Kako je zdaj s tem.. 2uri brezplacnega parkiranja?? S cim dokazes uro prihoda na parkirisice? Na roko napisan listek baje ne velja. Kajti v petek 13.10. sem v okolici Slomskovega trga opazil kar zajetno st. vozil,ki so imeli prilepljene vrecke (obvestilo redarstva)..
Mestna obcina Maribor je sprejela nek odlok da je samo 15min brezplacnih, ne pa tako kot veleva zakon da sta na modri coni 2uri brezplacnega parkiranja..
Kak to mislis vrecke od redarstva!!!!! Kaj so normalni?! Se v cetrtek sem parkiral tam uro pa pol s parkirno uro (ki jo zastonj dobis v Avstriji na Rastplatzih) za sipo pa ni blo panike.
Se pred 2 mesecema sem dobil potrjeno od vodje mestne redarske sluzbe, da obcinski odloki na morejo presegati zakonov na republiski ravni. Da sicer obstaja obcinski odlok o brezplacnem parkiranju v modri coni najvec 15 min, vendar republiski zakon doloca drugace - torej 2 uri parkiranja ce je na vozilu vidno oznacen cas prihoda. Da pa bodo vse modre crte, ki oznacujejo modro cono prebarvali na drugo barvo in tako obsli zakon.
na vrhnk ze kr neki casa uporablamo modre cone, pa mamo ene take analogne urce, k jih kups u trafiki pa nalimas na vetrobransko steklo. Urca ma okroglo stevilcnco pa en tak nevemkknejrecem en tak haklc k pol fiksiras na stevilcnco. Primer: prides ob 1 na parkplac in nastavs un haklcek od 1 do 3. In pac tist "redar" ce slucajn pride mim, pogleda in vid do kdaj mas lahk tm parkiran.
lp
Potem pa swizec zavije ?®okolado v folijo!
Ja, seveda!
Danes sem glih videl par avtov, ki so meli kr navadne listeke not... Sem se zanalasc zavzel! Kazen je imel samo eden, ki pa je verjetno preksil cas (Nisem gledal ure)!
swizec napisal/-a:na vrhnk ze kr neki casa uporablamo modre cone, pa mamo ene take analogne urce, k jih kups u trafiki pa nalimas na vetrobransko steklo. Urca ma okroglo stevilcnco pa en tak nevemkknejrecem en tak haklc k pol fiksiras na stevilcnco. Primer: prides ob 1 na parkplac in nastavs un haklcek od 1 do 3. In pac tist "redar" ce slucajn pride mim, pogleda in vid do kdaj mas lahk tm parkiran.
Ze pred kakim mesecem sem vprasal tu v Mb mestnega redarja kako je s tem. Pa je rekel, da zaenkrat to se velja, samo vprasanje kako dolgo bodo rabili, da bodo se to luknjo zakrpali. Je pa rekel, da naj bi se v Mb celotna modra cona ukinila, in naj bi uvedli samo belo cono.
modra cona v mbju je za pol ure brezplacnega parkiranja s tem da na listek napises prihod npr. 15.40 pa imas do 16.10 zastonj parkiranje... listek nastavis na vetrobransko steklo
moja punca se vozi v MB na predavanja in je do pred cca 1 meseca pisala listek, zdaj pa je baje potrebno kupit parkirni listek
(opozorila jo je sosolka iz MB, da so luknjo v zakonu "zakrpali")
in ker ji je predvceraj poteklo za cca 30 min.je dobila
( oz. jaz bom dobil kazen 40eur) obvestilo radarstva.
placala je za dve uri pol je pa mela predavanja in ni mogla podalsat.
Lansko jesen sem vprasal mestnega redarja potem, ko sem ze kupil listek za parkiranje. Pa je rekel, zaenkrat se velja tisto 2uri brezplacnega parkiranje v kolikor na vidno mesto nastavis listek z uro prihoda..
Od jan'2007 od kar so prispeli novi avtomati, so spremenili mestni odlok, da tega 2-urnega brezplacnega parkiranja ni vec.
ce je stvar zapisana kje v zakonu (Ur.l. RS), potem nizji pravni akti, ki delujejo v nasprotju s kaksnim clenom visjega pravnega akta, krsijo ustavo RS.
Po domace: Mestni svet ne more nekaj omejit, kar dovoljuje zakon na republiski ravni.