KLJUC ZA TWINGA!!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
enya

KLJUC ZA TWINGA!!

Odgovor Napisal/-a enya »

Pozdravljeni,

nujno rabim vaso pomoc....sem videla da samojed obvlada zadeve, tko da prosim predvsem za njegovo mnenje. Moj twingo, l. 2000...hm....ne vem niti kako nej vam to razlozim...v glavnem kljuc ne dela, avto ne prepozna kljuca, kljuc oddaja neke radijske signale....v glavnem ko dam kljuc v klucavnico, in dam kontakt, bi morala lucka(ne vem kako se ji rece-je rdece barve) nehat utripat, potem avto lahko vzgem, ce pa lucka ne neha utripat, pa ni sans da vzges avto. Rezervnega kljuca nimam, edina varianta je(vsaj tako so mi rekli na servisu), da narocim nov kljuc. Nov kljuc stane 23.000 SIT, cakas na njega 10 dni, ker ga kokr nardijo v Franciji. Me zanima ce je to res in ali mogoce obstaja kaksna druga varianta? Aja se to, neka koda....k jo dobis na servisu...no to imam, je serviser ni mogu vnest, jst je pa tud ne morem? Najepsa hvala vsem za pomoc in odgovor.

Lp enya :wink:
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

No, odgovoril sem ti ze v mejlu, tukaj sele vidim da tudi serviser ni mogel kode vnest. Se bojim da bo tista prva varianta ki sem jo opisal kar resnicna.
Kako se pa zadeva obnasa? Avto vergla, pa ne vzge, ali sploh ni glasu od njega?
LP, Samojed
cliouser
Kraj: Lenart-Maribor

Odgovor Napisal/-a cliouser »

Samojed napisal/-a: Kako se pa zadeva obnasa? Avto vergla, pa ne vzge, ali sploh ni glasu od njega?
To je ce se ne motim elektronska blokada motoraj tako da ce tii lucka vtripa ni sans da ga vstartas brezveze verglat :wink:
Oz. odgovor ni glsa od njega

Sicer pa imam jaz iste probleme na cliotu 02 pa so mi enkrat kodo zbrisali in nato ponovno vpisali. Pol leta je bilo recimo dobro nato pa je znova zacelo zezat.

Za info: vem da ima R19 narejeno tako da lahko preko gumba za centralno zaklepanje vneses noter kodo. 1.Problem je le ker ti te kode nocejo povedat edino ce imas kake veze ali pa jo izves ce onemu gledas malo pod prste ko dela v delavnici ;-)
2. Problem . pred vsakim ponovnim zagonom motorja moras vnasat kodo ;-)
Ni lahko, nam!
enya

Samojed napisal/-a:No, odgovoril sem ti ze v mejlu, tukaj sele vidim da tudi serviser ni mogel kode vnest. Se bojim da bo tista prva varianta ki sem jo opisal kar resnicna.
Kako se pa zadeva obnasa? Avto vergla, pa ne vzge, ali sploh ni glasu od njega?
ja avto vergla, pa ne vzge...lej, v navodilih je napisan postopek vnasanja kode, pa serviser jo je tudi probal vnest, problem je v tem, da se jo niti ne da vnest, tko da ne mormo vedet al je napacna al ne... :cry: zdej pa res ne vem vec kaj naj naredim, pa sej, tud ce je avto bil sestavljen...do zdej je kluc delu, mislm avto je vzigal, na servis morm pa danes kljuc prinest...bom pa se omenila da mogoce stevilka sasije ni ok?! upam, da se res ne bo zgodilo to, da kupi nov kljuc in se ta ne dela...no sporocim jutri kako je slo

tnx enya
enya

To je ce se ne motim elektronska blokada motoraj

ja...to je to, kdo so mi na servisu povedali, pri twingotu naj bi se vnasala tam ko nuliras dnevne kilometre, ampak sploh ne pusti vnest kode....probali pa smo tudi ze tam ja, kjer je centralno....tudi ne dela...

ma ja sej vem, da je to s kodo brez veze in da jo je treba vsakic na novo vnasat, ampak zdaj bom 10 dni brez avta?! bi tudi na to pristala...groza v glavnem :twisted:
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

nekteri modeli (novejsi) majo moznost, da se elektronska blokada motorja odklop. brez kode. na servisu se priklop na racunalnk, pol je pa tam opcija blokada motorja. pa se samo tam spremeni da/ne.
Slika
Uporabniški avatar
Samojed

Sicer temi kodami nimam izkusenj, samo nekaj mi je cudno - imel sem twingota 2003 letnik, z blokado itd, pa nisem nikoli cakal oz. sploh ne vem, da bi lucka kdaj ugasnila. Je, ampak ko je avto ze laufal, o si pa kljuc vstavil pa ne. In isto je pri scenicu - ce je kljuc v kljucavnici, lucka utripa. Neha sele ko avto laufa.

Zdaj pa mene zanima, kako serviser ve da koda ne prime. Ali samo predvideva, zato ker avto ne zalaufa. Za vnos kode je treba imeti kontakt, ne. In ce to storis z delujocim kljucem, predvidevam da je ne bos mogel vnesti se enkrat.
Poskusite za stos vnesti kodo z navadnim kljucem (tisto kopijo, ki nima daljinca). Ce bo v tem primeru sprejel kodo, potem sploh ni nic narobe s kljucem, ampak je problem drugje.
LP, Samojed
enya

ojla,

no tako je...sem narocila nov kljuc, oziroma tisto plastiko (daljinca al kaj, to delajo v Franciji) je baje praov samo z amoj avto, narocen je posteviki sasije. Sem preverla kako je s to mojo stevilko sasije....serviser jo je prepisu z avta in je enaka kot v prometni, tko da upam da tukaj ne bo problema. No ta plastika, kjer je koda kljuca al motorja stane 23.000, potem je pa treba se na servisu neki prilagodit?! in pol nej bi avto uzigal-tko da bo vse skupaj sigurno okrog 30.000. baje se to pri novejsih renaultih kar pogosto dogaja - zakaj, ker ti ne vem kljuc pade na tla, ga kam butnes....tko k ce ti telefon pade na tla al pa dalinc od tv, no dobr ne zgodi se to glih takoj k ti enkrat pade na tla....na servisu so rekl, da ja da se je vcasih ta koda dala vnasat, da pa se pri novejsih modelih to ne da. Od brata kolega je mel isti problem na meganu in on je lahko vnesu kodo, zato sem na servisu tezila za kodo...nisem pa vedla da lahko odblokirajo motor, to bi mi na servisu res lahko povedal, zdej je kar je, kluc je ze narocen...

samojed - sigurno je v twingotu tko: tista mislm da se ji rece kontrolna lucka....utripa ko je avto zaklenjen, odklenes, das kontakt - more nehat utripat, ponavad traja tolk casa, da neha goret tud tist cudn oranzen znakec in pol lahko avto vzges, med voznjo pa potem ne gori - je vgasnjena....in dokler ta lucka utripa....ne morem vzgat avta!!

no tko, se enkrat se vam zahvaljujem za pomoc, se ogasim ko dobim kljuc, da sporocim kako in kaj - da bodo tudi drugi potem vedeli kaj morejo storit :)
enya

aja, pa se to, mam samo en kljuc, tko da ne morem probat ce bi se z drugim kljucem dalo vnest kodo!?
Uporabniški avatar
Samojed

No, upam da se zadeva resi, ceprav bo nekaj stalo.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

kljuca morjo na servisu se sinhronizirat.
Slika
lost1

Odgovor Napisal/-a lost1 »

Da privlecem staro temo malce na vrh.

Me zanima ali se pri twingotu enostavno vn vrzt stari sistem kljucev oziroma dalincev.

Torej dal bi drug dalinski sistem za odklepanje notr,samo me malce skrbi tale blokada ki jo dosti omenjate.
Se mora avto res odklenit preko original daljinskega ( IR ) da sploh zalavfa, ali bo slo tudi preko ostalih daljinskih? Namrec najraje bi dal tiste zlozljive kljuce notri z alarmom, kodo iz kljuca enostavno premaknes, samo nebi se rad zajebaval zastonj da bom potem ugotovil da sploh ne dela ce ni odklenjen preko original daljinca ( ki mimogrede sux ker dela na razdalji 1m od avta).
....
Odgovori