Ledice namesto kratkih luči
Vse je mal cuden, ledice so tako mal porabnik!VIA napisal/-a:Ja valda zunaj na akumolatorju sveti OK!sej ko vozim tut sveti ok-le muziko ne smsm prevec turat kr pol bliska, ko stojim na mestu sveti ful bledo skoraj nic,ko pa je avto vgasnjen in le pod kontaktom pa ledice ne svetijo.Zavorne luci pa so v vseh primerih delale ok!
Caki, ko stojis na mestu in stisnes zavoro,sveti ful bledo?
Pa pod kontaktom ledice ne svetijo, zavorne pa svetijo normalno.Mal je cuden,se ti ne zdi.A si ti ziher zvezal vzporedno z lucjo.
Ena na masi, druga na luci?
Chip
Success. Da ne bo kdo reku da se ne da spravt 8 ledic v zaromet od Clia.
Uporabil sem kombinacijo ledic, ker sem mel premal belih. Naprej so svetile 4 bele, nazaj v parabolo pa 4 plave. Vse skupi je grdo izpadl, ker je modra prevladala, bele se je vidlo samo za vzorc. Ce bom mel jutr kej cajt bom zdruzu moji 2 parkirni pa naredu eno ornk.
Pa po mojem okusu je svetloba bele ledice veliko bolj lepa kot pa svetloba plave.
Sem pa "dvignu" ledice do pod zarnice. Je res jebeno vse skupi spravt. Sem najmanj 2 uri lotal, da sem lahko samo probel.
Jutr pa spet. Tokrat samo z belimi
z
Uporabil sem kombinacijo ledic, ker sem mel premal belih. Naprej so svetile 4 bele, nazaj v parabolo pa 4 plave. Vse skupi je grdo izpadl, ker je modra prevladala, bele se je vidlo samo za vzorc. Ce bom mel jutr kej cajt bom zdruzu moji 2 parkirni pa naredu eno ornk.
Pa po mojem okusu je svetloba bele ledice veliko bolj lepa kot pa svetloba plave.
Sem pa "dvignu" ledice do pod zarnice. Je res jebeno vse skupi spravt. Sem najmanj 2 uri lotal, da sem lahko samo probel.
Jutr pa spet. Tokrat samo z belimi
Shit happens
Ce mas 3x 6 ledic ti pokurjo dobrega 1,2W. Malo cudno je to. Ne glede na to, da nimas notr kake hude muske oziroma kaksnih hujsih porabnikov. Altenator je pa narejen za take obremenitve.(oziroma se za hujse, ce mas kako hudo musko not). Najbolj ziher je da izmeris napetost na akumulatorju ko imas prizgan avto ter vse hude porabnike vkljucene. Ce ni okol 14, pol ni neki prav.
Probi za foro vezat ledice kam drugam. Recimo odpr prtljaznik pa vez na kontaktke zarnce, ki ti osvetljuje prtljaznik. Vglavnem mal se igraj
Probi za foro vezat ledice kam drugam. Recimo odpr prtljaznik pa vez na kontaktke zarnce, ki ti osvetljuje prtljaznik. Vglavnem mal se igraj
Shit happens
VIA,varianta je da vezes zraven rele(zelo mini) in ko dobis + gor na zarnice ti rele priklopi cisto navaden +(recimo ga vzames dol z ojacevalca ali podobno) in nimas vzporedno s porabnikom.Bi verjetno zelo dobro ratal-pri stromu pa pazi na mase-ta ponavadi dela probleme-probaj maso od ledic vezat cisto posebej na karoserijo.
Ce bos dajal rele pazi na diodo,ki mora biti zraven zaradi spic pri odklopu oz.inducirane napetosti!
Chip
Ce bos dajal rele pazi na diodo,ki mora biti zraven zaradi spic pri odklopu oz.inducirane napetosti!
Chip
Rele-to pa je za mene ze tumac!bom pa z maso probal jaChip napisal/-a:VIA,varianta je da vezes zraven rele(zelo mini) in ko dobis + gor na zarnice ti rele priklopi cisto navaden +(recimo ga vzames dol z ojacevalca ali podobno) in nimas vzporedno s porabnikom.Bi verjetno zelo dobro ratal-pri stromu pa pazi na mase-ta ponavadi dela probleme-probaj maso od ledic vezat cisto posebej na karoserijo.
Chip

Ni tako komplicirano kot zgleda. Fora je sam v tem, da bi lahko od nekje drugje potegnu strom, tako da zavorna luc ne bi mela nobenega vpliva na napetost na ledicah. Od luci bi prisel samo signal kdaj naj se ledice prizgejo. Rele je nic druzga kot navadno stikalo, ki se ga ne vkkjuci z roko temvec preko stroma.
Shit happens
That`s it!Yacksy napisal/-a:Ni tako komplicirano kot zgleda. Fora je sam v tem, da bi lahko od nekje drugje potegnu štrom, tako da zavorna luc ne bi mela nobenega vpliva na napetost na ledicah. Od luci bi prišel samo signal kdaj naj se ledice prižgejo. Rele je nic druzga kot navadno stikalo, ki se ga ne vkkjuci z roko temvec preko štroma.
Pa pazi, rabis 12V rele oz navitje in delovni kontakt, ne mirovnega.
Pa seveda kontra dioda
Chip