OZ Ultraleggera

Vse o videzu avtomobila
Uporabniški avatar
sajko
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a sajko »

clioIII napisal/-a:Hehe!!!!

Na feltnah bodo zimske gime ja!!!

Kolesa bodo za pozimi :D
Kaj pa ce bi rajs kupu tele 18" , pa vrzes zimske na te obstojece feltne, tanove mas pa za poletje?
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
Uporabniški avatar
clioIII
Kraj: K r a n J

Odgovor Napisal/-a clioIII »

Zato ker 18" z gumami pridejo okrog 400k + zimske gume 16" za te feltne 100k! Skupaj je to 500k priblizno! Pa se nizat bi ga blo treba, se pravi 500k je premalu!

Zato bom raje kupu ene dobre 16" pa zimske gume pa mam mir! Pa se homoligacije ni treba spreminjat pa take scene!
Renault Clio III Dynamic Luxe 1.6 16V
Renault Clio III RS 197
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

a ni skoda novih litk za pozimi? ce se js ne motm se kr lepo unicujejo, sol pa to....
Imperator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Imperator »

IMO zelo slaba odlocitev in ti bo zal toliko dnarja.

Poglej, tele 16ke pridejo okol 35k/komad +gume in si takoj na 200 jurjev (17ke so minimalno drazje od 16k, razlika v izgledu je pa ogromna). Potem pa da jih pozimi na soli totalno zjebes, da jo moras dat peskat in na novo prebarvat.

Na tvojem mestu bi kupil 17 col feltno, jo oblekel v letne gume in tele obstojece feltne dal na zimske, ce ti je ze toliko do tega da se pozimi na aluminiju prevazas.

Homologacija je najmanjsi problem in sploh ni zajebancije. Ko jih bos kupil dobis papirje, gres na LPP ti pregledajo avto in cez nekaj casa dobis na dom kartoncek ki ga pokazes policaju.

Nevemno, moje mnenje je, da ga bos mim butnu s tem nakupom.
Mam sam ultraleggero 17'' na clio II in sem max zadovoljen s feltno, na pospeskih se nic ne pozna, edino na koncni zaradi sirse gume.
?†it ... spet mam prav!
Uporabniški avatar
birkoff
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a birkoff »

Clovek, jaz ti pa pravim, izberi tiste, katere so vsec TEBI in ne drugim! :wink:
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Cisto tko. Kar kol bos kupu 16 col, je metanje dnarja stran, ce se ti gre vsaj malo za izgled. Ce rabis felne za zimo, kup navadne zelezne pa je.

Na novem Cliotu je 16col tako kot pri prejsnjem 14. Na novga Cliota zaradi izgleda minimalno 17 col, pa se te bodo zgledale male :wink:

Tako da vse drugo je vrzen stran denar, ker izgleda tako ali tako ne bo :wink:
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

jst bi su na renault pa kupu zelezne z radkapam k se mi zdi skoda litk za pozim pa se ne bo ti treba nc homologirat tut ce das 15-ke gor.
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

killah bee napisal/-a:Cisto tko. Kar kol bos kupu 16 col, je metanje dnarja stran, ce se ti gre vsaj malo za izgled. Ce rabis felne za zimo, kup navadne zelezne pa je.

Na novem Cliotu je 16col tako kot pri prejsnjem 14. Na novga Cliota zaradi izgleda minimalno 17 col, pa se te bodo zgledale male :wink:

Tako da vse drugo je vrzen stran denar, ker izgleda tako ali tako ne bo :wink:
se strinjam :oops:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Jaz se tudi strinjam...

Jaz sem mel stare ALU (v podpisu) na cliotu za pozimi. Zima in sol pac naredi svoje, ceprav se v mojem primeru ni poznalo veliko, sol se zasusi na felgo. Tudi robniki pozimi. Alu felgo lahko zvijes, ce ne pazis. Razen ce si ti jebe.

Jaz sem pred kratkim kupil 16" alu za mojega cliota namenjene samo letnim gumam, stare 14" ALU bom prodal in kupil zelezne felge za cez zimo. Najmanj problemov in nerabis pazit.

To je moje mnenje, ce pa se ti ne zdi skoda felg pa kr daj gor!

20k al pa 200k je razlika :)
Uporabniški avatar
clioIII

Ja to je res ja!

Samo za 20k ne dobis zeleznih feltn 15" z ratkapami in gumami!
Drugac pa cist razumem kva ste hoteli povedat in vase mnenje spostujem!

Nisem se cisto preprican kako in kaj, imam se mal casa do zime in bomo se premislil!

Ceprou je vse ze mal offtopic ampak vseen!
Renault Clio III RS 197
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

Priporocam ti matt,ker je ze avto taksne barve.

off topic: :idea:
Glede na to da kupujes taksne feltne za zimske sklepamo, da se ti ne gre za 20jurjov, in bos pametno racnal pa kupu 17ke,ki jih lahko tudi prodas za med,16tk ti pa nebo noben kupu!
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Skoraj 100% imas homologirano tudi dimenzijo 185/60 15 kot ostali modeli cliov. Torej, kupi zelezne feltne in zimske gume 15", saj pozimi so ceste posoljene, avto je itak vecino casa umazan, tako da res ne vidim smisla ALU platisc pozimi...
Uporabniški avatar
clioIII

Ne no sej nism od vceraj!
V homologaciji pise 195/50r16 pa nobene druge dimenzije! Motn da majo druge napisano 15 in 16 col, samo dinamic lux ima samo 16! Verjetno zaradi sirsih blatnikou al ne vem zakaj!
Ce mi pa ne verjames greva pa lahko za kisto stavt pa prlet pogledat! :D
Za svoj avto bom pa ja vedu kva je v homologaciji napisano!
Renault Clio III RS 197
Uporabniški avatar
sajko
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a sajko »

clioIII napisal/-a:Ne no sej nism od vceraj!
V homologaciji pise 195/50r16 pa nobene druge dimenzije! Motn da majo druge napisano 15 in 16 col, samo dinamic lux ima samo 16! Verjetno zaradi sirsih blatnikou al ne vem zakaj!
Ce mi pa ne verjames greva pa lahko za kisto stavt pa prlet pogledat! :D
Za svoj avto bom pa ja vedu kva je v homologaciji napisano!
A si ze kake feltne homologeru pa da so ti dali nov kartoncek? Ker ponavad tut pozabjo kake druge dimenzije vpisat zravn. Ce je tko pejt nazaj pa nej ti dopisejo.
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
Odgovori