Tester za Renault vozila?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
markob

Tester za Renault vozila?

Odgovor Napisal/-a markob »

Sem iskal in nisem nic najdu glede kaksnega homemade testerja za renault vozila,povsod drugod vidim te obd in podobne zadeve,sam tukaj na tem forumu nisem nic najdu ce je to kdo ze naredi,kater software se rabi,kabli,kaksen konektor in ostalo...

Kako je stem?
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Evo, koncno se je nasel nekdo ki se je poglobil v to. :D Na netu sem nasel kar nekaj shem. Odlocil pa sem se za Elektorjevo. Tako da sem zjedkal tiskano vezje, nabavil elemente in stvar sestavil. Manjka mi samo se OBD konektor. Tako da stvar z moje strani se ni stestirana. Verjamem pa da deluje, ker Elektor ni "rumen cajtng" V Kanadi je potrebno narociti sprogramirane PICe ELM, OBD konektor pa se da dobiti tudi na bolhi, ostala perferija lezi v predalckih vsakega elektronika. Trenutno sem v sluzbi, tako da ce koga zanima, lahko popoldne prilimam kaksen link.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

tak majckeno mene zanima!
Mi kaksen material lahko posljes?
Po emailu recimo...
Slika
Uporabniški avatar
markob

Odgovor Napisal/-a markob »

Ja dej prosim kaksen link,pa kako izgleda,kaksne slike,sploh pa takrat ko bos sestavil in ce bo delal.
BRUKI
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

Sicer imam tester ki pokriva tudi renaulte,vendar kaj drugega nikoli ne skodi.
Oglasi se privat ...pa kaksno recemo...
Gost

Daj nalimaj kaksno sliko tega konektorja. Grem pa pogledat kje se nahaja pri laguni '02
Gost

markob napisal/-a:Ja dej prosim kaksen link,pa kako izgleda,kaksne slike,sploh pa takrat ko bos sestavil in ce bo delal.
Se opravicujem, ker se nisem dal linka. Bom. Se mi pa zdi da sem nasel shemo Elektorjeve variante kar preko emule.
branez

Re: Tester

Odgovor Napisal/-a branez »

nlc20 napisal/-a:Pozdravljeni!
Da nebom nove teme odpiral, bi kar tukaj vprasal. :shock:
Imam laguno2 letnik 2002 in nikjer ne najdem v laguni prikljucek OBD2, ce ga seveda sploh ima, nasel pa sem en prikljucek, ki je pod menjalni rocici, ki pa ni niti priblizno podoben OBD2 konektorjo,al se motim.
Prosim za pomoc, ker sem cel internet predelal in nikjer nisem nasel :lol: :wink:
Pred menjalno rocico se nahaja. Vzemi ven pepelnik, spodaj se skriva presenecenje :lol:

Lp, B!
Uporabniški avatar
Carleone
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Carleone »

Po dolgem casu sem se zopet lotil projekta "Poglejmo v pamet avtomobila". Sestavil sem Elektorjev "home made" OBD-2 ISO9141 vmesnik, kateri z pomocjo ELM-jevega mikrokontrolerja ELM323 ( 42.00 CAD z postnino iz Kanade ) komunicira preko serijskega porta (RS-232). Sedaj zadeva caka testiranje. Se prej bo potrebno pobrskati za kaksen software.

Slike in nadaljne porocanje sledi v kratkem...
You hit me, we hit you.

Clio 1.4 16V 2001
Uporabniški avatar
Carleone

Shema in TIV se najdeta na emule, iscite pod Elektor november 2002, na moji shemi pise: Adaptateur pour diagnostic de vehicule (F)
You hit me, we hit you.

Clio 1.4 16V 2001
Uporabniški avatar
Carleone

Iscem software... ravno sem naletel na Renault DDT 2000 - diagnostic tool - vsi hocejo da ga kupimo. Da vidimo kaj pravi eMule :twisted:
Zadnjič spremenil Carleone, dne 26 Jan 2007, 17:48, skupaj popravljeno 1 krat.
You hit me, we hit you.

Clio 1.4 16V 2001
Uporabniški avatar
Carleone

Vidim da ste se nekaj ze razpisali o Renault Dialogys 2006, pa niti ne vem, ce je tudi za diagnozo...

Emule link Renault Dialogsy 2006

ed2k://|file|Renault.Dialogys.2006.4CDs.Multilanguage.rar|1706778376|E4CB7FA6D5431B97604C3EC31619E639|/
You hit me, we hit you.

Clio 1.4 16V 2001
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Renault Dialogys ni za diagnosticiranje napak na vozilu.
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Carleone

Ok, hvala. Iscem dalje...
You hit me, we hit you.

Clio 1.4 16V 2001
Uporabniški avatar
Carleone

Ce koga zanima tale vmesnik (OBDII z ELM323, Elektor), naj sporoci. Sam se ga preizkusil na Clio 2 in Punto, oba letnik 2001.
You hit me, we hit you.

Clio 1.4 16V 2001
Odgovori