cepek za olje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
anze

cepek za olje

Odgovor Napisal/-a anze »

danes sem na avtu opazil, da ni vec toliko olja notri kot sem ga nalil kakih 1000km nazaj!! :x ..... se prej pa sm opazil da cepek oz palica, da je bil cepek oz. palica s katero merimo nivo olja v motorju staknjena..... zgleda da ne tesni vec dobro in da jo bo treba nekako popravit ali pa zamenjat z drugo?'?
imam kdo kak predlog kako bi se je dalo popravit da bi bolje tesnila??

lp
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

Ne me cist za 100% drzat za besedo.

Glede na to kar si rekel pomoje bo treba eno generalno udart al pa drug motor.
Ce ti rabi olje... in je bila palcka za olje staknjena, to pomeni, da ti kompresija uhaja v karter in zato ti vrze ven palcko za olje.

LP
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Cepek za olje? A mislis tesnilni vijak, ki je spodaj na karterju. Al tisti pokrovcek za dolivanje olja, ki je na pokrovu motorja?

Tisto pri sibki za nivo olja, nima nekaksne funkcije tesnenja, saj je samo not vstavljena.. Tako da zaradi tistega dvomim , da ti olje manjka :wink:

A motor pa ni nic masten?? Oz. kje spodaj ko je karter?
BRUKI

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

Poskusi ocistiti odusek,se velikokrat zamasti in posledicno nastane v karterju prevelik pritisek ,ter ti iztakne merilno palico.
Uporabniški avatar
sajko
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a sajko »

men je dihtunga mal spuscala, pa mi je isto tisto palcko dvigoval pa vcasih mal olje tam ven metal. Sm menju dihtungo in je kul.
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
BRUKI

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

Clio ima sibko zelo visoko na cevki.Tudi ce sibke ni noter in ce je motor dober,odusek cist ,,,ne bi smelo ven metati olja.
Odgovori