Renault Megane Grandtour

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
oolensek
Kraj: mb

Renault Megane Grandtour

Odgovor Napisal/-a oolensek »

Pozdravljeni!
Upam, da nimam prevec smesnega vprasanja! :oops:
Kupil sem Megana Grandtour letnik 2005, ki ima vgrajen serijski radio in pa serijske zvocnike - seveda vse to premalo spila. Na vsak nacin bi zelel obdrzati serijski radio, na karoseriji pa tudi ne bi zelel nicesar spreminjati (razna rezanje plastike in podobno!). V glavnem zelim si da bi zadeva boljse spilala, da obdrzim radio in da se nicesar ne vidi. Razmisljal sem o sledeci varianti:
original radio + kaksen ojacevalec v sovoznikovem predalu + drugi zvocniki v original odprtine.

Upam, da ima kdo kaksno idejo!

Lp, Oliver
zupi13
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a zupi13 »

vse dodatne zvocnike al pa ojacevalc lahk kupis v renault butiku. al pa gres k avtoelektricarju, ti bo pa dost cenej vgradil te stvari noter...
oolensek

Zupi: Koliko pa mislis da me zna to stati - cisto priblizno?!

Oliver
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Ne kupuj v renault butiku, je predrago.

Pionner ima eno serijo zvocnikov, ki so namenjena prav za nove megane (magnet je plitvejsi, ker ni dovolj prostora v vratih).

Original radio je zelo slaboten (najbrz imas varianto 4x15w - pa se to MAX, ne RMS), tako da ti bo slabo igralo, tudi ce das ne vem kako dobre zvocnike.

Aja, ce pa zelis ojacevalec, orig. radio nima predizhodov zanj, jih je treba narediti...

Novi zvocniki za spredaj (zadnje v vratih pusti original, ker nimas kaj prida ucinka od njih + 4 sistemski ojacevalec (2 kanala porabis za sprednje zvocnike, 2 povezes v bridge za morebitni woofer, saj ima avto dovolj prtljaznika :D) + narejeni izhod za ojacevalec bi te prisli nekje 70k sit, ce nisi prevec zahteven...
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

jst ti pa tak povem!

nobeni drugi 13 cm zvocniki ti ne bodo tk dober igral k ti ki so original not!
Preizkuseno in preplacano.

Original kombinacija je zaenkrat najbols!

Ce pa bi not dau 16ke, pa ojacevauc, pa kaksen sub pa je to ze druga zgodba.

LP
grandtour
Kraj: Zgornja savinjska

Odgovor Napisal/-a grandtour »

jst se strinjem s Doctor DJ-jem imam laguno grandtour pa sem pustu original zvocnike in radio kupu pa sem izhode za ojacevalec pa sem dal woofer v prtljaznik in seveda ojacevalec sam je radio tolk slab ta je kr zalost :cry:
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Doctor DJ napisal/-a:jst ti pa tak povem!

nobeni drugi 13 cm zvocniki ti ne bodo tk dober igral k ti ki so original not!
Preizkuseno in preplacano.

Original kombinacija je zaenkrat najbols!

Ce pa bi not dau 16ke, pa ojacevauc, pa kaksen sub pa je to ze druga zgodba.

LP
Oprosti, ampak s tem odgovorom se pa ne morem strinjati. Ko sem kupoval avto, sem prej preveril tudi original ozvocenje in me je skoraj kap.
Kupil 13-ke od Rainbow-a + visokotonci, za zadnja vrata pa 2sistemce; v prtljazniku pa je 5-kanalni ojacevalec in 25cm subwoofer; avtoradio Alpine.
Uporabniški avatar
FRooTEG

Odgovor Napisal/-a FRooTEG »

dr... tud js se nemorem strinjat z tem ! Ob malo izboljsani montazi ( malo dynamata & stuff na vrata pa ene dobre 13 tke na ojacevalcu ... nardijo orng razliko ) Sprobano ! Firme pa nem omenju, kr nebom reklame delu , ce pa koga zanima pa na PM !

Original radio lahko pa tud kamot obdrzis, samo pravi ojacevalec rabis ;) Firme zopet nebom omenju :D :D :D

V vsakem primeru bi ti pa priporocu sub v bok avta v prtlazniku ! Ena kompresija, sam tolk, da ti spodn spekter pokriva ! razlika je ocitna, placa pa tud ne vzame skoraj 0 !

LP FRooT !
oolensek

Ja hvala vam za odgovore!
Zdaj me pa se zanima kam in na koga se naj obrnem da mi to uredi - nekje okoli CE ali pa MB?!

Pozna kdo koga ki se stem ukvarja in dobro naredi?!

Oliver
Uporabniški avatar
FRooTEG

Odgovor Napisal/-a FRooTEG »

Celje .. croma man .. kontaktiri ga, sam pomoje tk nima cajta ;)
Tud v sg se da kamot kej nastimat, kot drugo mas v rusah explouzne ( upam, da se obstajajo ;) )

LP FRooT!
Odgovori