clio rs III
clio rs III
Zivijo!
Sem novi na vasem forumu, zato vas vse lepo pozdravljam.
Oglasam pa se zaradi informacij, ki jih pricakujem od vas. Zanimajo me vase izkusnje, informacije o Cliu RS III, torej novi model.
Ga ima kdo na tem forumu? Avto me zelo zanima, ker je v bliznji prihodnosti verjetnost, da si tako vozilo tudi kupim.
Prosim za informacije.
lp, Matej G.
Sem novi na vasem forumu, zato vas vse lepo pozdravljam.
Oglasam pa se zaradi informacij, ki jih pricakujem od vas. Zanimajo me vase izkusnje, informacije o Cliu RS III, torej novi model.
Ga ima kdo na tem forumu? Avto me zelo zanima, ker je v bliznji prihodnosti verjetnost, da si tako vozilo tudi kupim.
Prosim za informacije.
lp, Matej G.
Tukaj:http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... php?t=5088 je kar nekaj branja o RS-u III ce te po tem se kaj zanima pa kar se prasi.
Lp.
Lp.
Clan Renault Kluba Slovenija
Ja kaj naj recem.Avto sem ravno danes vozil.Kar se tice podvozja ,sedezev volana in ergonomije je vse na zelo visokem nivoju podvozje se sicer cuti da je sportno ampak se hudicevo udobno peljes nagibanja je zelo malo skoraj nic.Odzivnos volana odlicna .Sedezi vrhunski se kar zlijejo s tabo.Volan je pa tudi nastavljiv v vse smeri.Od motorja pa sem vec pricakoval v visjih vrtljajih sicer lepo potegne odspodaj pa je cist mrtev.Tam do 3500 obratov se nekako vlece potem do nekje 4200 obratov se to vseskupaj umiri potem okrog 5000 pa do7500 pa se zacne veselje.Menjalnik je dober dokaj natancen hodi so kratki je pa res da ima menjalnik izredno kratka razmerja (pri okrog 110-120 ima avto 3500 vrtljajev v sesti).Aja tudi zavore so vrhunske padal ima lepo linearno krivuljo obremenitve tako da lahko lepo doziras moc zaviranja.Poraba pa je na moji testni voznji znasala 8.9 litra.To je bila voznja okrog 90-120 v sesti z vmesnimi pospesevanji do 7500 vrtljajev (druga tretja...).Tako da poraba niti ni tako gromozanska.Je pa res da je avto se cisto nov (300km) tako da verjamen da bo se z nekaj kilometri motor pokazal se nekaj vec. To bi bilo z moje strani
LP
LP
Vozil sem testnega!Bil sem ze skoraj preprican da ga bom kupil sedaj pa moram se razmisliti ali bi ga kupil al ne.Se mi mogoce splaca se malo stegniti in vzeti megana.......Sej kot sem ze zgoraj napisal je avto kot celota zelo dober ampak performanse pa niso ravno njegova verlina.Nevem mogoce je z avto kaj narobe ampak v spodnjem rezimu avto slabse potegne kot laguna 1.8 16V.Plus tega nikoli nisem imel doma mocnega avta zato sem tudi mislil da to pa mora it malo boljse.Sej pol se razivi ampak tudi tam ne potegne tak da bi rekel to je to.Pri prehitevanju moras prav pazit ker ce ti cisto obicni avto da gas in ti nisi v visjem rezimu delovanja bos prehiteval celo vecnost.Ne vem verjetno bom moral it se enkrat na testno voznjo ker imam mesane obcutke.Kaj se tice porabe sem jaz imel 8.9 litrov koliko pa trosi po mestu pa nevem ker ga po mestu nisem vozil.Faj bi bilo ce gre se nekdo na testno voznjo in napise svoje obcutke pa da vidimo.
Kako se, da slike na forum?
LP
LP
No, pa da se jaz dodam malo. Bil sem na testni voznji z novim RS-om in padla je odlocitev. Zunanjost RS-a mi je z detajli, kot so izboceni blatniki, rezi za odvajanje vrocega zraka izpod motornega pokrova , dvojni izpuh, zelo dinamicna ("agresivna") in hkrati dovolj "cistih" linij, da avto deluje skladno kot celota. Tudi notranjost je za mojih 186 cm in 3 clansko druzino dovolj prostorna. O udobju ne bom veliko govoril, ker je bilo prevozenih premalo km, ceprav so bili prvi vtisi dobri. Polozaj za volanom mi osebno ustreza skoraj v celoti; se najbolj me moti nekoliko prekratek sedalni del. No, zdaj pa edini minus, ki si ga za moje pojme in okus zasluzi tale RS: prevec plasticen izgled armaturne plosce. Sicer ni tako hudo kot se bere, vendar bi si zasluzil bolj kvalitetno izbiro materjala.
Voznja in lega (avto je bil dobesedno zalepljen na cesto,ki je bila kot nalasc posejana s par hitrimi zaporednimi zavoji in nekaj 180°) sta me navdusili in pognali adrenalin po zilah. Kaj vec o vodljivosti in legi na cesti ne bom pisal, kajti kot sem omenil ze zgoraj, je bilo prevozenih premalo kilometrov.
Glede performans pa je moje mnenje taksno, da se mora motorcek tega RS-a vrtet vedno cez 5000obr./min., da postane voznja sportna (pa ga sploh ni tezko drzat med 5000 in 7000obr./min.
) Je pa za moje pojme tale avto narejen za uzivanje po ovinkih in ne za podiranje hitrostnih rekordov, kar meni osebno tudi odgovarja.
Voznja in lega (avto je bil dobesedno zalepljen na cesto,ki je bila kot nalasc posejana s par hitrimi zaporednimi zavoji in nekaj 180°) sta me navdusili in pognali adrenalin po zilah. Kaj vec o vodljivosti in legi na cesti ne bom pisal, kajti kot sem omenil ze zgoraj, je bilo prevozenih premalo kilometrov.
Glede performans pa je moje mnenje taksno, da se mora motorcek tega RS-a vrtet vedno cez 5000obr./min., da postane voznja sportna (pa ga sploh ni tezko drzat med 5000 in 7000obr./min.
Ja a bi lahko napisal kje sa ga da vozit?
Ker me oce preganja kot norca da bi to rad vozil pred nakupom!
Jest sm pa tut cist navdusen ce bi imel enega RS-a v druzini!
Tko da bi te prosil za naslov, kje ga imajo ali pa vsaj telefonsko! Lahko tudi na PS!
Tenks
Ker me oce preganja kot norca da bi to rad vozil pred nakupom!
Tko da bi te prosil za naslov, kje ga imajo ali pa vsaj telefonsko! Lahko tudi na PS!
Tenks
Renault Clio III Dynamic Luxe 1.6 16V
Renault Clio III RS 197
Renault Clio III RS 197
No, zdaj pa lahko probas se mojega meganota alonslna in se odloci. Pa pri meni se ne bo rok dobave tako dolg kot za cliaSokol napisal/-a:Vozil sem testnega!Bil sem ze skoraj preprican da ga bom kupil sedaj pa moram se razmisliti ali bi ga kupil al ne.Se mi mogoce splaca se malo stegniti in vzeti megana.......Sej kot sem ze zgoraj napisal je avto kot celota zelo dober ampak performanse pa niso ravno njegova verlina.Nevem mogoce je z avto kaj narobe ampak v spodnjem rezimu avto slabse potegne kot laguna 1.8 16V.Plus tega nikoli nisem imel doma mocnega avta zato sem tudi mislil da to pa mora it malo boljse.Sej pol se razivi ampak tudi tam ne potegne tak da bi rekel to je to.Pri prehitevanju moras prav pazit ker ce ti cisto obicni avto da gas in ti nisi v visjem rezimu delovanja bos prehiteval celo vecnost.Ne vem verjetno bom moral it se enkrat na testno voznjo ker imam mesane obcutke.Kaj se tice porabe sem jaz imel 8.9 litrov koliko pa trosi po mestu pa nevem ker ga po mestu nisem vozil.Faj bi bilo ce gre se nekdo na testno voznjo in napise svoje obcutke pa da vidimo.
LP
dare01 napisal/-a:No, zdaj pa lahko probas se mojega meganota alonslna in se odloci. Pa pri meni se ne bo rok dobave tako dolg kot za cliaSokol napisal/-a:Vozil sem testnega!Bil sem ze skoraj preprican da ga bom kupil sedaj pa moram se razmisliti ali bi ga kupil al ne.Se mi mogoce splaca se malo stegniti in vzeti megana.......Sej kot sem ze zgoraj napisal je avto kot celota zelo dober ampak performanse pa niso ravno njegova verlina.Nevem mogoce je z avto kaj narobe ampak v spodnjem rezimu avto slabse potegne kot laguna 1.8 16V.Plus tega nikoli nisem imel doma mocnega avta zato sem tudi mislil da to pa mora it malo boljse.Sej pol se razivi ampak tudi tam ne potegne tak da bi rekel to je to.Pri prehitevanju moras prav pazit ker ce ti cisto obicni avto da gas in ti nisi v visjem rezimu delovanja bos prehiteval celo vecnost.Ne vem verjetno bom moral it se enkrat na testno voznjo ker imam mesane obcutke.Kaj se tice porabe sem jaz imel 8.9 litrov koliko pa trosi po mestu pa nevem ker ga po mestu nisem vozil.Faj bi bilo ce gre se nekdo na testno voznjo in napise svoje obcutke pa da vidimo.
LP
A si se za Cliota RS odlocu

Renault Clio III Dynamic Luxe 1.6 16V
Renault Clio III RS 197
Renault Clio III RS 197
Dare mas prav
bi ga skoraj moral probat.Sem pa skoraj preprican da kaj se moci tice je to skoraj neprimerljivo megan zacne ze od 2000 vrtljajev naprej vlect pa do nekje 6000 potem pa zacne krivulja padat docim clio je pod 5000 dobesedno mrtev.(kar me je malo razocaralo). In zahteva konstantno poseganje po menjalniku plus tega je voznja po avtocesti utrujajoca pa se koncna je ko pri nekaksnem 150 konskem avtu.
In nenazadnje ima megan dosti vecji tuning potencial
Dare daj mi se povej prosim kaksna je kaj povprecna poraba pri meganu?
Je tezko priti pod 10 litrov?
LP
In nenazadnje ima megan dosti vecji tuning potencial
Dare daj mi se povej prosim kaksna je kaj povprecna poraba pri meganu?
Je tezko priti pod 10 litrov?
LP
http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... php?t=5261 vse se dobi na forumuSokol napisal/-a:Povej mi kak se dajo slike gor.
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi