clio rs III

Vse ostale teme
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Tale crna barva me sploh ne preprica vec (trenutno imam ze tretji avto crne barve). Edina, ki mi je kolikor toliko vsec je modra dynamo, z nekaj srece pa upam tudi na belo ali kaksno drugo, ki pa trenutno ni v prodajni paleti RS-a.
Uporabniški avatar
clioIII
Kraj: K r a n J

Odgovor Napisal/-a clioIII »

Samo tale srebrna mrezica mi ni pa cisto 0 vsec! Je boljsa serijska crna!

Za moj okus :roll:
Renault Clio III Dynamic Luxe 1.6 16V
Renault Clio III RS 197
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

clioIII napisal/-a:Samo tale srebrna mrezica mi ni pa cisto 0 vsec! Je boljsa serijska crna!

Se strinjam.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

JaaN napisal/-a:
clioIII napisal/-a:Samo tale srebrna mrezica mi ni pa cisto 0 vsec! Je boljsa serijska crna!

Se strinjam.
x2
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Tudi jaz sem to takoj videl in mi ni bilo jasno zakaj je taksne barve, ce vem da orginalno ni tako.Tako da so pobarvali spredno mrezico zadnji difuzor in ekstraktorje na blatniku.Tako, da to tudi meni ni vsec !

LP
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Eh, kaj ko so tile novi Clioti kot traktorji. Kaj ti nuca difuzor, ce je avto dvignjen pol metra od tal.
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

In kaj si s tem hotel povedat???Kot prvo avto ni dirkalnik in zato je razumno visji tako da se lahko uporablja v normalnem zivljenju.Drugic avto ima prekleto dobro podvozje in se avti ki so samo spusceni lahko skrijejo.Tretjic difuzor na tem avtu ni samo kozmetika ampak doda od 40-70 kg potiska na zadnjo premo!
Imperator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Imperator »

tale difuzor se kar obnese :wink: testi so pokazali, da se avto odlicno obnasa pri visjih hitrostih
?†it ... spet mam prav!
dare01
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a dare01 »

Sokol napisal/-a:Dare mas prav :) bi ga skoraj moral probat.Sem pa skoraj preprican da kaj se moci tice je to skoraj neprimerljivo megan zacne ze od 2000 vrtljajev naprej vlect pa do nekje 6000 potem pa zacne krivulja padat docim clio je pod 5000 dobesedno mrtev.(kar me je malo razocaralo). In zahteva konstantno poseganje po menjalniku plus tega je voznja po avtocesti utrujajoca pa se koncna je ko pri nekaksnem 150 konskem avtu.
In nenazadnje ima megan dosti vecji tuning potencial

Dare daj mi se povej prosim kaksna je kaj povprecna poraba pri meganu?
Je tezko priti pod 10 litrov?
LP
Evo. Malo pozno ti odgovarjam ker sem bil v Ljubljani na ogledu zadnje dirke formule 1. Gospod Prosenc iz Renault Slovenija prav lepo pozdravlja vse v klubu.
Sokol: Ja, vem kako je z cliom. Sem imel lansko leto clia 182 s sport2 podvozjem, ki ga je kupila Urshy. Avto je fenomenalen ampak kot si rekel-ne smes ga spustit pod 5500 obratov. Docim meganov turbak vlece kot nor od 2000 obratov naprej.
Kar se tice tuninga: cisto serijski megane RS F1 pokaze na valjih od 235 do 239 konjskih moci. zakaj ima v homologaciji 165kw mi ni jasno. to pomeni da imas slabih 240 konjev na prvih kolesih in to je za moje pojme vec kot prevec. Normalno da ce rabis avto za drag da ga hitro lahko dvignes na +300 konjev. Takega je pripeljal nemec na nas razstavni prostor na AvtoShow v Ljubljano. Ampak kar se tice trakcije, lege in podobnih stvari, ki jih jaz cenim pri takem avtu....to se podre oziroma ni to to. Jaz sem super zadovoljen z tem meganom F1 Team. Avto je fenomenalen in v vseh primerjalnih testih je v svoji klasi zmagovalec. Celo tako opevano astro OPC,da sploh ne omenjam focusa RS ali celo Golfa GTI.....je pustil za sabo. Z astro sta si bila zelo blizu ampak kot celoto(vodljivost, lega.....) so izbrali megana.
Povprecna poraba lahko pade pod 10 litrov-odvisno kako se vozis. Ampak ce kupujes avto z toliko konji in z neko normalno voznjo in hitrejsimi nedeljami moras racunati na povprecje od 11 do 11,5 litrov.
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Uff, dva meseca me ni bilo na vasem forumu :roll: ni kaj, casovna stiska. Hvala vsem, ki ste opisali svoja videnja o RS-u. Ga je ze kdo kupil med tem casom
Pri meni se vedno ni padla odlocitev kaj bo z avtom. Je pa sedaj padla odlocitev za testno voznjo, ki jo bom opravil v sredo ali v cetrtek prihodnji teden pa bom takrat opisal tudi svoje obcutke.

lp
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Susljati se je zacelo o omejeni seriji RS-a z 230 KM (baje, da je ze skoraj potrjeno)....
dare01

Pancho napisal/-a:Susljati se je zacelo o omejeni seriji RS-a z 230 KM (baje, da je ze skoraj potrjeno)....
hm 230 konjev. R3 jih ima 237 pa je drag kot pes. Me zanima kaksna bo cena-ce bo seveda ostala masina NA. Pa se nekaj, ce bo to brez zapore diferenciala......bo nekoristno. Ze s tem imas dosti dela da preneses moc na podlago pri izklopljenim ESP. Pri vklopljenim ESP pa tako grobo prekine da cel avto strese...
metallic

Odgovor Napisal/-a metallic »

Pancho napisal/-a:Susljati se je zacelo o omejeni seriji RS-a z 230 KM (baje, da je ze skoraj potrjeno)....
Hm, od renaulta al od kaksnega pregretega entuziasta? :D
Dare, lol... :lol: Pa ja ne misls, da je r3 tok drag zarad tistih 230km?
SlikaSlika
dare01

metallic napisal/-a:
Hm, od renaulta al od kaksnega pregretega entuziasta? :D
Dare, lol... :lol: Pa ja ne misls, da je r3 tok drag zarad tistih 230km?
Sploh ne. Ampak vem pa tudi koliko stane dvig moci 205 konjskega pokalnega clia RS(novega) na 235-240 konjev ki bi jih clio uporabljal v drugi dirkalni diviziji :wink: . Zdaj pa gruntaj :wink: :wink:
metallic

Odgovor Napisal/-a metallic »

Ja vec kot ene eur4000 ne no. Pomoje...
Pa tut ce se clio za tok podrazi, bo za tak kes definitivno najhudejsi hot hatch spljoh.
PS, ce se ne motm so after market deli zmeri precej drazji od serijskih (v tovarni vgrajenih), sploh pogonski sklop.
Sicer pa, za megana so govorl, da ga bojo spravl na 250, pa so ga na 230, pol vprasanje, ce bojo cliota sploh kej tunal... :P
SlikaSlika
Odgovori