

Novi Megane mi je tudi zelo vsec - Grandtour!
Solero, kaj mi priporocas?
Odgovori