Twingo in cudezne luci - stevci
Twingo in cudezne luci - stevci
Torej,nasel sem en gumbek spodaj , ki ce ga vklopim ( ali izklopim,nevem tocno) , naredi tako reakcijo da se prizge voznikova obicajna luc in sovoznikova luc. Ce prizgem luci rocno dela normalno in ugasnejo se tudi vendar se po nekaj sekundah ponovno prizge zgoraj opisana kombinacija.
Ce stikalo prekaknem, dela vse normalno.Se komu sanja kaj bi to bilo? Stikalo so vezali tam pri varovalkah, gres pa na eno oranzno zico pri neki skatlici na desni. Do zdej se nism ugotovu finkcije.
Skratka,naredit hocem se to da bo display skos prizgan, ter da se luci prizgejo avtomatsko ko das kontakt.Kaksen nasvet dobrodosel kje iskat kaksen kabel za luci ( za zaslon ze vem da je modra ki jo je treba zvezat na minus).
Kako je s spremembo barve stevca?Kje se kupi folije da sveti lepo modro ali rdeco?.
To je zaenkrat vse,edino ce ima kdo srebrne gume za notranjost se priporocam.
Ce stikalo prekaknem, dela vse normalno.Se komu sanja kaj bi to bilo? Stikalo so vezali tam pri varovalkah, gres pa na eno oranzno zico pri neki skatlici na desni. Do zdej se nism ugotovu finkcije.
Skratka,naredit hocem se to da bo display skos prizgan, ter da se luci prizgejo avtomatsko ko das kontakt.Kaksen nasvet dobrodosel kje iskat kaksen kabel za luci ( za zaslon ze vem da je modra ki jo je treba zvezat na minus).
Kako je s spremembo barve stevca?Kje se kupi folije da sveti lepo modro ali rdeco?.
....
Re: Twingo in cudezne luci - stevci
Kokr jaz razumem imas naknadno montirane dnevne luci.lost1 napisal/-a:Torej,nasel sem en gumbek spodaj , ki ce ga vklopim ( ali izklopim,nevem tocno) , naredi tako reakcijo da se prizge voznikova obicajna luc in sovoznikova luc. Ce prizgem luci rocno dela normalno in ugasnejo se tudi vendar se po nekaj sekundah ponovno prizge zgoraj opisana kombinacija.
Gumb ima pa funkcijo vklop/izklop dnevnih luci - to je vsa huda tehnicna opcija tega gumba.
Jaz imam enako Twingeca z enako montiranim gumbom pod volanom
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Ja je eno kockasto stikalo.lost1 napisal/-a:torej imas na levi strani volana crno stikalo v obliki kocke?
A to je kao original iz "fabrke" oz avtohise?
Samo ni mi jasno zakaj se vklopi zasencena luc samo na voznikovi strani, na sovoznikovi pa samo pozicija.Drugace delajo luci normalno.
Res pa je da je ze ene pol leta pokvarjeno in se sploh ne mislim ubadat s tem, ker je brez veze.
Pomoje so to res v avtohisi ( renault kjer smo kupili novega) montirali naknadno - zaradi zahtev homologacije in potreb evropskega trga.
Original pa sigurno ni - ce ne zaradi drugega pa zaradi barve stikala.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Punca je dobla vcaraj avto nazaj. Bil je na popravilu zaradi nesrece. Delalli so ga v avtohisi in naslednji dan sem avto seveda pregledal temeljito. In glej ga zlomka prej tistega stikala ni bilo. , zdaj pa gledam pa mi ni blo cisto nic jasno dokler nisem brebral tega vajinega clanka.
Ja res je , zmontirali so ga nadknadno
Zgleda pa zelo smesno in cudno narejeno!
Sem mislil sprva da je za vklop in izklop airbagov
Vglavnem smesno , se bolj glavno pa da zdaj vem zakaj je 
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
- 16v-TwInGo
- Kraj: Ribnica
Evo fantje,res so dnevne luci.Sem zamenjal zarnico na drugi strani in se luci res prizgejo cca 70% .Ce pa rocno preklopis so pa 100% luci.
Skratka lustna stvar,ampak bom kar vseeno prevezal preko releja da bodo kar vedno 100% luci.
Za v rikverc pa mislim da ni zmigovcev avtomatsko,ampak tega itak ne rabis.
Zdej sam se srebrne gumbke nekje najdemo,pepelnik ki ni polomljen, kaksen naslon za roko pa bo.Pa naceloma lahko tudi polico zadnjo.
Ce ima kdo kej od tega,kar napisi na PM
Skratka lustna stvar,ampak bom kar vseeno prevezal preko releja da bodo kar vedno 100% luci.
Za v rikverc pa mislim da ni zmigovcev avtomatsko,ampak tega itak ne rabis.
Zdej sam se srebrne gumbke nekje najdemo,pepelnik ki ni polomljen, kaksen naslon za roko pa bo.Pa naceloma lahko tudi polico zadnjo.
Ce ima kdo kej od tega,kar napisi na PM
....
da ne odpiram nove teme. torej danes sem resil problem z zatemnitvijo stevca na twingotu (pri odprti strehi in soncu se cisto nic ni vidlo), zdaj me pa zanima ce se da doma naredit samodejni vklop luci in kako. se pravi da ko dam kontakt da bi se luci prizgale. torej ce je kdo tako dober in razlozi kaj vse potrebujem in kaj tocno je potrebno naredit.
Hvala za info
Hvala za info