Pazi tole

Homologacije, zakoni, predpisi
Uporabniški avatar
gogi
Kraj: Maribor, seveda z širno okolico

Pazi tole

Odgovor Napisal/-a gogi »

No ker dan danasnja policija nima kje denarja za dobiti ( potem takem ) je*e folk kar lepo v glavo.

Zgodbica pa taka:

Maribor, tocneje na Lentu, marsikomu znana relacija. No tam je z parkiranjem tako ali tako ze en velik problem. Ampak, ce le najdes prazen parkirni prostor, bos avto seveda cimprej in najvarneje postavil vanj. Kod vsak pameten ( nekako ) clovek, bo avto postavil z nosom naprej in ne vzratno, kajti, da se tam spravis vzratno parkirat, veliko srece zelim :roll: . No tako sem tudi jaz naredil in lepo mirno pustil za par uric tam avto. Zadeva pa sedaj postane dobra, kajti ko sem zapuscal parkirni prostor sem seveda vzratno sel iz njega. A glej jih hudice seveda bili za mano in me ustavili. Seveda sem ga vprasal za razlog zakaj in odgovor je bil "ZARADI NEPRAVILNEGA VKLUCEVANJA V PROMET" :evil:
A rekel je celo, da je ze na stirih voznikov tako na hitro zasluzil, kajti vsak ve, da ze vzratno nigdar ne pripelje iz stranske na glavno, temvec vzratno iz glavne na stransko.
No po kar nekaj casa razplavljanju sem mu raje dal prav, ceprav bi rad njega vidu kako bo tam parkiral.
Kazen: 50,000 sit in 4 kazenske pike, to pa je kar lepa kazen.

Tako, da nevem ali se sam men to zdi mal glupasti in draga zadeva, saj vsak parkira kod je le mozno, da cimprej sprosti promet za sabo.
Nasa policija pa seveda na ta racun lepo mastno povni svoj proracun :evil:

Men osebno neposteno in cisto izkoriscanje voznikov.
Lp Gogi

Slika
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

napisi po kerem clenu ti je napial kazen :?:
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

npisi pritozbo. meni je enkrat ratalo d so mi skenslali z 200 jurju multe. bejzi do enga odvetnika in bo.
AWAKE
Kraj: podravje

Odgovor Napisal/-a AWAKE »

pa za to ti lahko da tako kazn oz. sploh kazn :? kaj mu nisi reko kak pa pol parkirat na diagonalni parkplatz, ki je diagonalni v smeri voznje :roll: recimo nasproti obcine pri 1. gimnaziji... Priporocam ti da gres na policijsko postajo pri sodiscu in zahtevaj naj ti obrazlozijo malo situacijo... drugac pa poklici Direkt pa jim povej zgodbo pa bo se v istem tednu v cajtngu not :wink:
Vozim Renault z Michelin, sanjam Ferrari z Bridgestone :)
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

AWAKE napisal/-a:pa za to ti lahko da tako kazn oz. sploh kazn :? kaj mu nisi reko kak pa pol parkirat na diagonalni parkplatz, ki je diagonalni v smeri voznje :roll: recimo nasproti obcine pri 1. gimnaziji... Priporocam ti da gres na policijsko postajo pri sodiscu in zahtevaj naj ti obrazlozijo malo situacijo... drugac pa poklici Direkt pa jim povej zgodbo pa bo se v istem tednu v cajtngu not :wink:
:lol:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Daj nekaj pokazi. Na kak nacin si peljal vzvratno..

Po zeleni ali rdeci smeri??

Slika
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Ce je peljal po zeleni jaz ne vidim da se kak drugace pelje :) Ce si peljal pa po rdeci pa je kolko jaz vem prekrsek :) Ceprav se mi zdi smesno da swinjetine sluzijo dnar na tak nacin
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Solero

Tocno tak :!:
Uporabniški avatar
MaTe0

Re: Pazi tole

"ZARADI NEPRAVILNEGA VKLUCEVANJA V PROMET" :evil:
kajti vsak ve, da ze vzratno nigdar ne pripelje iz stranske na glavno, temvec vzratno iz glavne na stransko.
Ceprav sklepam iz tega ce ti je tak reko potem je to razlog, ce pa si peljal po rdeci puscici pa bodi srecen da ti ni zaracunal se za tisto...ceprav 50 tisoc pa 4 tocke za ta prekrsek je zelo veliko :!:
Uporabniški avatar
gogi

Ne ne!! Prvo pomota obema. Zakaj, bila je zelena crta, kajti rdece mislim da nebi nihce izbral, saj potem taker resnicno krsis predpis. Bila je kar lepo zelena, sam se parkirni prostor, kateri je ob glavni cesti, takole receno, se potem vkjucujes iz stranske v glavno.

Bil tudi pri odvetniku, kaj bo iz tega je bolj 50 - 50% kajti je res, da kod vsepovsot je v zakonu luknja. Obrazlaga le te kazni je kod je reko odvetnik iz 28. clena ( kateri je napisan za kazen ) 3 odstavka:
(3) Vzvratna voznja je prepovedana, kadar bi voznik s tako voznjo lahko ogrozil drugega udelezenca v cestnem prometu ali premozenje, zlasti pa na nepreglednem ali zozenem delu ceste, na delu ceste, kjer je prepovedana ustavitev, na prehodu ceste cez zeleznisko progo, v predoru, galeriji ali na mostu, ob zmanjsani vidljivosti ali pri prehajanju z neprednostne na prednostno cesto.
V na kratko obrazlaga iz MNZ Slovenije: ce pri vklucevanju ne pustite mimo vseh vozil, katera vozijo po prometni cesti ter kjer je prepovedano ustavljanje se kaznuje z globo 50,000 sit in 4 KT.

Na Lentu je pa resnicno znak PREPOVEDANO USTAVLANJE IN PARKIRANJE.

Takole, po vseh poteh in kar nekaj zgubljenega casa, je to bolj lahko le to da bo trebalo placati in nekako biti tiho. Tudi vsak povedo, da kar zakoplicirna zadeva za to stvar.

Vglavnem saj se mi negre zaradi same kazni, sam zdi se mi nefer, saj zakoni so ponekod zelo skregani z realnostjo v cestnem prometu in nikakor mozno da se jih lahk resnicno drzis.
Lp Gogi

Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

Ce si imel pa znak prepovedano ustavljanje pa parkiranje pa te morem za uhe pocukat :) :lol: Upam da bos resil najbolse po svojih moceh.,

LP!
Uporabniški avatar
gogi

Eto danes ravno dobil pisni odgovor iz MNZ glede te zadeve.

Zadeva sledeca:

Spostovani!

V nadaljevanju vam posredujemo odgovor, ki ga je pripravil Sektor prometne policije Generalne policijske uprave:

Vkljucevanje v cestni promet obravnava 44. clen Zakona o varnosti cestnega prometa (Uradni list RS, st. 25/06 - uradno precisceno besedilo), kjer je v prvem odstavku doloceno, da mora voznik pustiti mimo vsa vozila, ki vozijo po prometnem pasu, na katerega se vkljucuje:
- kadar se vkljucuje v promet na prednostni cesti s ceste, ki je s predpisano prometno signalizacijo oznacena kot neprednostna;
- kadar se vkljucuje z nekategorizirane ceste v promet na javni cesti;
- kadar se vkljucuje v promet na cesti s parkirnega prostora ali z druge povrsine, ki ni cesta.

Voznik vozila, ki ravna v nasprotju z navedeno dolocbo se kaznuje z globo 50.000 tolarjev, poleg tega pa se mu izrecejo 4 kazenske tocke. Ce ravna v nasprotju z dolocbo tega clena voznik, ki ne potrebuje vozniskega dovoljenja (npr. kolesar), se kaznuje z globo 30.000 tolarjev.

Prijazen pozdrav,
Sektor za odnose z javnostmi

Tako da............ :evil:
Lp Gogi

Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

Beda ej ...so ti vsaj dali na obroke?
AWAKE
Kraj: podravje

Odgovor Napisal/-a AWAKE »

gogi napisal/-a:Eto danes ravno dobil pisni odgovor iz MNZ glede te zadeve.

Zadeva sledeca:

Spostovani!

V nadaljevanju vam posredujemo odgovor, ki ga je pripravil Sektor prometne policije Generalne policijske uprave:

Vkljucevanje v cestni promet obravnava 44. clen Zakona o varnosti cestnega prometa (Uradni list RS, st. 25/06 - uradno precisceno besedilo), kjer je v prvem odstavku doloceno, da mora voznik pustiti mimo vsa vozila, ki vozijo po prometnem pasu, na katerega se vkljucuje:
- kadar se vkljucuje v promet na prednostni cesti s ceste, ki je s predpisano prometno signalizacijo oznacena kot neprednostna;
- kadar se vkljucuje z nekategorizirane ceste v promet na javni cesti;
- kadar se vkljucuje v promet na cesti s parkirnega prostora ali z druge povrsine, ki ni cesta.
Voznik vozila, ki ravna v nasprotju z navedeno dolocbo se kaznuje z globo 50.000 tolarjev, poleg tega pa se mu izrecejo 4 kazenske tocke. Ce ravna v nasprotju z dolocbo tega clena voznik, ki ne potrebuje vozniskega dovoljenja (npr. kolesar), se kaznuje z globo 30.000 tolarjev.

Prijazen pozdrav,
Sektor za odnose z javnostmi

Tako da............ :evil:
v cem je pa zaj tu sploh poanta mi ni jasno? (to kar je odebeljeno) Mislim kak pa se bos vkljucil v promet iz parkplatza, kot takrat ko bo prazno... Ce ni prazno se pa zaletis ne... Hmm tukaj se ziher lahko se kaj pritozis in navedes razloge kot gost promet, nepreglednost, od sonca se blescalo itd., oz. lahko trdis,da ko si pelal ven ni bilo nobenga... Ne vem no, vsej po tem kar si dobil odgovor, bi moglo tak bit.
Vozim Renault z Michelin, sanjam Ferrari z Bridgestone :)
Uporabniški avatar
Solero

Ne to je misljeno v primeru da mu ti iz parkirisca zapeljes in odvzames "prednost" ter z svojim premikom vozila oviras druge udelezence na prednostni cesti, da ne morejo prosto nadaljevat poti ampak zavirat.

Mogoce pa je res bil kak avto ko si ven zavijal... Kr tak policaj ni napisal kazni..
Odgovori