Obnovitev Alternatorja?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Obnovitev Alternatorja?

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Torej ker me neke zadnje case zajebava vzig mi je nekdo reko ko je poslusal avto ki je stal 3 dni da baje je kriv alternator. Do zdaj se mi je samo enkrat zgodilo po 95k km prevozenih da avto ni vzgal v prvo. Pa me zanima koliko je cena obnovitve alternatorja? Ker cena novega je 30k potem pa se delo nekaj. To se ne splaca. Ce kupim rabljenega potem spet ne vem kje sem in kaksen je in kdaj ga bo potrebno obnovit. Pa me zanima je mozno to da naredim sam? Ali pa kdo tukaj od vas za neko posteno ceno :) Seveda iz Mb ali okolice :)

Avto je R5 1.4

Pa se to...pase alternator iz campus na r5 ali iz diesel petke? Je enak?

LP Matej
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Ja alternator je samo v primeru da ti dovolj ne fila. Zmeri napetost na sponkah akumulatorja ko je avto vzgan. More bit okoli 14 - 14.5V.

Lahko zmeris tudi ko je avto ugasnjen, ko nej bi blo nekje med 12.5 in 13V. Preverit lahko das tudi stanje akumulatorja pri bolj ko ne vsakem avtoelektricarju.

Zdej ce ti ajnlaser tezko obrne bo potrebna obnova tega. To mam jst tak problem, ko je avto zagret vcasih ajnlaser ne obrne, kot da ga nekaj bremza. Ko je hladen tut pri -10 al pa -15 obrne normalno in brez problema.

P.S. Drugace pa je obnova alternatorja mene prisla 14.000. Menjali so mi diode, krtacke in regulator.
Zadnjič spremenil privatnik, dne 20 Okt 2006, 08:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Pomeri pri vzganem avtu, koliko voltov je na akumulatorju e je vec kot 13.x je vredi alternator, pol se pa ugasnjenga prever in ce je pod 12v je zanic akumulator.
Uporabniški avatar
MaTe0

Akumolator je star pol leta. Je pa 55 amperski . Tak da tu nebi smelo bit problema.
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Kot sma napisala z urosemr. Zmeri pri prizganem (okoli 14V), zmeri pri ugasnjenem (12-13V). Ce je to ok pol sta alternator in akumulator OK.
A ti ajnlaser tezko obrne ko je avto topel ? Prvi obrat sploh bolj tezko, potem pa se zazene ?
Uporabniški avatar
MaTe0

Problem je samo v tem da ce avto stoji vec kot 3 dni cujem da neke tak zahrusci pri vzigu. Potem ko je vzgan tak zadaj pride. To samo na zacetku ce stoji dlje casa.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ce zahrusci pri vzigu, je najverjetneje kriv potisni lezaj, ker nima vec zadosti masti noter. Verjetno se je mast obrabila, po dolocenem cajtu se sprime, potisni lezaj pa ne more potisnit zobnika na vztrajnik.

Vzet ven anlaser in ga razmetat, spucat in to je to.
Je en tip b mb, ki to dela...studenci poleg koroskega mosta Divjak s.p....ampak je kar drag.
Gre tudi da ga sam razdiras, ampak je kar sestavnih delov... jaz sem ze ene par sraufal.

Altenator pa predvidevam, da mas ok, si pa v prvem postu zamesal altenator in anlaser.
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

No nimah glih pojma prevec o masini. Bom pogledal poiskal pa ce nebo slo se oglasil pr enem mehaniku. Kot sem reko problem je samo ce avto stoji na mrzlem vec dni ( 3 dni npr. ) potem pri prvem vzigu na koncu slisim cuden zvok. To je pa tud vse kar bi blo problemov. No hvala to sem hotel slisat.
BRUKI
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

Zaganjac demotirati in na njemu narediti en servis.
Ce ga vzames dol....ti ga uredim za kaksno pijaco..
Uporabniški avatar
MaTe0

Torej starter ...bom se potrudil cim prej
Odgovori