Clio Authentique avtoradio problem
Clio Authentique avtoradio problem
Pred tedni sem kupil cliota 1.2 16V, letnik 2002. Vceraj se odlocim, da bom zmontiral avtoradio LG LAC M8410R. Omenjeni avtoradio sem imel v prejsnem cliotu 98 letnik. Jaz normalno prikljucim kable na avtoradio in zvocnike. In vidim, da dela kot se sika. Naslednji dan, pa grem v mesto in opazim da ne dela merilnik hitrosti. Obratomer, stevec prevozenih km in lucke pa delujejo. Izklopim avtoradio in merilnik hitrosti spet deluje. Meni po pravici povedano, ni niti malo jasno zakaj ?? 
Kje pa ti spis da te ne ukradejo???neo32 napisal/-a:na ISO konektorju imas priklopjeno zico ki je povezana z stevcem in ob zamenjvi radija ta zica nima pravega napetostnega potenciala zato ti stevci ne delajo in bos moral najti to zico n jo odklopiti pa poizolirat, za katero zico gre bo pa moral kdo drug povedat ki je mogoce ze prestudiral to zadevo
Kej tazga pa se ne....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Nekje v armaturi ti mora prebijati masa na kabel od stevca ali pa je poskodovan plus ki gre mimo kabla od stevca.agerksic napisal/-a:Na iso konektorju je zica, ki daje podatek o hitrosti vozila in jo je treba pri dolocenih radiih ( Blaupunkt ?? ) iztakniti. Morala bi bit siva in ce se ne motim malo drobnejsa od ostalih. Nisem siguren za barvo.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
je ze res da je na ISO konektorju + (zica modre barve) ki daje signal radiju kdaj so prizgane kontrolke na armaturi da samodejno zmansa svetilnost le teh na radiju (to majo predusem original renaultovi radiji) ker pa nekatere znamke nimajo te opcije lahko prihaja do stika (saj je lahko na LG ta isit pin -) nevem vglavnem previri modro zico na napajalnem konektorju (vtic).
probaj jo nekak odklopt... drugac pa cist enostavno potrebujes stalni plus,plus cez klucavnico in minus in bo delovalo 100% no pa se zvocnike in anteno
men je celo enkrat varovalko skurilo ko sem not tlacu kenwoda
mislim da je original radijo se najboljs za vsakodnevne potrebe
jutranja muzika do sihta pa nazaj 
probaj jo nekak odklopt... drugac pa cist enostavno potrebujes stalni plus,plus cez klucavnico in minus in bo delovalo 100% no pa se zvocnike in anteno
men je celo enkrat varovalko skurilo ko sem not tlacu kenwoda
Tommy28 napisal/-a:Kje pa ti spis da te ne ukradejo???neo32 napisal/-a:na ISO konektorju imas priklopjeno zico ki je povezana z stevcem in ob zamenjvi radija ta zica nima pravega napetostnega potenciala zato ti stevci ne delajo in bos moral najti to zico n jo odklopiti pa poizolirat, za katero zico gre bo pa moral kdo drug povedat ki je mogoce ze prestudiral to zadevo![]()
![]()
![]()
Kej tazga pa se ne....
kva pa tebe mot?
a sm mogoce kej narobe povedov?