Racija....

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
Wolfpack
Kraj: Krško

Racija....

Odgovor Napisal/-a Wolfpack »

Sobota zvecer.....nic hudega slutec se js lepo peljem k punci na obisk.
Nakar zagledam rdeco luc. ki mi maha...policija.
Vprasa za voznisko, prometno, ce je blo kaj alkohola in se celo ce sem kadilec (ne vem kako vezo ma to)....hoce videt se obvezno opremo.Mu pokazem, zecne neki jamrat, da je bolj bogo vseskup - pa so ble vse zarnice notr samo tavelko sm mel spredi v predalcku.Odprem kuferan....zacne jamrat za neonko na polici pri zvocnikih, pol se spravi na modro lucko za osvetlitev kabine, ce je homologirana.....nazadnje se mi zapici se v mrezico na maski odbijaca - ce sem jo sam vgradil in ce je homologirana.
Zagrozi z 100 jurji kazni in odvzemom tablic.
Js mu dopovedujem, da se nisem slisu da bi to moglo bit homologirano.
Ponudi mi alkotest.....napiham 0.0....Na koncu se le omehca in me spusti naprej.....zaradu njegove dobre volje.....in opozori, da do naslednjic ko se srecamo moram imeti vse homologirano ali pa bit brez teh nastetih delov.
Po enem letu, kar mam vse to gor se mi je zgodilo....pa so me tut ze vmes kdaj policaji ustavl.

To je moja zgodba....js sm mislu d bom eksplodiru!

lp
Do a buck sixty everytime I redline :smt039
Slika
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Pac je mel kekec slab dan, al pa zvecer ni dobu :lol:
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

sem bil ze v podobni situaciji....samo jst sem ga zacel se malo nazaj podjeb..... ker sem mel vse crno na belem....pa sem kar rekel ce greva lahko na tehnicnega.... ce misli da avto ni tehnicno brezhiben. ..... res da je pregledal avto do zadnjega detajla....pihat sem moral...ampak zal ni nicesar nasel.... Ko mi je rekel da naj mu dam homologacijo sem ga vprasal....kako sploh zgleda ta papir... :lol: .... mors met res sreco da naletis na tapravga.....mene je potem isti ustavil cez kasna dva mesca, pa je samo rekel.....no sej opremo mate vso homologirano sva ze zadnic previrla... :lol:
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Ti mu samo reci da ko ti rece ce ste pili kaj mu reces " JAZ NE " :)
Si mel pa res sreco da sta kekeca pojedla premalo krofov :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

V soboto so me v Idriji ustavli policaji...pritekel iz druge strani ceste na mojo stran samo da me ustavi...pravi kontroola prometa..voznisko prometno. Potem se homologacijski krtoncek...kdo vam je lepil folije...mu povem, pa pravi a res al kaj. A obvezna oprema je...pravim da...odprem prtlaznik pa zacne nekaj bogo gledat v muziko pa jamrat, pa ga nic ne zastopim. Vzame sam prvo pomoc odpre pa se zacne smejat pa pravi da je njegova kao bolj polna. Jo drzi v rokah pa si se malo avto ogleduje...se sam ni vedu kaj bi zdej. Pa zatezi ce je kej alkota ali kaj drugega pravim da ne, se zacne smejat pa pravi ce sm za test...recem ni problema. Vrze tisto prvo pomoc nazaj v avto zaprem...pravi srecno voznjo pa ustimaj si prvo pomoc. :wink:
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

mene so v celju z modrimi lucmi ustavl u nedelo sred dneva..mi rece za papirje, mu dam se kartoncek pa prbije: pol pa tk veste zaka smo vas ustavl! pol je gledu feltne pa govoru kk ma lh megan zadui bobne ipd..prou izzivljajo se
Slika
Pudl
Kraj: Velenje - Dražgoše

Odgovor Napisal/-a Pudl »

Hja, Idrija.
Pred kaksnima 2 tednoma sem bil v Idriji in takrat so se menjali asfalt pri Petrolu. Zato sem se ustavil v koloni pred semaforjem, za mano je bil se en avto ter nato policist. Ko se je prizgala zelena luc se je kolona zacela premikati, ravno pred mano pa se je prizgala rumena. Pa sem sel naprej tako kot bi skoraj vsak. Gledam v ogledalo in vidim, da se je avto za mano ustavil, policist pa je zapeljal na levi pas in nato nazaj na desnega. Sem si mislil:"Ha pa si se mislil iti naprej pa te je avto pred tabo zafrknil." Aha, napaka. Na drugem koncu pa me je ze cakal drugi policist. Dokumente prosim. In me sprasuje kaj sem naredil?! Nato po radiu poklice drugega policista in oni pravi:"ja ja rdeci clio, celjske tablice. V rdeco je sel." Ja itak. In mi nato lepo pobere podatke ter pove, da on ni nic videl ter da bo njegov kolega napisal nalog za 60.000 SIT, ki ga bom dobil po posti.
Pa sem mislil, da se mu ne bo dalo s papirologijo ukvarjati. Njet, brate. Doma me ze caka poloznica.... Zdaj pa veselo pisati pritozbo. Nekaj bo ze.
Odgovori