Menjava sklopke+kosare
- Blueboy_RM
- Kraj: Posavje
Menjava sklopke+kosare
LP!
Zanima me informativno koliko casa in denarja bi se porabilo, za zamenjavo sklopke in kosare na avtomobilu MEgane 1.4 16V 99 letnik.
Ni mi sicer jasno kako lahko pri 70 000 to ze odpove. Mehanik reku da je kosara na koncu in tut zacne skripat ko se segreje. Pedal tudi grabi na koncu, ni pa kriva zajla.
Zanima me informativno koliko casa in denarja bi se porabilo, za zamenjavo sklopke in kosare na avtomobilu MEgane 1.4 16V 99 letnik.
Ni mi sicer jasno kako lahko pri 70 000 to ze odpove. Mehanik reku da je kosara na koncu in tut zacne skripat ko se segreje. Pedal tudi grabi na koncu, ni pa kriva zajla.
RM
[Nism član j... ga:)]

[Nism član j... ga:)]

- Blueboy_RM
- Blueboy_RM
Nekega posebnega orodja za to ne rabis, samo par navadnih kljucev ali se boljse gedor in inbusev (za odteg kosa). Pa seveda velik zivcev
. Je kr neki dela, nevem sicer kak je tocno pri meganu, verjetno lahko menjalnik samo odmaknes od masine in potem odtegnes kos ter lepo zamenjas stvar. Seveda mores prej izpustit olje iz menjalnika, dol pobrat polosovine in ga odsraufat z masine. Ko ga odmaknes stran bi verjetno ze lahko kos odtegnil in zamenjal. Pri montazi nazaj pazi da bos lamelo lepo na sredino nastavu drugace bos tezko menjalnik nazaj gor dobil. Pa seveda kot je rekel bojci menjaj tudi lamelo, se pravi komplet potisni kos in lamelo. Po moznosti tudi potisni lezaj.
LP
LP