Megane II 1.9dCi - zaribal !!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

broker napisal/-a:Ne ga srat s takimi, ce ne veste cele zgodbe je boljse bit tiho,ker lahko tak vas prispevek cloveka odvrne od nakupa taksnega avta,ali celo od renoja, pa mogoce popolnoma neupraviceno,ker so dci-ji cist ql, in dokler je avto v garanciji se noben ne rabi bat da bo kej placal v taksnih primerih!...ce je pa kdo moral..pa naj se javi pa razlozi celo zgodbo...samo dvomim!
lp
to bi se cist strinju s tem..vseeno pa je kvalitetea goriv pri nas cist v podnu-od dizelskih do bencinskih..za primer se to, da nam je doma sesulo eno leto star gorilec, kurilno olje smo dal na analizo (naroceno pr petrolu), vzorci kurilnega olja pa so se "izgubili", kupl pa smo lah nou gorilec..sle so dize, pa neke sobe pa kaj vem kaj se..
Slika
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Jaz sem letos tankral na petroli 1x mogoce 2x! Razlog je ta, da nimajo 100 oktanskega bencina :D Pa tudi, ko bom kupil dizlasa nebom tankal na petrolu! 8)
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

to ni blo misleno direkt na koga,kar sem napisal,ampak tako nasploh ,...ker iz enega takega traca lahko rata marsikaj:)
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Ja ne saj razumem.. Ampak mam sam novega dCi-ja a vseeno ko slisis za te zadeve onemis... Kajti ni zlate pticke, da bi kar tako nekaj zastonj delila okoli. Pa v prilozeni knjizici, ki jo dobis zravn mas tocno opisane zadeve kaj steje pod garancijo kaj ne..

In ogromno jih je ze bilo in se jih bo, katerim za ta ali oni problem niso oz. nebodo priznali garancije.. Ne bit tako pametni. Ko ti avto kupis so vsi tako prijazni in sladki da bi se najraje stopili.. Ko pa nastopijo tezave, pa imajo vsi roke k sebi obrnjene..
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Solero napisal/-a:Ja ne saj razumem.. Ampak mam sam novega dCi-ja a vseeno ko slisis za te zadeve onemis... Kajti ni zlate pticke, da bi kar tako nekaj zastonj delila okoli. Pa v prilozeni knjizici, ki jo dobis zravn mas tocno opisane zadeve kaj steje pod garancijo kaj ne..

In ogromno jih je ze bilo in se jih bo, katerim za ta ali oni problem niso oz. nebodo priznali garancije.. Ne bit tako pametni. Ko ti avto kupis so vsi tako prijazni in sladki da bi se najraje stopili.. Ko pa nastopijo tezave, pa imajo vsi roke k sebi obrnjene..
To je povsod...

Res pa je da Renault ne bo dal kar nekaj zastonj oz. pod garancijo ce je krivec slaba nafta :wink: Kolegici niso priznal garancije glih zarad tega, ker je bla kriva slaba nafta....je dala na analizo in nekaj ni blo vredu (kaj pa pa nevem :oops: )
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Baje bo zdej Petrol prodajal Primadiesel....me zanima kako se bo obnesel. Osebno najraje tankam na MOL-u, po internih Petrolovih raziskavah lansko zimo je bil v Sloveniji MOL najboljsi, Petrol pa najslabsi.
poštar

Odgovor Napisal/-a poštar »

ali ve kdo kaj tocno se zgodi v motorju...
-ali zaribajo sobe.?.zaradi umazanije in zamasitve..?
-ali zaribajo cilindri'

kdo ve to zgodbo...kaj se v bistvu zgodi z motorjem???

.
Uporabniški avatar
Espace

Odgovor Napisal/-a Espace »

Vidim, da bodo doloceni med vami doktorirali iz delovanja dizelskih motorjev in kakovosti goriva. Pri dizelskih motorjih lahko zaradi "slabe" kvalitete goriva, zariba samo visokotlacna crpalka (posebej se pri dCi) zaradi nezadostnega mazanja, katero se vrsi z gorivom.
Da pa bi motor "zaribal" zaradi slabe nafte pa slisim prvic saj motor zariba samo zaradi slabega mazanja katero pa ni odvisno od kvalitete goriva.
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)
poštar

crpalka ...ali dize ????...nekateri pravijo, da se zamasijo dize oz. sobe, ki bojda potem tudi nekak zaribajo???
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ce se sobe zamasijo, ne bi smel bat zaribati, zariba pa lahko takrat, ce so kaksne primesi v gorivu, ki potem zgorijo v motorju in povztocajo kaksno skodo na stenah cilindra
Slika
BRUKI

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

Ni ravno tako...ce se soba zamasi tako da je vec ne zapira...to pomeni da tece nafta v cilinder....posledica tega je da pride do zaribanja bata ..
poštar

...se sedaj ne vem ali govorimo o zaribanih batih ali zaribani crpalki????

...da se zamasi soba, ki vec ne zapira in "scije" po cilindru??!!...to bi sicer lahko bilo...

...ceprav moj oce vozi astro 1,7td...in v 10letih po prevozenih 300000 se ni nikoli gledal ce kaj scije......Tudi sam sem pri golfu 2 nisem nikoli v 12 letih gledal kake so sobe pa sem tocil vso nesnago od kurilnega olja naprej....
No res pa je, da so nove sobe narejene na 7 majhnih luknjic stara garda pa je imela samo eno veliko

.
Odgovori