Menjava motorja

Modifikacije vozil
martin

Menjava motorja

Odgovor Napisal/-a martin »

Zdravo,
nov sem na forumu :), tako da sm prebrskaw vecino tem o temu, pa sem nasel eno staro. Zanima me kako je s tem sedaj.

Namrec sem dobil ugodno ponudbo za dati v mojega clio-ta 1.2 motor od RS (2.0 180km). Zanima me kako je s homologacijo in ce je kdo to ze delal, kako je to potekalo in ce je imel kaksne probleme

Hvala za odgovor

LP
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Ni samo motor, potem je se podvozje treba od RSa, zavore, menjalnik, kompletna napeljava z racunalnikom, izpuh, kolektor, itd...! Vrjetno da bi pa sel brez problema not, vendar je vprasanje ce se splaca in ce bo pol varno :wink:

Raje prodaj tega in kupi RSa :wink:
martin

Ja sej dobim vse zraven razen zavor, ja mogoce je bolse da tega prodam in kupim RSa, bo manj problemov
Uporabniški avatar
killah bee

Da nebi misli da je podvozje samo amortizerji in fedri :D So roke druge stabilizatorji, zadnja cela prema je debelejsa itd... Je kr velik stvari drugacnih :wink:

Temo pa prestavljam v tuning, ce se ze o tem pogovarjamo in ne spada pod zakone in predpise :D
martin

Ja no prvotno je blo misljeno kko je z zakoni :D

Bom se dobro premislu saj me bo tudi registracija stala dooosti vec :shock:
Imperator

Odgovor Napisal/-a Imperator »

ti kar dej notri to masino ... pol pa do prvega ovinka :) al ti bo pa motor kar iz nosilcev ven vrglo, ko bos dal gas :)

definitivno zadeva je izvedljiva. homologacija je tu najmanjsi problem. rabis serijsko stevilko motorja, pa verjetno kaksno dokazilo, da motor noter pase, prides na LPP in reces, da si dal noter nov motor, dobis vlogo, jo izpolnis in nato cakas, da te poklicejo na tehnicnega. Ce pregled opravis dobis na dom kartoncek + novo uno zeleno knjigico, kjer so novi podatki (130 kW ali koliko ze)

precej vecji problem je tu pripravit avto, da bi lahko krotil te konje. ze same gume ki so na 1.2 so veliko premajhne, potem zavore (zadaj bobni :roll: ), glede fedrov in amortizerjev ne bi bil tak problem, edino v ovinkih bi se guncal ko na ladji, roka je presvoh, skratka vecino stvari je premajhnih.

z drugimi besedami: ce nisi mehanik oz. nimas doma konkretne delavnice se ti ne splaca.
?†it ... spet mam prav!
martin

motorja ne bom js menjaval ampak bo to naredil znanec, po dobri ceni in se rad s takimi stvarmi ukvarja. Mi je reku da je podobno stvar ze naredu na cliotu, tako da se bom se malo pozanimal in se verjetno odlocil za :D

seveda vas bom obvestil kako je potekalo :wink:
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ok, menjava 1.2 na 1.6 se gre, ampak masina na RS je pa huda...naj svasa povprek in pocez podvozje :D
Slika
Imperator

pa pusti gor znakec 1.2

bos zazigal :D
?†it ... spet mam prav!
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

jest bom pa tko reku....vse se da ce se hoce :wink: ...mors pa vedt da je RS malo sirsi spredaj, to pomen da ma daljse roke in posledicno tud polosovine (nism zihr da so daljse, mocnejse so pa 100000%)...stabilizator je mocnejsi...bremze so tammali problem, zadaj grejo gor od kake turbo petke/clio 16v/19 16v, spredaj so dost uredu....amortizerji se dajo strsat, fedre das pa od rs-a.

da se, sam rabs znanje, al pa prjatla k se spozna dobr na avtomobile in zna tud mal improvizirat. :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
killah bee

Kaj pa ABS :wink: Pol rabs zadi diske ki imajo ABS
Imperator

eh, tud brez ABS bo slo. itak ga dirkalni avtomobili nimajo.
?†it ... spet mam prav!
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

killah bee napisal/-a:Kaj pa ABS :wink: Pol rabs zadi diske ki imajo ABS
eh...ne rabs :lol:

pac zadi abs-a ni :lol:
Enigma motorsport
martin

Imperator napisal/-a:pa pusti gor znakec 1.2

bos zazigal :D
1.2 znakec ostane gor 100% od zunaj bo videt navaden 1.2 :roll:
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

ja sej ...ce bos dobil zraven najnujnejso mehaniko potem ni sploh noben problem...ce bojo zlajfi originalni.....bos pa mogu temu primerno vozt.....sicer pa bremze zamenjat je najmansi problem :wink: ......ker model cliota pa mas zdej :?: noivejsi od 2000 :?:

Veliko uspeha pri sestavljanju.... no to bo res pol raketa..ko z 1.2 prehitis kasnga bemfla...pa mu ni nc jasno :lol:
Zaklenjeno