1993 Renault 5 Energy

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Tom000 napisal/-a:uau, ta petka bo pa "letela", pa se unikatna, svaka vam cast da lahko vse te dele skup zmontirate, kaj pa zracni filter bos dal sportnega gor?
ne.. ..predelal bom serijski airbox na tak nacin,tako da bo pasal na fergazer. ob naslednjem servisu (ko bo potrebno menjati zracni filter) bom tega zamenjal s sportnim (panelnim) filtrom (torej taksen, ki pase v original airbox).
Uporabniški avatar
damjan

Odgovor Napisal/-a damjan »

poznalo se bo samo v glavi...
tist kar najbolj ucinkuje je že tak mejano :)

Urošu pa samo... :smt009 :smt009 Razen njega ne poznam nikogar, ki pri zgodnjih dvajsetih naredi toliko stvari sam in to perfektno, z ozirom na to, da se ne šola za mehanika al pa kleparja.
Matija, ti pa le nadaljuj, rdece petke itak najbolj zažigajo 8)
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
melonca'r

Zadeva pocasi napreduje...

Polovica kolektorja je ze zasvasanega:
SlikaSlikaSlika

Na prirobnici je bila manjsa "stopnicka" med prirobnico in cevjo.. ..s pomocjo bormasine in rotorezkarja smo "stopnicko" zgladili:
SlikaSlika

Drug del kolektorja sem ze pripravil in ga bom dal kolegu zasvasat..

Sem se pa lotil serijskega airboxa, ki sem ga malo predelal, tako da bo pasal na nov fergazer. V spodnjem delu airboxa sem izrezal luknjo, kos pleha oblikoval v zeljeno obliko, izrezal nekaj lukenj in zadeva narejena \:D/
SlikaSlikaSlikaSlika

Takole pa zgleda modificiran airbox na fergazerju:
SlikaSlikaSlikaSlika
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Probi dat na ti dve luknici v filtru, malenkost trobentice, magari 1cm sam da bo zaobljeno, ker zdle se ti zrak na vhodu zavrtinci, in maš za priblizno 5mm manjso lukno vhoda zraka, a zastopiš ka mislim?
Tom000
Kraj: Šentjur pri Celju

Odgovor Napisal/-a Tom000 »

uau dobr si tole naredu, si sploh nisem prej predstavljal, kr tako naprej :wink:
Uporabniški avatar
žabc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a žabc »

tole je pa huda stvarca :D :D

lepo ustvarjeno 8) 8) 8)
melonca'r

urosr napisal/-a:Probi dat na ti dve luknici v filtru, malenkost trobentice, magari 1cm sam da bo zaobljeno, ker zdle se ti zrak na vhodu zavrtinci, in mas za priblizno 5mm manjso lukno vhoda zraka, a zastopis ka mislim?
trobentice bom sam naredil.. ..na prejsni strani je slikan kalup za trobentice, ki bodo narejene iz poliestra 8)

Pa se sliki kalupa:
SlikaSlika
(na sliki je kalup postavljen na glavo)

pa se dimenzija trobentic.. ..spodnji del je fi 40mm (toliko kot je premer "vhoda" na fergazerju), premer na zgornjem delu trobentic je dobrih 70mm, visina pa 45mm (visino lahko poljubno nastavljam, tako da med tem delom kalupa, ki je na sliki in spodnjim delom (ki ga ni na sliki in je v bistvu ena alu plosca dimenzij 10x10cm), dodajam distancnike.. ..torej lahko naredim trobentice visine 45mm in naprej - zgornja meja ni dolocena :lol: ). Za zacetek bom naredil 2 komada visine 45mm, potem bom naredil pa se kaksne visje in sprobal ce bo kaj razlike. Trobentice bom pa delal pri kolegu, ki si je doma naredil pec.. ..ena stara pecica, ki jo je dobro zatesnil in en kompresor, tako da se izdelki pecejo pri dolocenih stopinjah in v vakumu (ali pri dolocenem pritisku);)
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Sam ni mi š ecist jasn kk boš gor spravu te fergije, a pride še kakšna cevka umes?
melonca'r

urosr napisal/-a:Sam ni mi s ecist jasn kk bos gor spravu te fergije, a pride se kaksna cevka umes?
Nekako takole naj bi na koncu zgledalo... (zaenkrat je s izolir trakom improvizirano :lol: )

SlikaSlikaSlikaSlika
525tds-Power
Kraj: Ajej...

Odgovor Napisal/-a 525tds-Power »

Samo za info.
Bolje je ce so sesalni kolektorji in pa sesalne luknje v glavi malo "grobe" , ker se mora mesanica zraka in goriva v kolektorju se dobro "premesati" , izpusni kolektorji je pa res bolje da so cimbolj spolirani.Veliko tudi pomeni da so kolektorji prav "upasani" na glavo(da se luknje popolnoma ujemajo in ne prekrivajo)
Drugace pa vse pohvale pri tem projektu...kar tako naprej... :twisted:
melonca'r

525tds-Power napisal/-a:Samo za info.
Bolje je ce so sesalni kolektorji in pa sesalne luknje v glavi malo "grobe" , ker se mora mesanica zraka in goriva v kolektorju se dobro "premesati" , izpusni kolektorji je pa res bolje da so cimbolj spolirani.Veliko tudi pomeni da so kolektorji prav "upasani" na glavo(da se luknje popolnoma ujemajo in ne prekrivajo)
Drugace pa vse pohvale pri tem projektu...kar tako naprej... :twisted:
to vem ja.. ..prirobnica je narejena po tesnilu sesalnega kolekotrja (luknje se v nulo ujemajo), ko sem obdeloval glavo sem pa tudi to gledal, da sem jih toliko posiril, da so se ujemali s tesnilom sesalnega kolekotrja.. ..tako, da bi se morali kanali v glavi in sesalnem kolektorju ujemati. so pa stene v sesalnem kolektorju kar gladke (sej veste kaksne so cevi na notranji strani), tako, da sem razmisljal tudi v tej smeri, da bi dal notranje stene cevi sesalnega kolekotrja speskat Slika
525tds-Power
Kraj: Ajej...

Odgovor Napisal/-a 525tds-Power »

ni potrebno peskat, le grob brusilni papir u roke pa gas...
pa pazi dabojo nastale crtice v obliki spirala(se pravi da brusi v krogu in ne not in ven... :wink: )
melonca'r

sam v vse te krivine bom zelo tezko prisel zraven s smirglpapirjem.. ..bom pa probal ;)
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Ni treba tok komplicirat ker itaq ni tolk gladek. Lahko pa vzames tisto okroglo drateno scetko (podobna tisti ki je za dimnike pucat samo da je manjsa) pa bos prisel skozi vse krivine :wink: Z smirgl papirjem bos tezko prisel skoz vse krivine, sem isto jest prbal na izp. kolektorju pa ne gre.
Enigma motorsport
melonca'r

Na avtu so nove zavore - celjusti od Megana 1.6e, Lucas diski in ATE zavorne ploscice. Hvala megan96-u za material in UrosR-u za montazo.

Razlika je ocitna, pa ceprav se nisem smel ornk sprobat (se more mal "ulezat") - staro VS novo:

SlikaSlikaSlikaSlika

Namontiral sem tudi 5cm distancnik pod volan, tako, da je sedaj polozaj za volanom odlicen :lol:
Zaklenjeno